reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie my na katarek dostaliśmy Euphorbium (podobno u takich kruszynek jest bezpieczniejszy od Nasivinu) - rewelacyjne i polecam, razem z Marimerem zdziałało cuda ! Do tego dostaliśmy Eurespal (syropek), oraz Tantum Verde na gardełko.
Taki zestaw u moich Milusińskich działał lepiej od jakichkolwiek antybiotyków i za każdym razem po trzech dniach była bardzo duża poprawa. Syropek nie jest najsmaczniejszy i musiałam kombinować by Marcinek go wypił ale warto było.
Są może jakieś peluszki do "szerokiego pieluszkowania" ? bo Malutka musi być, a mając na sobie oprócz pampersa jeszcze tetrówki jest cała gorąca i boję się odparzeń.

reklama
Iwonka - a czego Musteli poszukujesz?

Dziewczyny, jak juz jestesmy przy becikowym - co tam trzeba wypelnic i zy macie jakies wzory? No i co jest potrzebne, bo jutro sie wybieramy z Mezem załatwiac sprawe...

Iwonka - a czego Musteli poszukujesz?

Dziewczyny, jak juz jestesmy przy becikowym - co tam trzeba wypelnic i zy macie jakies wzory? No i co jest potrzebne, bo jutro sie wybieramy z Mezem załatwiac sprawe...
Łaniu wypisujesz wniosek na miejscu, wpisujesz tam swoje dane, męza i dziecka, do tego potrzebny jest akt urodzenia dziecka,( nie potrzebny jest pesel dziecka) no i beda potrzebne wasze dowody osobiste
Jesli Twój mąż jest zameldowaney np w innym miescie to z tego miasta potrzebne jest zaświadczenie ze on tam nie pobierze tego zasiłku!
Ja czekałam dwa tygodnie na kasiurę!:-)

Łaniu wypisujesz wniosek na miejscu, wpisujesz tam swoje dane, męza i dziecka, do tego potrzebny jest akt urodzenia dziecka,( nie potrzebny jest pesel dziecka) no i beda potrzebne wasze dowody osobiste
Jesli Twój mąż jest zameldowaney np w innym miescie to z tego miasta potrzebne jest zaświadczenie ze on tam nie pobierze tego zasiłku!
Ja czekałam dwa tygodnie na kasiurę!:-)

chyba, ze kwalifikujesz sie do zasiłku rodzinnego (dochód netto za 2006 rok mniejszy niz 504 zł na osobe) to wtedy trzeba pesele wszystkich osób z rodziny, bobasa tez ;-)
a wnioski sa na stronie MPiPS Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej :tak:

Ostatnia edycja:
Ale można najpierw złozyc wniosek o becikowe a jak juz bedziesz miala pesel dziecka to wtedy skladasz kolejny wniosek o tą jednorazowa zapomoge:-)
Ja niestety sie na nią nie załapie:baffled:

Becikowe-ksero aktu urodzenia ,ksero dowodów osobistych obojga, zaświadczenia gdy sie jest gdzie indziej zameldowanym o niepobieraniu zasiłku i wniosek oni daja chyba tyle

A my wrócilysmy od lekarza i w końcu ktoś wybadał Zuzie na wszystkie strony no i od tego przykurczu lewe bioderko sie kiepsko rozwija skierowanie do ortopedy, przykurcz dalej potrzebna ntychmiastowa rehabilitacja no i kilka rad i wskazówek a pozostałeodruchy na szczescie ok. poza tym zjechala równo naszego pediatre i poleciła przepisac sie szybko tam gdzie bedziemy mieszkac do szpitalnej przychodni Gdybyśmy dalej czekali jak szanowny pan doktor mówil do 2 roku zycia to bysmy jej niezla krzywde zrobili

Dzieki Dziewczyny. no to gucio, nic nie zalatwimy...:wściekła/y: bo Maz jest czasowo zameldowany w warszawie tu gdzie ja, a na stale na kaszubach... wymyslaja z tymi zaswiadczeniami.. I musi sam osobiscie odebrac to zaswiadczenie z tamtad, ze sie nie ubiega?? Z MOPSu?

Dzieki Dziewczyny. no to gucio, nic nie zalatwimy...:wściekła/y: bo Maz jest czasowo zameldowany w warszawie tu gdzie ja, a na stale na kaszubach... wymyslaja z tymi zaswiadczeniami.. I musi sam osobiscie odebrac to zaswiadczenie z tamtad, ze sie nie ubiega?? Z MOPSu?
Kurcze nie wiem dokładnie jak to jest z tym zameldowaniem... zadzwon rano do swojego Mopsu i zapytaj, numer znajdziesz na internecie, ale zaświadczenie napewno bedzie potrzebne.
Ja musiałam oddac oryginał aktu urodzenia, ale kopii dowodów nie musiałam robic, ona sama ta babka sobie zrobiła.

Dziewczyny ja pielu****e w taki sposob ze : pieluche skladam na pol,potem na 3 czesci po dlugosci i jedna koncowka idzie pod pupe nie dalej a druga zwijam jakby w rulon to znaczy tez gdzies na 3 razy po okolo 4 cm i ta gruba czesc zwinieta jest centralnie miedzy nogami a ze jest sztywna bo groba wiec dobrze spelnia swoje rolei szeroko rozstawia nozki.Bo samo wlozenie pieluchy zwyczajnie zlozonej nie jest tak efektowne no i jest ona dluga.......

Eurespal raz mi przepisala pediatra ale za zadne skarby w swiecie moja Vanesska tego nie wypila i nic nie pomoglo rozcienczanie,ale to jest tak ochydne ze sie nie dziwie.Euphorbium jest dobre na katarek tez :-)

Łaniu na twarz kremiku szukam dla Klaudi.Ale znalazlam juz stronke internetowa i adres gdzie dostane.Pozostale kosmetyki z tej seri widze ze sa super tez MUSTELA :: KOSMETYKI NATURALNE - Drogeria internetowa Naturella :: Kosmetyki, Zdrowie, Uroda - Mustela, Argiletz, SVR, Farmona, Pulanna, Dax Cosmetics :: rozstępy, dieta, nadwaga, cellulit

reklama
Iwonko - no ja z musteli dla siebie bylam bardzo zadowolona, dla dzidzi tez chyba wyprobuje.
Co do pieluchowania - pytalam wczoraj poloznej, mowila, zeby nie pieluchowac... no ale co osoba to opinia i badz tu madry! Powiedziala, by czesto klasc na brzuszku i wtedy tez nozki ladnie na zabke sie ukladaja.

Aniusia - a o co chodzi z ta jednorazowa zapomoga?

Co do kladzenia dzidzi na brzuszku - czesto to robicie? Bo mi sie wydaje ze moja strasznie sie meczy w tej pozycji, no ale cwiczy kregoslup, miesnie, podnoszenie glowki...

Do góry