reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Spytam sie go jak on woli, tak poza tym mysle o zakupach z jednej strony wydac ok 3 tys na raz w 9 mc to duzy wydatek fraktycznie, a tak poza tym niewiem jak sie bede czula. Ponoc nie wolno wczesniej nic kupowac, ale to faktycznie puzniej na raz wszystko tym bardziej ja juz teraz goraczki dostaje na wiekszych zakupach. Moja szwagierka zaczela kupowac w czwartym mc, teraz ma slicznego 2 miesiecznego synka :-) Tak poza tym ostatnio w naszej szafie w pokoju u tesciow znalazlam PAMPRESY bo szwagierce zostaly bo jej maly juz musi miec wieksze i mi tam wrzucila :angry:

reklama
Witam a my w koncu dzis jedziemu do Bajlandi o 12:tak::-)Wczoraj moj R nie mogl bo pracowal:baffled:
Wiktoria a czemu nibu nie powinno sie kupowac:confused:To sa zwykle polskie zabobony typu nie nos lancuszka w czasei ciazy,nie patrz przez judasza itd.......A stanach zreszta chyba widzialas na filmach tylko sie ledwie dwiaduja o ciazy a juz pokoiki piekne sa naszykowane wraz z calym wyposazeniem dla dziecka. Bez obaw mozna wszystko kupowac.Moje dziecko jest tego przykladem.Urodzila sie duza i zdrowa i jest najkochansza dla mnie na swiecie:tak:
Szwarou co tam u ciebie? Jak egzamin?
Witaj Maliszka:-)

Wiktoria, z tym odkładaniem zakupów to są jakies przesądy - poza tym ubranka można kupić "hurtowo" i od razu jak się trafi do dobrze zaopatrzonego sklepu, ale np. za wózkiem warto by trochę pochodzić i pooglądac, żeby później nie żałować :tak: A w 9. miesiącu to faktycznie już chyba malo kto będzie miał mnóstwo energii...

Lecę już, bo dziecię się niecierpliwi. Miłej niedzieli!

No przesady :-) a tak poza tym jak sobie pomysle ze calkiem mozliwe ze w maj bedzie cieply a ja mam termin na koniec to ech szkoda słow :blink:
Iwonka widzialam Twoja fotunie brzuszka normalnie rewelacja i to w 12/ 13 tygiodniu ?:szok: ja teraz mam wieczorkiem :-) a tak to jeszcze nie widac ale juz kombinowalam z ciuszkami ciazowymi :tak: chyba maszyna do szycia pujdzie w ruch
niestety maszyna jest u tesciowej ale myslalam zeby pochodzic po komisach i moze uzywana kupic, a w domu sie przyda a to spodnie nawet podlozyc albo cos dla Niunki naszej, jak macie jakis sposob na uszycie czegos dla ciezarowek piszcie :-)
Ola wozek i lozeczko zostawie na koniec bo po co ma teraz stac w domu, a tak poza tym nie mam zadnego upatrzonego wogole jakies takie te wozki :rofl2: wykrecone
jak macie jakies upatrzone to chetnie obejrze :D

cześć wszystkim w niedzielny dzionek. U nas nie za wesoło. wczoraj w nocy obudził mnie potworny ból brzucha, łzy w oczach miałam jak się pojawił. potem usnęłam. W pracy ledwo ledwo dałam radę, ale wcześniej do domu poszłam i wzięłam dzisiaj wolne. i leże i leżę. Zadzwonilam wczoraj do położnej po godzinach i powiedziała,że ona nie wie co może być przyczyną. Mogę jechac na pogotowie ale wątpi,że coś mi poradzą, bo skoro nie plamię to nic się nie dzieje. niestety mam tą przyjemność pzrechodzic ciąże w Anglii i tu pod tym względem nie bardzo się troszczą o kobietę w ciąży. Tak czy inaczej pójdę się zarejestrowac do lekarza pierwszego kontaktu i zobaczę co on mi powie...Boję się jak diabli...
Życzę wszystkim milej niedzieli...Trzymajcie kciuki co by wszystko było ok...Caluski
Szwarou zdjęcia super a ty pochwal się jak ci poszło na egazaminie

Witajcie dziewczynki

Widzę, że zakupy na tapecie. Pamiętam, że w ciąży z Oliwcią zaczęłam kupować od 3-4 miesiąca, z racji, że sytuacja finansowa jakaś super nie była musiałam rozbić zakupy w czasie, zresztą ja byłam spokojniejsza, zrobiłam sobie taką dużą liste powiesiłam na szafie i odhaczałam co pewien czas:-). W 9 miesiącu musiałam tylko paczkę pampersów dokupić. Dużo ciuszków dla małej kupiłam w ciuszkach, ja kocham te sklepy mam kilka takich zaprzyjaźnionych odkładają mi nowe rzeczy i za groszę kupuję markowe ciuszki :-).

cfcgirl - odpoczywaj kochana, może położna ma rację, że nic złego się nie dzieje, leż leż i jeszcze raz leż do góry brzuszkiem:-)

Wiktoria - no ja też myślę, że maj będzie gorący jak co roku :-) jak Oliwcia przychodziła na świat było coś koło 28 stopni a ja jeszcze w dzień kiedy zgłaszałam się do szpitala byłam oddać PIT to był chyba 30 kwietnia :-):-). Tego samego dnia mnie położyli na oddział

Iwonko - i jak tam w bajladii? Mała się wyszalała? A twój małżon tak jak mój cały czas w pracusi ehhh:-)

Kamilka - no faktycznie teściowa wtyka swój nosek he he ale wiesz na pewno jakoś dojdziecie do porozumienia chyba wszyscy musicie oswoić się z zaistniała sytuacją, a teściówkę może zabierz razem z przyszłym niedoszłym ślubnym do sklepu z garniturami i pokarz jej że nie tylko czerń jest ładna :-):tak:

reklama
Do góry