reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Witam was długo mnie nie bylo ale juz coraz lepiej i docieramy sie z Zuzia:-)
Mimo polepszenia ogólnej sytuacji w domu i tak w planach rychla przeprowadzka...ciekawe jak to bedzie z takim maleństwem

My dzis jedziemy prywatnie do jakiejs specjalistki od spraw ruchowych dzieciaczków bo mala od przykurczu w szyji zaczyna mi sie krzywic Pediatra w przychodni oczywiscie zbagatelizowal problem na początku a nasza rehabilitacja daje kiepskie efekty no zobaczymy co ta powie może choc nas uspokoi.

Ja na kolki w razie wypadku dostalam wlasnie Debridat ja kupowalam z recepty ale nie wiem czy rzeczywiscie na nia jest Jeszcze nie używałam wiec nie wiem jak dziala Zuzia tak od tygodnia zaczela miec objawy kolki ale na szczescie przechodzi dosyć szybko wiec obywamy sie bez środków wspomagających

Kikut też nam odpadl w 10 dniu ale Zuzia to drobniutka dziewczynka i pępowina pewnie też

Mi też krwawienie przeszło prawie co najwyżej troche wkladki pobrudze i juz tylko odliczamy dni do końca połogu jeszcze tylko 7...
Tylko musze jeszze zaleczyc spuchnięcie ostatnich szwów bylam w szoku jak tam gdzie były zawiązane tydzień temu mi spuchly jak wylecialy...Teraz juz mi sie goi Położna powiedziala ze zakarzenia nie ma mam okladac i sprawdzic za tydzień u gina

Łaniu mi też pękła pochwa ale nic takiego sie nie dzialo jak u Ciebie wspólczuje ci

Dobra ide ie ubierać bo niedlugo trzeba bedzie jechac a mala wlasnie zasnela po odbiciu na moich piersiach teraz jak was czytalam

reklama

Bilirubina spadła, ale nieznacznie, jest 96 umol/l. Babka przepisała nam jakiś luminal i witaminę E. Może pomoże, ale jeszcze nie czytałam, jak to działa.

Panna Migotka - -no mam nadzieje, ze ta biogaja pomoze.. jeszcze jest espumisan, ale nie wiem czy on cos da... masujesz mala po brzuszku?

Czasem masuję, ale nie wiem, czy dobrze. Wieicie może, jak dobrze masować? Bo słyszałam o różnych sposobach.

hej dziewczyny
a my z malym po usg... zeberka sa ok mamy duzo wychodzic na dwor... maly jest zarloczny i zoladeczek troche odepchal zeberko.. ale mamy nastepny problem bo jak od trzech dni daje malemu piers to sie drze w nieboglosy!! i sie okazalo ze maly przyzwyczail sie do butli... ale jak ja mu mam podawac herbatke albo sciagniete mleko??:confused::confused::confused: tragedia... problem za problemem

Bilirubina spadła, ale nieznacznie, jest 96 umol/l. Babka przepisała nam jakiś luminal i witaminę E. Może pomoże, ale jeszcze nie czytałam, jak to działa.

Czasem masuję, ale nie wiem, czy dobrze. Wieicie może, jak dobrze masować? Bo słyszałam o różnych sposobach.
Masaż na brzuszku przede wszystkim z zachowaniem kierunku jak wskazówki zegara czyli w prawo na brzuszku, natomiast na plackach masaż w lewo czyli odwrotnie. Koliste lekko uciskające ruchy powinny dać efekt. Powodzenia

Joanna wit K jest bez recepty.

Ania ma katar i jak oddycha to wydaje odglosy jak maly traktorek.Frida niewiele udalo sie wyciagnac.Czekamy na lekarza.
Moja chrumkała w nocy jak świnka, zakropiłam nosek solą fizjologiczną i od razu glutku, a raczej wielkie gluty wychodzą na zewnątrz. Ale za to dzisiaj ma już spokój.:happy:
Za to chyba rzeczywiście łapią ją kolki, dawała koncert od 7:00 do późnego popołudnia z przerwami.
Byliśmy złożyć wniosek o becikowe więc czekamy.;-)

My po spacerku ponad godzinnym, mnie znow wszystko boli.. ale jakos nie umiem sie oszczedzac.

Panna Migotka - z tym masazem to tak jak pisala jo-anna-on, zgodnie z ruchem wskazowek zegara... nam polozna wczoraj pokazywala - dosc mocno dociskasz dlon do brzuszka i masujesz - tak ze reka nie slizga Ci sie po skorze, tylko chodzi razem z nia...

Sylwia - dziekuje, no u mnie poprostu chyba jakis nerw przeszyli tym szwem samorozpuszczalnym i stad mialam problemy. Co do pediatry w przychodni - to chyba niestety w wiekszosci tak jest, ze bagatelizuja problemy.. jak czlowiek nie zaplaci, to nie ma opieki na odpowiednim poziomie...

Panna migotka a lekarka mowila Ci jak ten luminal ma pomoc na ta bilirubine??

Madamagda u nas sol fizjologiczna nie wystarczyla.Ania dalej niezle chrumkala a pojutrze chce z nia wyjechac i podroz nam zajmie ok 5 godz wiec wolalam zeby ja lekarka zbadala.Na szczescie jest tylko katarek ,garlo i pluca ok.Dostala nasivin,cebion, wapno i masc majerankowa.

Kamilka moze zmien butelke na jakas inna.Np lovi maja smoczki imitujace sutek wiec moze udaloby sie go czasem dokarmic taka butla i zeby nadal jadl z piersi.
Moje dziecko jest tak zarloczne ,ze obojetne jej czy dostaje cos na lyzeczce,z zakraplacza, strzykawki, butli czy cycka, wszystko zjada lapczywie.

Mm81, nic mi nie mówiła, ale wyczytałam właśnie, że jest to uspokajający lek na padaczkę, który stosowany w małych ilośiach u niemowląt aktywizuje enzymy wątrobowe i przyspiesza wydalanie bilirubiny. Oby to pomogło, bo chciałabym mieć przynajmniej jeden problem z głowy. A Twoje dzieciątko ma też problem z żółtaczką?

I właśnie zaczęłam tracić pokarm przez to przerywanie karmienia piersią :(

Nasivin jest super,u nas zawsze pomagal na katar.Zdrowka zycze dzieciaczkom :-)

Ja dzis sobie pralam,prasowalam bo wszystko ładnie wyschlo i zalegle mialam.Zjadlam obiadek z dwoch dan.

Madamagda a moze tak starym zwyczajem jak kiedys bedziesz nam zapodawac pomysly na pyszne jedzonka dla karmiacych mam ;-)Moze ty cos wymyslaials ciekawego do jedzenia...:-)

Minka niestety niegdzie nie moge dostac tego kremu Musteli...wszedzie mowia ze tego nie zamawiaja juz od dawna.Mam tylko ten zel.

reklama
Do góry