reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Witajcie my na katarek dostaliśmy Euphorbium (podobno u takich kruszynek jest bezpieczniejszy od Nasivinu) - rewelacyjne i polecam, razem z Marimerem zdziałało cuda ! Do tego dostaliśmy Eurespal (syropek), oraz Tantum Verde na gardełko.
Taki zestaw u moich Milusińskich działał lepiej od jakichkolwiek antybiotyków i za każdym razem po trzech dniach była bardzo duża poprawa. Syropek nie jest najsmaczniejszy i musiałam kombinować by Marcinek go wypił ale warto było.
Są może jakieś peluszki do "szerokiego pieluszkowania" ? bo Malutka musi być, a mając na sobie oprócz pampersa jeszcze tetrówki jest cała gorąca i boję się odparzeń.

reklama
Iwonka - a czego Musteli poszukujesz?

Dziewczyny, jak juz jestesmy przy becikowym - co tam trzeba wypelnic i zy macie jakies wzory? No i co jest potrzebne, bo jutro sie wybieramy z Mezem załatwiac sprawe...

Iwonka - a czego Musteli poszukujesz?

Dziewczyny, jak juz jestesmy przy becikowym - co tam trzeba wypelnic i zy macie jakies wzory? No i co jest potrzebne, bo jutro sie wybieramy z Mezem załatwiac sprawe...
Łaniu wypisujesz wniosek na miejscu, wpisujesz tam swoje dane, męza i dziecka, do tego potrzebny jest akt urodzenia dziecka,( nie potrzebny jest pesel dziecka) no i beda potrzebne wasze dowody osobiste
Jesli Twój mąż jest zameldowaney np w innym miescie to z tego miasta potrzebne jest zaświadczenie ze on tam nie pobierze tego zasiłku!
Ja czekałam dwa tygodnie na kasiurę!:-)

Łaniu wypisujesz wniosek na miejscu, wpisujesz tam swoje dane, męza i dziecka, do tego potrzebny jest akt urodzenia dziecka,( nie potrzebny jest pesel dziecka) no i beda potrzebne wasze dowody osobiste
Jesli Twój mąż jest zameldowaney np w innym miescie to z tego miasta potrzebne jest zaświadczenie ze on tam nie pobierze tego zasiłku!
Ja czekałam dwa tygodnie na kasiurę!:-)

chyba, ze kwalifikujesz sie do zasiłku rodzinnego (dochód netto za 2006 rok mniejszy niz 504 zł na osobe) to wtedy trzeba pesele wszystkich osób z rodziny, bobasa tez ;-)
a wnioski sa na stronie MPiPS Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej :tak:

Ostatnia edycja:
Ale można najpierw złozyc wniosek o becikowe a jak juz bedziesz miala pesel dziecka to wtedy skladasz kolejny wniosek o tą jednorazowa zapomoge:-)
Ja niestety sie na nią nie załapie:baffled:

Becikowe-ksero aktu urodzenia ,ksero dowodów osobistych obojga, zaświadczenia gdy sie jest gdzie indziej zameldowanym o niepobieraniu zasiłku i wniosek oni daja chyba tyle

A my wrócilysmy od lekarza i w końcu ktoś wybadał Zuzie na wszystkie strony no i od tego przykurczu lewe bioderko sie kiepsko rozwija skierowanie do ortopedy, przykurcz dalej potrzebna ntychmiastowa rehabilitacja no i kilka rad i wskazówek a pozostałeodruchy na szczescie ok. poza tym zjechala równo naszego pediatre i poleciła przepisac sie szybko tam gdzie bedziemy mieszkac do szpitalnej przychodni Gdybyśmy dalej czekali jak szanowny pan doktor mówil do 2 roku zycia to bysmy jej niezla krzywde zrobili

Dzieki Dziewczyny. no to gucio, nic nie zalatwimy...:wściekła/y: bo Maz jest czasowo zameldowany w warszawie tu gdzie ja, a na stale na kaszubach... wymyslaja z tymi zaswiadczeniami.. I musi sam osobiscie odebrac to zaswiadczenie z tamtad, ze sie nie ubiega?? Z MOPSu?

Dzieki Dziewczyny. no to gucio, nic nie zalatwimy...:wściekła/y: bo Maz jest czasowo zameldowany w warszawie tu gdzie ja, a na stale na kaszubach... wymyslaja z tymi zaswiadczeniami.. I musi sam osobiscie odebrac to zaswiadczenie z tamtad, ze sie nie ubiega?? Z MOPSu?
Kurcze nie wiem dokładnie jak to jest z tym zameldowaniem... zadzwon rano do swojego Mopsu i zapytaj, numer znajdziesz na internecie, ale zaświadczenie napewno bedzie potrzebne.
Ja musiałam oddac oryginał aktu urodzenia, ale kopii dowodów nie musiałam robic, ona sama ta babka sobie zrobiła.

Dziewczyny ja pielu****e w taki sposob ze : pieluche skladam na pol,potem na 3 czesci po dlugosci i jedna koncowka idzie pod pupe nie dalej a druga zwijam jakby w rulon to znaczy tez gdzies na 3 razy po okolo 4 cm i ta gruba czesc zwinieta jest centralnie miedzy nogami a ze jest sztywna bo groba wiec dobrze spelnia swoje rolei szeroko rozstawia nozki.Bo samo wlozenie pieluchy zwyczajnie zlozonej nie jest tak efektowne no i jest ona dluga.......

Eurespal raz mi przepisala pediatra ale za zadne skarby w swiecie moja Vanesska tego nie wypila i nic nie pomoglo rozcienczanie,ale to jest tak ochydne ze sie nie dziwie.Euphorbium jest dobre na katarek tez :-)

Łaniu na twarz kremiku szukam dla Klaudi.Ale znalazlam juz stronke internetowa i adres gdzie dostane.Pozostale kosmetyki z tej seri widze ze sa super tez MUSTELA :: KOSMETYKI NATURALNE - Drogeria internetowa Naturella :: Kosmetyki, Zdrowie, Uroda - Mustela, Argiletz, SVR, Farmona, Pulanna, Dax Cosmetics :: rozstępy, dieta, nadwaga, cellulit

reklama
Iwonko - no ja z musteli dla siebie bylam bardzo zadowolona, dla dzidzi tez chyba wyprobuje.
Co do pieluchowania - pytalam wczoraj poloznej, mowila, zeby nie pieluchowac... no ale co osoba to opinia i badz tu madry! Powiedziala, by czesto klasc na brzuszku i wtedy tez nozki ladnie na zabke sie ukladaja.

Aniusia - a o co chodzi z ta jednorazowa zapomoga?

Co do kladzenia dzidzi na brzuszku - czesto to robicie? Bo mi sie wydaje ze moja strasznie sie meczy w tej pozycji, no ale cwiczy kregoslup, miesnie, podnoszenie glowki...

Do góry