reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Łaniu, sab simplex już próbowałam i nie działa. Może rzeczywiście wypróbuję tą biogaię. Ręce po prostu opadają.

Zaraz będę miała wyniki bilirubinki. Okaże się czy spada, czy jedziemy do szpitala na dodatkowe badania.

reklama
Witam.
he he ,moja tez tak potrafi.Juz mnie tak zalatwila 4 razy.smiac mi sie chce bo mowi sie ze trzeba uwazac jak sie chlopcow przewija bo mozna zostac obsiusianym a tu prosze jak coreczki w inny sposob potrafia zalatwic swoje potrzeby:-D:-D:-D:-D:-D
A moja Vanesska ani razu mi tego nie zrobila:happy2:

A musze powiedziec ze i ja kupilam te wkladki laktacyjne ROSSMANOWSKIE i sa super! A kosztuja tylko 5.90 za 30 sztuk.
Moja to też potrafi... taki ma nieraz sik, że na 1,5 metra potrafi polecieć. Kupkę też lubi strzelić jak ma pampersa odpiętego. I już kilka razy zasiurała materacyk w wózku. A Ania ani razu tego nie zrobiła...

Zaraz będę miała wyniki bilirubinki. Okaże się czy spada, czy jedziemy do szpitala na dodatkowe badania.
I jak wyszły?

Dzwoniła położna, że już nie przyjdzie więc mam spokój ;-). Środowiskowa też nie przyjdzie, bo była poprzednim razem i nie stwierdziła patologii :-)

Becikowe złożone, czekamy na pesel a potem wyrabiamy kartę NFZ.

Natalka dała sobie pazurki obciąć, super, bo Ani musiałam na śnie obcinać (do tej pory u nóg muszę na śnie obcinać bo nienawidzi tego).

Na zakupach nie byłam z Natalką jeszcze ale jako, że coraz lepiej czuje się w nosidełku samochodowym, niedługo się wybierzemy.

Muszę dać dziecki witD a potem witK. Nie wiecie, czy witK kupię bez recepty?

Joanna wit K jest bez recepty.

Ania ma katar i jak oddycha to wydaje odglosy jak maly traktorek.Frida niewiele udalo sie wyciagnac.Czekamy na lekarza.

Jo-anna- on - wit.K bez recepty. Polecam ta w kapsulkach - naprawde wygodna jak dla mnie do podania. Vitis Pharma * SIŁA * WIEDZA * WITALNOŚĆ *
My tez pazurki obcinamy nie na spiaco, az sie polozna zdziwila, ze mala taka grzeczna.

Dziubek - no to widze, ze u Was pepowinka tez dlugo sie trzyma... wczoraj jak byla u nas polozna, to powiedziala, ze miala taki przypadek, ze pepowinka trzymala sie u jednej dzidzi prawie 3 miesiace! Bo byla gruba.. nasza tez jest i boje sie, ze jeszcze dlugo nie odpadnie, a chcialabym miec to juz za soba, zeby kapac mozna bylo spokojniej no i klasc na brzuszku bez obawy, chociaz niby to nie ma wplywu... No to widze, ze nie tylko ja bede sie musiala obejsc bez pomidorkow.;-)

Panna Migotka - -no mam nadzieje, ze ta biogaja pomoze.. jeszcze jest espumisan, ale nie wiem czy on cos da... masujesz mala po brzuszku?

Dziewczyny jest jeszcze jakis Debirat czy debridat jakos tak na kolki no i slyszalam ze dobrze jest tez klasc dziecko gloym brzuchem na klatke piersiowa matki,cialo do ciala.
Ja tez swojej obcinalam juz dwa razy pazurki bi tak jej szybko rosna.
Łania u nas opepowina jeszcze jest tez,polozna odrazu powiedziala na pierwszej wizycie jak byla ze bedziemy dlugo z nia walczyc.
Niesia ja tez jeszcze sie nie odwazylam wyjsc sama z dziecmi do sklepu,musze czekac zawsze na meza....
Ide pranie rozwiesic i wogole wyjsc z dziecmi na ogrodek.
Ni

Ja siedze przy Karmi.Na moim lozku spia obie coreczki,dla mnie nie zostalo za duzo miejsca.ech.
A musze powiedziec ze i ja kupilam te wkladki laktacyjne ROSSMANOWSKIE i sa super! A kosztuja tylko 5.90 za 30 sztuk.

ja też ich uzywam :-D:-D:-D na początku miałam takie z baby ono, też były fajne bo miały przylepiec, ale te są naprawdę fajowe i ta cena :)

anusiasac - co do zważenia maleństwa to u nas można podejść do przychodni (najlepiej popołudniu) na zdrowe dzieci i wtedy pielęgniarka bez problemu zważy maleństwo

dzisiaj miałam włąsnie zamiar pójść do przychodni i poprosić o to pielęgniarkę, a tu jak na złość pada :-(

ja też stosuję VITAK, od razu miałam wbitą tą nazwe w książeczkę zdrowia dziecka i naprawdę fajowo się sparadza, bo dla porównania mamy witaminkę D w butleczce, z której trzeba kropelki wylewać albo prosto do dzióbka, albo na łyżeczkę :rofl2:

witajcie majóweczki:tak::tak:
u mnie tez pogoda paskudna więc raczej dziś spacerku nie będzie a szkoda bo ja sama lepiej się czuje jak sobie pospaceruje :tak:i może przez te pogodę moja córcia jakaś taką śpiąca i znowu drzemie co jej się nie zdarzało od dawna żeby tak budzić się tylko na jedzonko i przewijanko:tak:
Miłego dnia Wam i Waszym skarbom:-):-)

reklama
Dziubek - no to widze, ze u Was pepowinka tez dlugo sie trzyma... wczoraj jak byla u nas polozna, to powiedziala, ze miala taki przypadek, ze pepowinka trzymala sie u jednej dzidzi prawie 3 miesiace! Bo byla gruba.. nasza tez jest i boje sie, ze jeszcze dlugo nie odpadnie, a chcialabym miec to juz za soba, zeby kapac mozna bylo spokojniej no i klasc na brzuszku bez obawy, chociaz niby to nie ma wplywu... No to widze, ze nie tylko ja bede sie musiala obejsc bez pomidorkow.;-)

Łaniu u nas pępowinka odpadła ale cały czas krew leci z pępuszka:-( Już tak od 2 tygodni. teraz chyba troszkęmniej więc może będzie OK. A mi pediatra mówiła, że dziecko można kłaść na brzuszku jak ma kikutek więc kładłam. Natomiast położna powiedziała że jak pępek trochę się zmoczy to nie zaszkodzi tylko wcześniej kikut odpadnie bo zmiękczy się. Oczywiście później trzeba go dobrze zdezynfekować. No już nie wiem. Co osoba to inna opinia. Oszaleć można.

Dziewczyny jest jeszcze jakis Debirat czy debridat jakos tak na kolki no i slyszalam ze dobrze jest tez klasc dziecko gloym brzuchem na klatke piersiowa matki,cialo do ciala.

Iwonka a mi pediatra powiedziała, że najlepiej przy kolce kłaść małą na brzuszek goły taty, bo mężczyźni oddychają przeponą i wtedy brzuszek jej jest masowany przez brzuchol taty:tak::-)

Do góry