reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

U nas również celibat....:baffled: Ale koleżanka mówiła mi, że w nastepnych tygodniach ciąży to ochota jest straszna!!:-) Czekam na te następne tygodnie...

reklama
u nas nie ma celibatu, a wręcz przeciwnie ja chciałabym cały czas ;-) tylko jakoś nie zawsze wychodzi bo czas to nasza przeszkoda...:blink:

No właśnie kiedy to będzie, niby drugi trymestr się zaczyna a tu cicho z moim libido.

Dziewczyny widze że coraz więcej zdjęć ukazuje sie brzuszków i foteczek USG, ale jest nas więcej, więc wrzucajcie fotki drogie majóweczki.
Kiedyś będziemy wracać do tych stron i patrzeć jak z płaskich brzucholków rosną ładne piłeczki, a na USG z fasolek robią sie pokaźne dzidziolki. nawet jak wam jeszcze nic nie wyskoczyło z brzuszków, to wstawiajcie swoje zdjecia :-)
brzuszki
https://www.babyboom.pl/forum/maj-2008-f175/zdjecia-naszych-brzuszkow-12589/
USG
https://www.babyboom.pl/forum/maj-2008-f175/usg-piewrsze-fotki-naszych-malenstw-11770/index5.html

Puchatko - dużo zdrowia!

Kamilka - ja tez nie ma w ogóle ochoty, a nawet kiedy juz się zdecyduję (no raz sie zdecydowałam) to Mieszko poszedł spać o 22:30 i tak mnie wcześniej wymęczył, że padłam jak kawka :sorry2:

Aurelia - na ta ochotę w późniejszym okresie ciąży to ja bym nie liczyła za bardzo, u mnie przynajmniej to się nie sprawdziło... ku rozpaczy mojego męża
Ale za to jak zbliżał się termin porodu i nic się nie działo to mój mąż nadrabiał zaległości. Położna w szkole rodzenia powiedziała, że to naturalny no i najprzyjemniejszy sposób na przyspieszenie porodu. Tyle, że brakowało komfortu bo 9miesięczny brzuszek naprawdę utrudniał sprawę ;-)

heeeeeej :-)

u nas tez keepsko z seksikiem :-D strasznie mi sie nie chce. w ogole to od porodu Fiolka nie za dobrze u nas w tym wzgledzie. ale nigdy nie bylo tak zle jak teraz...
generalnie raz na tydzien, 10 dni to max :-D

ale licze, jak wiekszosc, na poprawe juz niedlugo :-) w poprzedniej ciazy mi sie sprawdzilo i ochote mialam straaaaszna. no ale i to nie trwalo za dlugo - moze ze 3 miesiace ;-)

straszne te nasze hormony!!!

a co do usg, ja bylam jak dotad dwa razy, ale ten pierwszy raz sie nie liczy, bo nic nie bylo jeszcze widac.
teraz mam wizyte 22-go listopada :-) zobaczymy :-D

to widze ze to normalne u mnie:confused2: szkoda ze tak jest i szkoda mi tego mojego faceta ale chyba musi wytrzymac i tez gdzies wyczytal ze ochota przychodzi pozniej po tym trzecim miesiacu i czeka cierpliwie:sorry: bidulek..... jest bardzo wyrozumialy jesli o to chodzi wiec oby tak dalej... u nas zrobil sie okropny mrozik dopiero przyszlam ale przemarzlam strasznie... teraz szykuje na wieczor urodzinki jeszcze salatka i z glowy.... piszcie co tam u was... ja sie robie senna bardzo i musze sie wyrobic ze wszystkim to moze jeszcze sie polloze

Witam Majóweczki.
U mnie z samopoczuciem bez zmian a to już prawie 12 tygodni. Czekam z upragnieniem na II trymestr i się doczekać nie mogę.
Na USG wybieram się w środę na dyżur do mojej ginki a w czwartek (za tydzień) na wizytę.
Jeszcze nie mam brzuszka więc nie ma się czym chwalić, nawet nie mam fotki z profilu. Jak mi mąż cyknie to nie omieszkam się pochwalić.
Co do sexu to u mnie zero ochoty a u męża jak zwykle max. Rodzi ta sytuacja trochę nerwów (bynajmniej nie z mojej strony) ale niech się mąż uzbroi w cierpliwość. Jak kocha to poczeka. Nie liczę nawet na wzrost libido w II trymestrze ale chociaż mi się samopoczucie może poprawi.
U mnie nadal 3 kg na minusie, nadal 46 kg.

ja jestem majoweczka termin 28 maja:)

a%3E

magda- hej madzia napisz mi prosze ty mieszkasz we Wroclawiu?? :confused: wiesz co mnie sie tak podoba to miasto... myslelismy zeby sie tam po slubie przeprowadzic i chyba tak zrobimy bo zakochalam sie w tym miescie.... ale napisz mi czy orientujesz sie moze czy latwo tam o mieszkanie?? i w ktorej czesci mieszkasz bo my mamy ciocie w dzielnicy Muchobor Duzy iw sumie tam jest fajna dzielnica bo latwy dojazd wszedzie....:tak:

Sluchajcie bardzo mnieboli ten kregoslup i juz nie wiem co z nim zrobic akurat lekarz powiedzial ze nic na to nie poradzi bo trzebaby bylo zrobic przeswietlenie a teraz nie mozna wiec nie wiem musze cos wymyslec zeby sobie ulzyc ale narazie nic nie pomaga:baffled:

reklama
Kamilko ja mieszkam w spokojnej dzielnicy Wrocławia na Stabłowicach, nie aż tak daleko od Muchoboru zresztą. Rzeczywiście piękne miasto. Raczej nie ma problemów z mieszkaniami jeżeli chodzi o wynajem.
Moja koleżanka z narzeczonym ostatnio szukali, znaleźli kilka naprawdę dobrych ofert i w końcu sie zdecydowali w centrum.

Do góry