reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dziewczyny mam takie pytanie, bo rózne źródła różnie mówią... Czy w czasie karmienia można jeść jogurty...Sątu jakieś już doświadczone mamy. Ja gdy karmiłam Kubusia zrezygnowałam z jogurtów przez pierwsze 2-3 m-ce, bo położne (aż dwie ) tak mi doradziły. Ale ogólnie to jestem maniaczka jogurtów i może tu chodzi o zakaz tych owocowych jogurtów. A swoją drogą to rozbieżne są jednak zdania położnych nawet w tym samym szpitalu.:sorry2:

reklama
a ktoras zna i uzywala butelki Tommee i Tippy? wygladaja odjazdowo, smoczki niby imituja piers, ale czy to prawda? czy lepiej Avent?
ja takie kupilam,i laktator tej firmy ale nie wiem jak sie sprawdza.Moja Vanesska np nie chciala z butli nic pic jak byla karmiona cycem.Ani smoczka nie tkneła.Zobaczymy jak bedzei z druga corcia :)

Kerry ja nabial jadlam jak karmilam,ale nie duzo bo moja alergiczka i wogole bylam na diecie dlugo.No ale ja jak jadlam to serki waniliowe i mleko pilam

Magali - ja tez mam laktator i butle Tommee. Ale na Twoim miejscu, jesli chcesz karmic tylko piersia, to odpuscilabym sobie zakup butli, bo chyba nie ma sensu...

Iwonka - mi sie wydaje, ze wszedzie idzie sie jakos dogadac i wpuszcza Ci core... a szczegolnie, ze planujesz byc w pojedynczej sali poporodowej... Mowisz, ze miejsca sa w szpitalach?? No to warszawianki - brac sie za rodzenie!!;-)

Czesc Dziewczyny!
Ja tylko na chwilke wpadam aby Wam powiedziec ze u mnie wszystko ok, mam zepsuty laptop i dlatego ostatnio mnie tu nie było a teraz korzystam z komputera rodziców.
Przeczytałam tylko diwe stronki ostatnie bo przyszłam do rodziców na odwiedzinki i głupio tak na kompie siedziec...
Moge tylko powiedziec ze buteleczki TT sa suuuper... moja Niunia pije z nich herbatke a z cycusia mleczko i wszystko idzie bez problemu:-)
A wiec Iwonko mam nadzieje ze juz wkrotce przekonasz sie ze to jest udany zakup:-)
Pozdrawiam wszystkie gorąco...bede za kilka dni, tesknie za Wami i trzymam kciuki za te jeszcze nierozdwojone:-)
papa

Cześć dziewczyny!
Załapałam mega wielkieeeeeeego doła!!!!!:-:)-:)-:)-(
Wyobraźcie sobie że od godziny 8:00 do 14:00 siedziałam w szpitalu, mega kolejka na izbę przyjęć, do rejestracji (czekałam godzinę).
W końcu jak doszła do mnie kolejka, lekarz kazał mi iśc na KTG, ja nie chciałam, bo juz ze zmęczenia nogi mi się trzęsły.
Ale poszłam w końcu, panie podłączyły mnie i 1,5 godziny leżalam :szok::szok::szok:
Mała ciągle uciekała z tętnem, które zanikało, połozne trzęsły brzuchem, kazały zmieniać pozycje, ale zapis ciągle był przerywany. Wykazało skurcze 40-50.\
I po co to było, lekarz z izby przyjęć nawet nie spojrzał w zapis, kazał się położyc, zbadał i powiedział że nie widzi przeciwskazań do naturalnego porodu, a w piątek nie mógł mi tego powiedzieć????? kazał w piątek jechac po skierowanie, żeby dzisiaj wyznaczyć termin cesarki, a on mi mówi że poród naturalny jednak.
mówię że 3 lekarzy mnie wcześniej zbadało i na 99 % miała byc cesarka według ich opinii.
Wezwano ordynatora, ten zbadał mnie, pochodził po gabinecie z rękami z tyłu jakby miał na mnie wydac jakiś wyrok i mówi że będą próbowac przeciąć przegrodę podczas porodu :szok::szok::szok: i nie wie czy mój naturalny poród nie zakończy się cesarka, ale zaryzykują, on nie wyda zgody.
Do tego mam straszny stan zapalny pochwy.
Odesłali mnie z ta notatką do mojego lekarza prowadzącego i heja na drugi koniec mista znowu, mój lekarz mówi że jak będą ciąć przegrodę to bedę miała mega krwawienie i nie wie czy mnie nie porozrywa od środka.:wściekła/y::angry:
Pozostaje mi czekac do terminu juz nie 19 maja tylko przesuneli na 22 maja, jak nic się nie będzie dziać to 7 dni od terminu mam się zgłosić do szpitala, ale i tak nie gwarantuja że mnie przyjmą bo może nie być miejsc:baffled::no::no::no:
MEGA DÓŁ czyli oge jeszcze pochodzić 2 tygodnie :crazy::crazy:
Jestem totalnie skołowana i teraz to dopiero sie boję, jak popękam cała w środku :zawstydzona/y:

Wybaczcie już dzisiaj nie mam sił, więc chyba już nie dam rady nic napisać.

Kurcze dziewczyny ja sie chyba zaplacze.....bo z tego co sie dowiedzialam to nie bedzie mogl moj malzonek mnie odwiedzic razem z moja Vanesska :((((((((((((((Jest mi bardzo smutno.Az mi sie serce kraja.

Iwonka dlaczego tak jest?
skad wy macie te truskawki!!!!???? ja albo nie widze, albo sa strasznie drogie, czy one juz sa nasze-polskie?
Ze sklepu :-D:-D:-D żartuję. To jeszcze nie polskie i zapłaciłam dzisiaj 14zł za kg :szok::szok: ale przynajmniej miały smak truskawek, bo ostatnio jadłam takie "drewniane"

Również przyłanczam się do pytania w sprawie jogurtów, bo ja tez je uwielbiam, jak z resztą mleko pod każdą postacią

Ola daj znać jak się czuje Maksik

Madzia przepraszam, ale o co chodzi z tą przegrodą? Jaką przegrodą?

Wiecie co.. to co się obecnie dzieje w szpitalach, to po prostu paranoja jakaś :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dziewczyny na watku kulinarnym wkleilam diete dla matki karmiacej......ale mysle ze chyba logiczne ze jorurt truskawkowy w takim razie odpada,bo trusakwak bardzo uczulajaca jak i inne pestkowe owoce lub cytrysowe

reklama
No a ja sobie zrobilam teraz nalesniczki pyszne z jagodami i smietana.Mniam.

Juz mi troche lepiej ale swoje wyplakalam........mam nadzieje ze bede mogla zobaczyc jednak Vanesske! Najwyzej ktos zostanie z dzieckiem a ja wyjde na zewnatrz do mojej pierworodnej corci! Inaczej sobie tego nie wyobrazam!

Acha a na KTG nie ide bo powiedzieli ze jak jest wszystko ok to w terminie mam przyjsc na codzienne ktg.Chyba ze mnie cos nie pokoi to mam powiedziec lekarzowi ze sie martwie i mi zrobia i nawet teraz.No ale na sile nie bede szla jak jest wszystko ok.tzn dziecko sie rusza.

Madamagda no ktg dlugo trwa.Ale ciekawi mnie ta twoja sytuacja z tym porodem....oby cie nie wymeczyli a na koniec nie zrobili ciecia!

Do góry