reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

ja uzywalam Bepanthenu w szpitalu jak popekaly brodawki i jak maly je pogryzl a teraz to sluzy mi do pupy malego ale po tej masci nie mylam piersi bo bardzo szybko sie wchlaniala i recze ze nie czuc jej ja probowalam na rece...a mlekiem juz nie smaruje brodawek nie musze bo czasem w nakladce mi zostaje mleka i moczy sie w nim brodawka....

chcialabym tylko odstawic je zeby mi sie zwiekszyly brodawki bo to jest nie wygodne wszedzie ze soba zabierac nakladki:no::no:

Może jak po troszku będziesz próbowała odstawiać te nakładki to dziecko się przyzwyczai do ssania cyca bez nich.

reklama
Dzwoniłam właśnie do położnej, mówiła że na ten dzień nie ma miejsc, ale podejdzie zaraz na izbę przyjęć i spróbuje znaleźć w razie czego miejsce dla mnie. Jutro mam próbwać od rana i mogą mnie trzymać do 9-10 doby robiąc zapisy KTG. Także jest jakaś nadzieja.

Dostałam telefon od położnej, jutro o 8:00 mam się stawić do szpitala:szok: :sorry2: kurcze jak ja bez was wytrzymam te kilka dni.

Joasia
ściągnełaś mnie :tak:
:-):-):happy:

ja uzywalam Bepanthenu w szpitalu jak popekaly brodawki i jak maly je pogryzl a teraz to sluzy mi do pupy malego ale po tej masci nie mylam piersi bo bardzo szybko sie wchlaniala i recze ze nie czuc jej ja probowalam na rece...a mlekiem juz nie smaruje brodawek nie musze bo czasem w nakladce mi zostaje mleka i moczy sie w nim brodawka....
Ja też kupiłam bepanten maść do pupci specjalnie.

Dostałam telefon od położnej, jutro o 8:00 mam się stawić do szpitala:szok: :sorry2: kurcze jak ja bez was wytrzymam te kilka dni.
Wytrzymasz, będziesz miała swojąkruszynkę przy sobie :tak:

Zmykam na pocztę, mam nadzieję, że dokuśtykam.

madamagda jak to nie ma miejsc :szok::szok::szok: dlaczego właśnie teraz :no::no:
Kurcze, teraz jeszcze bardziej się stresuję. Zaparzę sobie meliskę i idę spać. Posprzątałam już i nie mam nic do roboty.:unsure::unsure::unsure:

Witam Was
Keyko widzę że miałyśmy ten sam termin :tak:. Ja też mam przyjechać do szpitala 30.05 ale dlatego że mój gin ma wtedy dyżur. Zbada mnie, zrobi jakiś test i po raz pierwszy ktg. Ja się nic nie będzie działo to wracam na weekend do domu. Potem 4.06 do szpitala i 6.06 będą mi ostatecznie wywoływać :-(. Gin raczej nie wierzy że tego 30 coś się wydaży bo kazał mi przyjechać popołudniu (między 14 a 16). Powiedział że sprowokują poród tylko wtedy jak będzie jakieś rozwarcie a ja jestem pozamykana i szyjka długa i twarda.

Ja na 30.05 mam już się stawic w szpitalu i chyba zostanę (jak będą miejsca :baffled:).
Kurcze, robię wszystko, żeby wywołac poród. Już nawet M boi się mojego spojrzenia:sorry2: Na jego szczęście przeszła mi już ochota na molestowanie go.:-p

MadaMagda- oj kochana to trzymaj się dzielnie. Jutro zaczyna sie dlugo oczekiwany FINAŁ.
Nic sie nie bój i myśli miej tylko pelne światla i zaufania. Wszystko bedzie dobrze-zobaczysz. A ta mala kruszynka zrekompensuje Ci wszystko...łącznie z tym czekaniem :)
calusy

reklama
Ja po wizycie u lekarza i usg no i nie za fajnie... szyjka nieprzygotowania, rozwarcia brak i raczej nic sie nie zmieni... mam bardzo niski poziom wod plodowych AFI 3 cm.:-( Czy ktoras z Was tak miala?? Ponadto lozysko juz 3 stopien, z licznymi zwapnieniami... Jutro mam isc na ktg i najlepiej zostac na patologii ciazy... Zalamana jestem.:-( Ginka powiedziala mi, ze najprawdopodobniej zakonczy sie to cesarka, bo przy tak niskim poziomie wod, jest ryzyko, ze przy porodzie naturalnym dziecko mialo by za malo tlenu...:-(

Do góry