reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Dobry wieczór kochane Majóweczki!
Wreszcie udało mi się zajrzeć na BB po ponad tygodniowej przerwie.... i to tylko na chwilę. Ale mam nadzieję, że wkrótce będę miała więcej czasu....

Jak zapewne wiecie, 23 maja urodziłam mojego kochanego Mikołajka, 6 dni po terminie. Po dwóch dniach wypisano nas do domku, mimo tego, że mały był żółty i mówiłam lekarce, że przy poprzednim dziecku wystąpił konflikt głównych grup krwi skutkujący wysokim poziomem bilirubiny... pani doktor uważała, że jest to żółtaczka fizjologiczna i nie należy się martwić. Jednak Miki robił się coraz bardziej żółty, senny i osowiały, nie chciał jeść.... w środę pojechaliśmy do przychodni przyszpitalnej, gdzie został zbadany i wieczorem przyjęto nas na oddział noworodkowy. Miłkołajek miał fototerapię, bilirubina ładnie mu spadła i w piątek czyli wczoraj wyszliśmy do domku.

Jestem koszmarnie niewyspana, wszystkie Was mocno ściskam i całuję!!

reklama
Witaj Olu w domku :-)

No a moja Vanesska stwierdzila ze Klaudia jest najladniejsza dzidzia na swiecie:-D:-D:-D:-D pomaga mi coraz wiecej przy pielegnacji dzidzi ,a na spacerku dzis sama pchala wozek i nie chciala nam go oddac:tak::-)

No a moje malenstwo juz drugi raz obsrala mnie jak z sikawki:szok: mały sraluszek moj.Pampersy ida jak woda.Paczka 1 ek wystarczyla mi na 5 dni.:sorry2:

Witam się słonecznie, ze słonkiem na rękach :-)

Nie było mnie troche, a to dla tego, ze: 27.05 o godz. 15:20 na swiat przyszła Dominika. Waga urodzeniowa 3800 i 53 cm. Porod przez cc
Zdjecia i opis beda na odpowiednich watkach, jak znajde chwile czasu ;-) Od wczoraj jesteśmy w domu.

Dzien dobry Majoweczki!

Wszystkiego najlepszego dla Waszych dzieciaczkow z okazji Dnia Dziecka!:-)

Olu - witaj spowrotem na bb, dobrze, ze juz jestescie w domu!

Keyko - GRATULACJE!

Jade - ja juz sie nie ludze, ze spacery czy cokolwiek pomoze... a z olejem rycynowym to tez nie wiem czy sie odwaze...

Ja jak widac nie zmiescilam sie w maju...:-( Termin z pierwszego usg, ktore sie odnalazlo niedawno dopiero mam na dzis.. ale podejrzewam, ze dolacze do przenoszonych i juz mam dosc...:-( Dzis wieczorem na ktg, ale czop nie wypadl, no wiec nie wierze, ze urodze szybko...

Milego dnia!

Witam kochane,

Keyko - ogromne gratulacje

Olu - dobrze, że jesteś. Ci lekarze, to czasami są naprawdę beznadziejni.

Iwonka - fajnie, że Vanesska taka zadowolona i opiekuję się Klaudią.

Łaniu - nie martw się, razem przekroczylyśmy maj:-) Ja dziś też planuję jechać na ktg, zadzwonię i powiem, że ruchów nie czuję, bo inaczej mi nie zrobią.

Milego dnia wszystkim mamusiom i dzieciaczkom.

Witajcie
Keyko gratuluję :-)
Olu witamy ponownie na bb

Ja już przestałam się starać o jakieś przyspieszenie porodu. Powoli godzę się z tym że we wtorek idę do szpitala a w środę będą wywoływać. Szkoda bo Emilkę też mi wywoływali i teraz miałam nadzeję tego uniknąć. Ale cóż...
Już czerwiec, niektóre mamy mają już miesięczne dzieci. Super, zazdroszczę :tak:.

Jestem i ja:-).
Dziś leniwa niedziela, upał straszny i siedzimy w domku, Mikołajek grzeczniutki a my piwkujemy sobie po obiadku.

Iwonka, ty jesteś świetna babka, ja też gratuluję organizacji i siły.
Ola, witam na bb, stęskniłyśmy się za Tobą, wpadnij czasem na zamknięty.

Miłej niedzieli Mamusie, rozdwajajcie się szybciutko, czekamy!
A majowym dzieciaczkom gorące buziaczki z okazji Waszego święta!

Cześć Kochane Majóweczki,

Wszystkiego Dobrego dla Nowo rozdwojonych, a te, które jeszcze w dwupaku na porodówkę szybciutko, bo już czerwiec!!!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH POCIECH Z OKAZJI DNIA DZIECKA!!!

Dotkass, fajna ta Twoja krupcia. Widzę, że też się podobnie drapie po dziubku jak moja :tak::-D

Oj niestety się drapie, ale delikatnie i po paru godzinach schodzą z buźki zadrapania :tak:

A ja się zdołowałam, bo mieszczę się w niewiele rzeczy sprzed ciąży i brzuch mi sterczy, jakbym była w 5 mc...buuuuuu!

Ja też mam ten problem, ale u mnie to nie brzuch, a tyłeczek i uda, jeszcze nie spadły do końca, chociaż już jest lepiej :tak:

Nasza Ami przespała dziś całą noc :szok:, wreszcie się mogliśmy pożądnie wyspać...nie obudziła się ani razu na jedzenie, spała twardo od 22:00 do 7:00 rano :szok:

reklama
Keyko gratuluje!!!!!!!!!!!

A wszystkim dzieciaczkom zycze samych szczesliwych chwil,usmiechu na twarzy i duzoooo miłosci wokol :-)
203.jpg

Do góry