reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Kurcze jak patrzę że u Was już jakiś plan dnia to aż mi się płakać chce u nas totalna wolna amerykanka i wracamy do jedzenia co 1,5-2 godzinki bo małej sie ulewa a jak je mniej a częściej jest lepiej tylko mamusia zaczyna chodzić na rzęsach i czasem zasypiam na siedząco ale widać już taki urok fajnie że Wasze dzieciaczki tak super rosną :tak::tak:czytam Was na bieżąco tylko z pisaniem gorzej bo jakby zmęczenia było mało wysiada mi prawy nadgarstek :-(
wszystkim rozpakowanym mamusiom serdecznie gratuluje a za te jeszcze nierozpakowane mocno trzymam kciuki:-):-):-)

reklama
Kerry pewnie ze zostan z nami ,zreszta przeciez ty majoweczka a ze po terminie to sie nie liczy :-)

No my spacerek zaliczony ale na dworze jest skwar.....

Ja też się czuję majóweczką, a nie kwietnióweczką ;-)
Dziewczyny, powiedzcie mi, jak ubierać bobasa na spacer w takie upały? :sorry2:

Moja Klaudia ktora skonczyla tydzien byla ubrana w pajaca bez nog ale w skarpetkach,na nozki zarzucilam jej tylko pielusze tetrowa dodatkowo lub cienki kocyk..Mowiła polozna aby patrzec czy stopy ma dziecko cieple a na gorze moze byc chlodne.

Ja Mikołajka ubrałam w pajacyka z nóżkami i leżał bez kocyka. Do tego cieniutka czapeczka bawełniana.

7j8jzoayaqwod7hx1004qghj4.jpg
pozdrawiam Was majowe mamusie i Wasze cudowne dzieciaczki

Cześć Majóweczki!

U mnie dalej bez zmian, tylko samopoczucie z dnia na dzien coraz gorsze - ciezej i czesciej wszystko boli, najgorsze sa noce. Dzic ostatni dzien maja, wiec niestety stane sie przeterminowna majoweczka... Jutro ide na kolejne ktg wieczorkiem.

Jade - mi polozna tez polecila olej rycynowy, powiedziala, ze moge sprobowac, ale oczywiscie nie ma gwarancji, ze pomoze. Jak sie nic nie ruszy do poniedzialku to sprobuje.

A narazie korzystam z pieknego weekendu i odpoczynku, przed przyjsciem na swiat corci. Dzis sie ladnie opalilam, wypilam piwko bezalkoholowe i milo spedzilam czas... no a na porod czekam, ale boje sie jak nie wiem co. Pozatym przeraza mnie wizja kilkudniowego pobytu w szpitalu...

Iwonka - widze, ze jestes swietnie zorganizowana Mama i na wszystko znajdujesz czas! Mam nadzieje, ze mi tez sie tak uda.

Milego wieczorku!

ŁaniaW - odpoczywaj sobie, ja się dowiedzialam, że niestety oleju rycynowego tu nie dostanę, może to i lepiej, bo bym się pewnie czaila. boję się porodu też. dziś zrobilam ok 4 km, ale ja się chyba tylko męczę tymi spacerami. Szkoda, że nasze dzieciaczki nie urodzą się w maju. no może jeszcze do 24:-)
Iwonka - ja też Cię podziwiam, że jesteś taka silna i zorganizowana.

A Ming się nie odzywala, może urodzila:-)

U mnie teraz balagan, bo kuchnia dobudowana i wymyślil sobie Pan i Wladca, że ściankę dziś rozwali. ja już nie mam sil, niech robi co chce, on będzie sprzątal.
Przykro mi tylko, że ma sumienie mnie tak denerwować.

Gadam do dzidzi i nic, nie slucha mnie:no:

reklama
WIDZE ZE DALEJ BEZ ZMIAN,NIC SIE NIE DZIEJE:no:ALE MI TO SIE WYDAJE ZE TE NASZE DZIDZUSIE TO ZROBIA SOBIE PREZENT NA DZIEN DZIECKA:happy:,I PEWNIE TAK BEDZIE,A Z TYM PRZETERMINOWANIEM TO JA SOBIE TAK MYSLE,ZE NIE MA TEGO ZLEGO CO BY NA DOBRE NIE WYSZLO:tak:TAKZE MOZE NIE STRESUJMY SIE DAJMY NASZYM MALENSTWOM SPOKOJNIE WYSKOCZYC:-)BO PRZECIESZ ONE PEWNIE TEZ SA ZESTRESOWANE JAK TAK NACISKAMY:tak:NIE MA CO SIE DENERWOWAC;-)BEDZIE DOBRZE.:happy::happy::happy:

Do góry