reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

anulaaa no to brawa dla Ciebie :-)
Iwonka, fajnie masz przy najmniej czas Ci szybciej leci i innym mamusia tez ktora maja juz dzidziusie :-)

reklama
Czas tak szybko leci przy małym dziecku, że nie mam jak przeczytać wszystkiego co naprodukowałyście!!!!!!!!! :szok:

Witajcie kochane jak samopoczucia poweekendowo?
U mnie zaczyna sie lekkie przeziębiebie.
Ten wolny czas starałam sie dobrze wykorzystać i nadrabialiśmy zaległości w przutulanku:-);-)WKOŃCU

cfcgirl czy masz mozliwośc kupienia lub brania no-spy(a)? te bóle moga być spowodowane przez wzrost wielkości macicy, bardzo czesto się tak dzieje, byłam w sobotę u gina i też o to pytałam bo ja potrafie w nocy sie obudzic tak ostre bóle mam zwijam sie że hoho:baffled: nospę można brac maksymalnie 3 razy po 1 na dzień1 ale też można brać dorywczo czyli jedna na jakiś czas... jak boli! jak nie ma krwawienia to powinno byc wszystko oki;-)
madamagda u nas przytulankko jest jak jest możliwość, szkoda że czasu mało... nie wyobrażam sobie żeby go nie było, ale jak bedzie taka potrzeba to STOP
WiKtOriA ja polecam wózeczki GRACO ale te bardziej rozbudowane z możliwościa montażu fotelika samochodowego, linki podawałyśmy sobie na wąteczku majowym ale z zakupami ;-)
Iwonka śliczną córcie macie, oczywiście piękna to rodzicach :tak:

Pozostałe majóweczki pozdrawiam Bardzo gorąco ;-)

Cfcgirl, mam nadzieję, że już się lepiej czujesz!! Jesteś jedną z wielu osób, które bardzo się skarżą na służbę zdrowia w UK :-( Wygląda na to że w Polsce nie powinnyśmy się skarżyć, przynajmniej prywatnie można wszystko załatwić (chociaż też nie jest to do końca uczciwe, bo wszystkie płacimy te beznadziejne składki!).

Wiktoria, sam zakup wózka można odłozyć na koniec, ale wczesniej warto chociaz sobie coś upatrzyć w sklepie, żeby potem męza wyslać z gotowym zamówieniem.
Powinnaś się zastanowić w jakich miejscach będziesz uzywała wózka - jeżeli w mieście to możesz sobie wybrać wózek na małych kołach, skrętnych, a jeżeli chcesz chodzić na spacery do lasu itd to jednak duże koła koniecznie. Ostatnio widuje się wózki na dużych kołach skrętnych... ale ja już wózka (dużego) nie będę wymieniać bo mam bardzo dobry (Emmaljunga), natomiast na pewno wymienię spacerówkę (która służyła mi do jakichś lokalnych wypadów autem oraz na wyjazdy - Graco Mirage Plus to jest najprostszy model graco i jest taki sobie a denerwuje mnie w nim to że nie ma regulowanego podnóżka, co jest problemem jak dziecko zasnie na spacerze).

A propos mojej spacerówki Graco to zauwazyłam ostatnio, że obicie jest totalnie wybrudzone, więc sprawdziłam w instrukcji, że na 30 stopni można je prać w pralce. Zatem przystąpiłam do zdejmowania obicia. Uśmiałam się niesamowicie, bo żeby zdjąć obicie trzeba odkręcić bagatela 12 śrub!!! (albo jak kto woli prać sobie szczoteczką jak obicie jest na wózku, dziękuję, nie mam czasu). Dla porównania, żeby zdjąć obicie z Emmaljungi, trzeba odpiąć 4 zatrzaski. Przy zakupie kolejnej spacerówki-parasolki na pewno obejrzę ją sto razy dokładniej!

,Madzia zazdroszcze Ci moj M jak wrocił ze słuzby to nawet nie jadl i poszedl spac tak do rana :-(obudzil sie tylko na prysznic i rozkladanie lozka ech... wiec sie czuje jakbym caly wekend spedzila sama :angry: na przeziebienie sok z malin cieplutki i kocyk
Minka myslalam nad tym ale wiesz uwazam w naszej sytuacji to zbedne, fakt mniej miejsca jak sie gdzies jedzie w aucie ale my mamy kombi i tam sie wszystko miesci :-) a takie wozki duzo wiecej kosztuja.Ale obejrze napewno :-)
Ola nie planuje kupna spacerowki puzniej lub parosolki bo chce wybrac wozek ktory juz ja posiada, tescie mieszkaja 8 km za miastem wiec wszedzie gdzie sie wybierzemy to autem, a na zakupy dziecko do wozka sklepowego:-). wiem te wozki sa ciezsze ale do autobusu nie bede go wciagac, chyba ze jak naprawde bedzie nie wygodnie ale to co najmniej rok minie wiec jeszcze duzo czasu ;-)

Wiktoria, wózek który ja mam, ta Emmaljunga to jest tradycyjny wózek z gondolą a potem montowanym siedziskiem spacerówki. Dlatego rozkładanie go jest niewygodne, i potrzebowałam parasolkę żeby nie musieć za każdym razem bawić się w montaż siedziska (niby jest to proste i szybkie, ale Emmaljunga zajmuje mi pół dużego bagażnika w aucie a poza tym trzeba się jednak nagimnastykować - najpierw zamontowac, potem zdjąć, a jak się jedzie w więcej niż jedno miejsce, to dzięki...!). Natomiast jak go nie trzeba rozkładać (czyli normalnie w domu) to jest to jak dla mnie wózek idealny. Ważne żeby wózek lekko się prowadził, "jednym palcem", bo jeżeli jest ciężki i wymaga wysiłku to potem może być ciężko na spacerach. Teraz będziemy mieszkać tuż przy lesie, więc wózio będzie ok.
Ja w ogóle popełniłam jeszcze jeden błąd mianowicie nie kupiłam fotelika do auta, który mogłabym montować na stelażu od wózka - na początku nie było problemu, ale póżniej... jak np. pojechałam do przychodni, i musiałam zaparkować auto kawałek od przychodni, a Maksio ważył już z 5-6 kg, to niesienie go w tym foteliku to był koszmar. Więc wymieniam jeszcze fotelik tym razem.

Witam:-)
U mnie pochmurno nadal............jem wlasnie sniadanko i czytam was.
Cfcgirl jak tam samopoczucie?
Minka dziekuje w imieniu coreczki:-)
Wiktoria moim zadniem spacerowki ze zwyklych tanszych wozkow wielofunkcyjnych nie nadaja sie.Sa nie ladne wbrew pozorom bo duze,zle sie prowadza poniewaz sa ciezkie....Z tego co ogladalam wozki to taki drogi za ponad 1000zl -2000zl to juz ta spacerowka ma wyglad i jest taka jak normalna spcerowka ale ta cena.......:no:
A nie bedziesz ciaglr jezdzic autem tylko codziennie chodzic na spacerki .........

reklama
Do góry