reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Szopek no i super,ja nie chcialam nic mowic zebyscie na mnie nie na skoczyly,bo wlasnie dokarmianie butla moze utuczyc dziecko,choc i na piersi tez dzieciaki beda grubiutkie a jak zaczna biegac to szybko zrzuca swoje zbedne kilogramy i piekne faldeczki.I dlatego was pytalam czemu dokarmiacie....Tak jak pisalam jesli dziecko przybiera na wadze nie ma potrzeby dokarmiania.A nasze mleczko jest zawsze dobre i nie ma obaw ze jest za chude czy nie wiem jakie.I czy duze piersi i czy małe to bez znaczenia ;-) Ale ze smoczkiem u nas jest problem bo moja jednak go nie chce :( nawet jak jej przetrzymam.
Arewena8 witaj ,podaj swoj e-meil.
Minka no wlasnie ja juz nie wiem co to jest,u nas glownie na brodzie i troche na jednym policzxku a w definicjach i potowek,i tradziku i innych wysypek wszedzie napisane ze moze byc ropna wydzielina i badz tu madry ...

reklama
Hej,
dzięki Iwonka, minka za życzenia, choć staram się nie myśleć o dzisiejszej dacie. Troszkę dołuje mnie mój wiek - 30tka :szok::baffled:

Ja też podaję witaminkę K, chyba zaczęłam od 9 tej doby. Za to nie podaję witaminy D3, z zalecenia pediatry, bo i tak wychodzimy na słoneczko.

Niesia ja tez 30 tka.....od marca jestem.Ja wit D3 tez nie daje.A jak u ciebie Oliwka na MIchalka reaguje?
Iwonka moim marzeniem było urodzić drugie dziecko zanim skończę 30 lat i patrz, udało się :-D. Także misja wykonana.:-p
A ja ze swoją Oliwką to mam cyrk, na szczęście nie okazuje zazdrości, ale za to jest bardzo opiekuńcza. Ledwie Michałek zakwili, to ta już przy nim stoi i wpycha mu na siłę smoka, albo buja wózkiem aż cały podskakuje. Traktuje go jak żywą lalkę. Boję się, żeby mu nie zrobiła krzywdy, ale w żaden sposób nie mogę jej wytłumaczyć żeby do niego nie podchodziła. :no:A jak już zajmuję się dzidzią to Oliwka wykorzystuje sytacje i albo buszuje po szafkach, albo ostatnio polubiła rozbieranie się w naszej przydomowej piaskownicy. Ręce czasem opadają, taka jest żywa. Także maluszek to pikuś, z tą starszą mam teraz więcej roboty.:-D

madamagda mam pytanie, czy Twoja córcia bardzo ulewa przez cały czas? również kilka godzin po posiłku? Moje dzieciątka miały właśnie takie objawy, okazało się ze mają refluks żołądkowo - prełykowy. Teraz trafiam na świetnego pediatrę który zrobił Ewuni USG jamy brzusznej i potwierdził diagnozę, bo przy Marcinku sama wystawiłam diagnozę, gdyż lekarz tylko mi mówił że Mały za łapczywie je. Dopiero gdy mu poszłam do innego przyznał mi rację, ale nie robił żadnych badań. U Ewuni wyglądało to troszkę inaczej, ale również silnie ulewała, a gdy porządnie sobie zjadła to wymiotowała.

Szopek no i super,ja nie chcialam nic mowic zebyscie na mnie nie na skoczyly,bo wlasnie dokarmianie butla moze utuczyc dziecko,choc i na piersi tez dzieciaki beda grubiutkie a jak zaczna biegac to szybko zrzuca swoje zbedne kilogramy i piekne faldeczki.I dlatego was pytalam czemu dokarmiacie....Tak jak pisalam jesli dziecko przybiera na wadze nie ma potrzeby dokarmiania.A nasze mleczko jest zawsze dobre i nie ma obaw ze jest za chude czy nie wiem jakie.I czy duze piersi i czy małe to bez znaczenia ;-) Ale ze smoczkiem u nas jest problem bo moja jednak go nie chce :( nawet jak jej przetrzymam.
Na szczęście Dominik rośnie też wzdłuż a nie tylko na fałdki:-). Wiadomo, ze wolałabym , pewnie i ja i inne majówki, nie dokarmiać butlą.Teraz np. już do kolejnego karmienia musiałam mu dodać trochę butli bo po karmieniu mało go smoczek zajął, generalnie głodny i już.Raz sie uda a raz nie ma bata trzeba dokarmić:-(.

Niesia - wszystkiego naj naj z okazji kolejnych 18tych!;-)

Dotkass - szybkiego powrotu do zdrowka! A mala nie podlapala?

Iwonko - moge i ja prosic o ten poradnik na mail'a?

No ja juz umowiona z polozna srodowiskowa na poniedzialek...
Duzo lepiej zaczynam sie czuc, dzis nawet mieszkanko wysprzatalam, mialam czas tylko dla siebie, a mala wystawilam na balkon, bo spaceru jeszcze nie zaryzykuje... moze jutro z Mezem, no bo jeszcze sil mi troche brak czasem.

Dotkass - szybkiego powrotu do zdrowka! A mala nie podlapala?

Iwonko - moge i ja prosic o ten poradnik na mail'a?

Nie dziękuję, by wyzdrowieć i nie zapeszyć, bo zależy mi by być zdrową, a Ami nie podłapała (odpukać w niemalowane) i mam nadzieję, że nie podłapie :tak:

Iwonko, ja też poproszę o poradnik :tak: z góry dziękuję

reklama
madamagda mam pytanie, czy Twoja córcia bardzo ulewa przez cały czas? również kilka godzin po posiłku? Moje dzieciątka miały właśnie takie objawy, okazało się ze mają refluks żołądkowo - prełykowy. Teraz trafiam na świetnego pediatrę który zrobił Ewuni USG jamy brzusznej i potwierdził diagnozę, bo przy Marcinku sama wystawiłam diagnozę, gdyż lekarz tylko mi mówił że Mały za łapczywie je. Dopiero gdy mu poszłam do innego przyznał mi rację, ale nie robił żadnych badań. U Ewuni wyglądało to troszkę inaczej, ale również silnie ulewała, a gdy porządnie sobie zjadła to wymiotowała.
No u nas są podobne objawy, dziękuję za podpowiedź, jak będę u pediatry zapytam ewentualnie co o tym sądzi, czy robić USG.
Hania ulewa nawet kilka godzin po jedzeniu, rzadko odbija i może tez dlatego.

Do góry