reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Iwonko moja Nelcia tez ma jakieś krostki i nie wiem czy to tradzik czy potówki:baffled::confused:ma już z 3 tyg .A powiedzcie mi czy wasze niunie a szczególnie dziewczynki-czy maja problemy z bioderkami???Moja ma jakieś nieprawidłowości ale jak narazie dopusczalne i mam ja pieluchować a jak nie to za miesiąc wsadza ją w poduszkę .Czy któras z was wie co to za poduszka???
Ja dziś znalazłam chwile aby tu posiedzieć a tak to zawsze mała mi nie dawała :no::no::no:A dziś spi jak aniołek-to chyba ta pogoda tak działa...
A pozatym kilka razy juz przezywaliśmy kolkę ijuż nie wiem co robić sobie do jedzenia :szok::confused:Żygam juz kurczakiem i marchewka :-pMoże mi podpowiecie co gotowac lub piec bo ja jak zwykle pomysłu nie mam a smażonoego w żadnym wypadku nie moge -mała ma zaraz kolkę!!!

Także musze coś jeść ale nie wkólko to samo:no::no::no:A z owoców co jadacie???Ja zjad łam już 3 truskawki i narazie cisza ....bede próbowała po trochu bo tak kusząco pachną:happy2::happy2::happy2:

Załączniki

• Nelcia zdjęcia 063.jpg
    Nelcia zdjęcia 063.jpg
    358,2 KB · Wyświetleń: 27
reklama
Spacerek niuni i pytanko do Dotkass:czy ty tez jesteś tak zadowolona ze swojego quinny jak ja???Nikomu nie oddam najchętniej bym ciągle nim na spacerki chodziła a jak lekko sie prowadzi:-)

Załączniki

• Nelcia zdjęcia 022.jpg
    Nelcia zdjęcia 022.jpg
    696,5 KB · Wyświetleń: 39
  • Nelcia zdjęcia 026.jpg
    Nelcia zdjęcia 026.jpg
    806,5 KB · Wyświetleń: 32
Dzien dobry Majoweczki!

Jade - gratulacje! Domyslam sie, ze porod musialas miec naprawde ciezki... ale najwazniejsze, ze juz masz dzidzie przy sobie.

Kathy - ja tez mam bardzo uboga diete bo boje sie strasznie kolek, chociaz mala jeszcze nie miala. Z owocow narazie jem tylko banany i jablka. I dzem z czarnych jagod, dzis zamierzam dorzucic z truskawek... Co do miesa to tez tylko kurczak. No i rybka na parze i raz schaboszczaka w szpitalu zjadlam... no i wedliny rozne - poledwica, szynka babuni, pasztet, salami... sery zolte, mleko, serki biale, topione, salata, mleko, herbata... i biszkopty i ciasteczka maslane.I narazie to wszystko co jest w moim menu.

Ja dzis pospalam 7h, teraz juz drugie pranko robie, sniadanko juz bylo, a zaraz zmykam sie kapac, poki mala spi... Dzis wieczorkiem wyjezdzamy nad zegrze, to troche odreaguje siedzenie w domku. Troche sie obawiam, bo sa tam dwa psy, ale mysle, ze powinno byc dobrze.

Milego dnia!!

Witam weekendowo.U nas slonca ciag dalszy,ale w nocy padało i dobrze bo wszystko takie suche i zakurzone....
Kathy my jeszcze nie bylismy na usg bioderek,a co to ta poduszka to nie wiem.Mojej znajomej dziecko mialo jakby takie szelki zalozone i to polaczone z takimi jakby kolkami zalozonymi na nozki ktore podciageja je zeby dziecko mialo je rozlozone jak zabka wlasnie.
Mysle ze potowki jak sa to i na szyji glownie tez,ale jak tylko na samej buzce to jednak nie sa to potowki.

Łania to milego weekendu :-) A w twojej diecie jest duzo nabialu,ja sie boje i mi sery zolte,biale,twarozki zakazali jesc,w sumie mleko tez ale ja pije czasami chude,ewentualnie jogurt naturalny mi polecili.Jagody mozna jeszcze jesc.

Witam Was w końcu rozdwojona:-) :-) :-)

Amelka zdecydowała się w końcu urodzić 11.06.2008roku o godz 3.02. Poród superancki, jak określił to lekarz na obchodzie "oto pani błyskawica, przyszła położyła się i urodziła; dziecko łapaliśmy w locie" :laugh2:
Mała miała 2920g i 52cm. Jest taka drobniutka...

Pozdrawiam Was i zajrze jak się zorganizujemy, pa

Kathy mozesz sobie upiec kurczaka w piekarniku,przyprawiajac tylko sola i majerankiem,tak samo i schabik i masz pyszny czy na cieplo do obiadu czy na kanapeczki i bez konserwantow,pulpeciki z miesa mielonego w sosiku koperkowym.Ja jem nalesniki tez.Najlepiej smazyc na teflonie.Buraczki mozna jesc tez.
I np pieczesz udka z kuraka i podajesz z ziemniakami i sałata z jogurtem czy oliwa
Pulpeciki z kasza i buraczkami
Potrawka z kurczaka z marchewka i ryzem
Schabik z ziemniaczkami pieczonymi w piekarniku i salata ,buraki,lub marchew z jablkiem tarta.
Mozna tez jesc pierogi,najlepiej wlasnej roboty z miesem i marchewka w srodku,takie prosto z wody bez tluszczu(tzn nie odsmazane i do tego barszczyk czerwony do popicia.

Agusia gratulacje!!!! No to zamknelas okres legowy majoweczek ;-) Amelka z 11 maja a Mieszko z 19 go,prawie ze rowne dwa lata roznicy,moglas jeszcze poczekac do 19go:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2:

Kurcze znow tylka ja sama prawie pisze na naszym wateczku......Halo majowki,juz wiekszosc to niemowlaczki wasze dzieciaczki a wy gdzie sie podziewacie?

reklama
Czesc Dziewczyny!
Martynka juz po pierwszym szczepieniu, byłam wczoraj, kupiłam jej tą skojarzoną, jedno ukłucie i po sprawie:-) Podobno dzieciatka po szczepieniach gorączkują, lekarz kazał mi sie zaopatrzyc w paracetamol dla dzieci, wiec kupiłam ale nie było potrzebne na szczescie, mała spała jak zabita w nocy:-) Wogole to waży juz 4820!! A karmię tylko piersia, wiec ładnie rośnie:-)
Co do bioderek to ja mam termin dopiero na 8 lipca:szok: i chyba zaczne ją szeroko pieluchować, bo boje sie tych rozwieraków i innch cudów!
Iwonka moja mała ma potówki na buzi, ale tylko z boku na buzi, czólko nosek i bródke ma czystą. Wczoraj lekarz mój to potwierdzil, powiedział zeby nie przegrzewac dziecka, tylko ze ja ją naprawde bardzo cieniutko ubieram!! Troszke inaczej wyglądają niż na buźce Twojej Klaudusi.
Jeśli chodzi o diete to ja jem wszystko oprócz kapusty, grochu, cytrusów, czekolady. Moja mała juz nie ma kolek, może miała dwa razy i to wszystko. Tylko ze ja dopajam ją herbatką z kopru włoskiego z Hippa i po niej ona sobie fajnie pierdzi i robi kupkę a raczej musztardkę:-D
Wczoraj spróbowałam arbuza...mam nadzieje ze nic dziwnego jej nie wyskoczy:-)
Nie jadłam jeszcze truskawek i jakos mnie nie ciągnie...

Do góry