reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dobry wieczór kochane Majóweczki!
Wreszcie udało mi się zajrzeć na BB po ponad tygodniowej przerwie.... i to tylko na chwilę. Ale mam nadzieję, że wkrótce będę miała więcej czasu....

Jak zapewne wiecie, 23 maja urodziłam mojego kochanego Mikołajka, 6 dni po terminie. Po dwóch dniach wypisano nas do domku, mimo tego, że mały był żółty i mówiłam lekarce, że przy poprzednim dziecku wystąpił konflikt głównych grup krwi skutkujący wysokim poziomem bilirubiny... pani doktor uważała, że jest to żółtaczka fizjologiczna i nie należy się martwić. Jednak Miki robił się coraz bardziej żółty, senny i osowiały, nie chciał jeść.... w środę pojechaliśmy do przychodni przyszpitalnej, gdzie został zbadany i wieczorem przyjęto nas na oddział noworodkowy. Miłkołajek miał fototerapię, bilirubina ładnie mu spadła i w piątek czyli wczoraj wyszliśmy do domku.

Jestem koszmarnie niewyspana, wszystkie Was mocno ściskam i całuję!!

reklama
Witaj Olu w domku :-)

No a moja Vanesska stwierdzila ze Klaudia jest najladniejsza dzidzia na swiecie:-D:-D:-D:-D pomaga mi coraz wiecej przy pielegnacji dzidzi ,a na spacerku dzis sama pchala wozek i nie chciala nam go oddac:tak::-)

No a moje malenstwo juz drugi raz obsrala mnie jak z sikawki:szok: mały sraluszek moj.Pampersy ida jak woda.Paczka 1 ek wystarczyla mi na 5 dni.:sorry2:

Witam się słonecznie, ze słonkiem na rękach :-)

Nie było mnie troche, a to dla tego, ze: 27.05 o godz. 15:20 na swiat przyszła Dominika. Waga urodzeniowa 3800 i 53 cm. Porod przez cc
Zdjecia i opis beda na odpowiednich watkach, jak znajde chwile czasu ;-) Od wczoraj jesteśmy w domu.

Dzien dobry Majoweczki!

Wszystkiego najlepszego dla Waszych dzieciaczkow z okazji Dnia Dziecka!:-)

Olu - witaj spowrotem na bb, dobrze, ze juz jestescie w domu!

Keyko - GRATULACJE!

Jade - ja juz sie nie ludze, ze spacery czy cokolwiek pomoze... a z olejem rycynowym to tez nie wiem czy sie odwaze...

Ja jak widac nie zmiescilam sie w maju...:-( Termin z pierwszego usg, ktore sie odnalazlo niedawno dopiero mam na dzis.. ale podejrzewam, ze dolacze do przenoszonych i juz mam dosc...:-( Dzis wieczorem na ktg, ale czop nie wypadl, no wiec nie wierze, ze urodze szybko...

Milego dnia!

Witam kochane,

Keyko - ogromne gratulacje

Olu - dobrze, że jesteś. Ci lekarze, to czasami są naprawdę beznadziejni.

Iwonka - fajnie, że Vanesska taka zadowolona i opiekuję się Klaudią.

Łaniu - nie martw się, razem przekroczylyśmy maj:-) Ja dziś też planuję jechać na ktg, zadzwonię i powiem, że ruchów nie czuję, bo inaczej mi nie zrobią.

Milego dnia wszystkim mamusiom i dzieciaczkom.

Witajcie
Keyko gratuluję :-)
Olu witamy ponownie na bb

Ja już przestałam się starać o jakieś przyspieszenie porodu. Powoli godzę się z tym że we wtorek idę do szpitala a w środę będą wywoływać. Szkoda bo Emilkę też mi wywoływali i teraz miałam nadzeję tego uniknąć. Ale cóż...
Już czerwiec, niektóre mamy mają już miesięczne dzieci. Super, zazdroszczę :tak:.

Jestem i ja:-).
Dziś leniwa niedziela, upał straszny i siedzimy w domku, Mikołajek grzeczniutki a my piwkujemy sobie po obiadku.

Iwonka, ty jesteś świetna babka, ja też gratuluję organizacji i siły.
Ola, witam na bb, stęskniłyśmy się za Tobą, wpadnij czasem na zamknięty.

Miłej niedzieli Mamusie, rozdwajajcie się szybciutko, czekamy!
A majowym dzieciaczkom gorące buziaczki z okazji Waszego święta!

Cześć Kochane Majóweczki,

Wszystkiego Dobrego dla Nowo rozdwojonych, a te, które jeszcze w dwupaku na porodówkę szybciutko, bo już czerwiec!!!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH POCIECH Z OKAZJI DNIA DZIECKA!!!

Dotkass, fajna ta Twoja krupcia. Widzę, że też się podobnie drapie po dziubku jak moja :tak::-D

Oj niestety się drapie, ale delikatnie i po paru godzinach schodzą z buźki zadrapania :tak:

A ja się zdołowałam, bo mieszczę się w niewiele rzeczy sprzed ciąży i brzuch mi sterczy, jakbym była w 5 mc...buuuuuu!

Ja też mam ten problem, ale u mnie to nie brzuch, a tyłeczek i uda, jeszcze nie spadły do końca, chociaż już jest lepiej :tak:

Nasza Ami przespała dziś całą noc :szok:, wreszcie się mogliśmy pożądnie wyspać...nie obudziła się ani razu na jedzenie, spała twardo od 22:00 do 7:00 rano :szok:

reklama
Keyko gratuluje!!!!!!!!!!!

A wszystkim dzieciaczkom zycze samych szczesliwych chwil,usmiechu na twarzy i duzoooo miłosci wokol :-)
203.jpg

Do góry