reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

witam Was kochane.

Tolka gratulacje, życzę zdrowia malemu Patryczkowi.

cosmolady - ja też obawiam się znieczulenia, dlatego wolę urodzić w basenie, tu gdzi emam rodzić mają dwa i wszystko zależy czy akurat będzie wolny. Mam nadzieję, że tak!!!!!!!!!!!!!

anetka - nie placz, przyjdzie czas na nas wszystkie. biedne jesteśmy musimy czekać i nie wiemy, kiedy to nastąpi. Mnie to denerwuje też bardzo, ja zwykle muszę wszystko kontrolować a tego nie mogę:-)

szopek - mi się też bardzo spodobal Twój post. też myślalam o tych palcach. mój mąż ma ogromne ręce - hihi. lepiej chyba byloby dostać lekarza chinczyka:-) wtedy 5 palcy szybciej by poszlo.

a do mnie mama przyjechala w czwartek. wczoraj bylam wykonczona, bo wróciliśmy z lotniska o 24 i w ogóle nie moglam spać, dzisiejszej nocy już nazbieralam trochę sil. teraz już mogę rodzić, ale maly chyba nie chce wcale tego. tylko mnie kluje i nic poza tym.

dotkass - gdzie jesteś? na porodówce?

reklama
Ja wczoraj wykorzystałam męża wieczorkiem, a potem chciałam sobie zaaplikować tabletkę dopochwową i czuję że mam bardzo mięciutko w środku, czyli chyba jednak te skurczyki zmiękczają i przygotowują do porodu moje wnętrzności hehe, przynjamniej tyle, może poród będzie łatwiejszy, łudzę się troszkę.
Mówię wam Dotkass już się rozdwaja.

Mówię wam Dotkass już się rozdwaja.

Pewnie tak. :tak::tak:
Tolka rozpoczeła kolejną falę porodów. Jednak ja nie piszę się na dzisiaj- mam ten egzamin, a jutro niech się dzieje co chce. Mam nadzieję, że mój Szymonek (tak jak Hania o Magdy) zadba o moje wykształcenie :-D:-D:-D

Pola - powodzenia na egzaminie, na pewno dzidzia zadba o Ciebie.

madamagda - dobrze masz, że Ci wszystko mięknie:-):-)

a mi tak strasznie nogi puchną, dopiero rano a ja już mam banie wielkie.

Tolka ogromnie gratulacje! Ciesze sie ze Patryczek jest taki silny i z serduchem tez sobie poradzi:tak:Bedzie dobrze!:-):-):-):-)

Gratuluje nowym mamom.
Jade ja mialam zaplanowany porod w wodzie, weszlam przy 4cm, bosko, to naprawde swietnie lagodzi bole. Co prawda i tak skonczylo sie na ladzie, cesarka, ale naprawe warto korzystac z wanny jak sie ma dostep.
Ja juz dzis na zakupkach bylam, mama zostala ze spiaca ksiezniczka, chwila dla siebie byla...
Rozpakowane mamy, czy Was tez tak plecy bola kilka dni po porodzie? Bo ja nawet nie moge malej ponosic za dlugo, tak mi daje w kosc.

Cześć Kochane, ...zaskoczone moja obecnością???:-D:-D:-D
Ja też, twarda sztuka ze mnie ;-):tak:

Na początek Toleczko GRATULACJE!!! Ty rozpoczęłaś kolejną falę porodową, ciekawe która następna? To pytanie to już rutyna...

Pola powodzenia na egzaminie!!!

U mnie cały czas skurczyki są...dziś porządny obudził mnie o 4:16 i męczyły mnie takie porządne co 10 minut przez około godzinę, może więcej...teraz nie czuję, bo się ruszam...śluz cały czas się wydobywa, więc pewnie tak sobie pochodzę do 8 cm rozwarcia, pojadę na porodówkę i jak kiedyś pisałam kichnę i urodzę :tak::-D. Humor nadal dopisuje, mam ochotę góry przenosić :-D, takie dziwnie zmienne te humorki w ciąży...:tak:

ja też miałam skurczyki w nocy ale nie na tyle silne aby jechac do szpitala i niestety przeszły :wściekła/y:
mógłby chociaz czop juz odpaść... Lekarz tak mnie zapewniał, że jeszcze w kwietniu urodzę a tu przenoszę... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Lekarz tak mnie zapewniał, że jeszcze w kwietniu urodzę a tu przenoszę... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mój w połowie kwietnia chciał mnie położyć do szpitala, bo JUŻ miałam rodzic, a tu co? doczekamy do terminu

Oby tylko nie dziś :tak:
Bo po odejściu czopa, to się dziwnie czuję, brzuch mnie ciagnie "w dół" i w ogóle tak jakoś :baffled: ale moze to tylko psychika mi szwankuje :-D:-D:-D

póki co nie mam skurczy i chyba po raz pierwszy od kilku dni się z tego cieszę.

reklama
Dotkass - no zawiodłam się :) a już myślałam, że dzisiaj się nie odezwiesz bo będziesz rodzić. A jak tak mocno obstawiam na Ciebie :D

Do góry