reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam jako trzecia i nierozpakowana:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja też dzis nie wyspana i podobnie jak wy miałam w nocy skurcze i teraz mam co 12min jak narazie i nie zapeszać!!!!!
A pozatym wpadłam wczoraj na pomysł wieczorm w łóżku sprawdzić sobie rozwarcie-i miałam nawetduże na moje 4 palce:szok::szok::szok:A po chwili tak mnie zakuło w pochwie,że to bez watpienia był skurcz!!!!
Najgorszy jaki miałam!!!!bolałao!!!!:szok:
I teraz mam skurcze z brzucha ale nie robię sobie nadzieji....
Dziewczyny wkońcu niech któraś zacznie fale bo ja już chce!!!!!!!!!!!!!!
Dobrze,że Kamilka przynajmniej juz nie narzeka-teraz ja na jej miejsce wskoczyłam:tak:;-):-DI ciekawe jak Oleska???:-)Pewnie też dzidzie tuli!!!
Dobra jak co dam znać smskiem do Iwonki lub Dotkass.

reklama
Ślę gratulacje także dla Oleski !!!

Iwonka - serdecznie współczuję. Tak mi Ciebie szkoda. Cierpisz niesamowicie. mam nadzieję że jak najszybciej się rozdwoisz i już nie będziesz musiała się tak męczyć.

Kolejna rozdwojona majoewczka:tak::-):-):-) Wiadomosc od Oleski
"Hej.Tu Oleska1977 z forum.Wczoraj o 22:50 urodziła sie s.n. Jagodka.Ma 58cm i wazy 3370.Na razie jest strasznie grzeczna.Pozdrawiam was dziewczynki :)"

GRATULACJE OLEŚKA!!!!!!!!!!!!!!WIDZISZ JAK CI MÓWIŁAM?!:-):-):-)NAWET CI 24 H NIE ZAJĘŁO ,B:-)O MIAŁAŚ NIUNIE TEGO SAMEGO DNIA!!!!!!!!!!!

Iwonka-ja ci wspólczuje ale ja mam to samo z tym kłuciem w pochwie (bo szyjki to ja juz nie mam:no::no::no:)Także łacze się w bólu .Mnie kłuło wczoraj przerazliwie :szok:a jak nie mam to nie mam:-(A jak się juz pojawi ból -na całego!!!Czy to skurcze które powodują rozwarcie???Bo z brzucha to sobie mogę mieć bo juz się przyzwyczaiłam:-D:-D:-D

Kathy to po cichutku trzymam kciukasy za ciebie......WEZ MNIE ZE SOBA JAK COS! Ja tez chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kathy ale mnie boli ta kosc łonowa,nie moge wtedy sie nawet rozkraczyc:szok: to tak jakby mi ktos cos wbijal w nia młotkiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:bol strszny a ile stekania przy tym jak sie przekrecam i zawsze slysze jakies PYK w kosciach:-(

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :tak:
Wczoraj wystraszyłam się nie na żarty, bo spod pępuszka zaczęła wyciekać krew. Od razu pognaliśmy do przychodni, gdzie pani mnie uspokoiła, że to normalne, gdy pępek już ma prawie odpaść. A dziś znowu moje biedactwo było kłute w paluszek na bilirubinę. Tak strasznie płakała, że aż mi się serce krajało.
Poprosiłam wczoraj mamę, żeby przyjechała. Ugotowała mi garnek zupy i upiekła kurczaka :-)
Była u mnie też położna środowiskowa. Kazała kąpać małą w krochmalu przez kilka dni. Zobaczymy, co to da. Może jednak wszystko się ułoży? :sorry2:

OLESKA GRATULACJE!!! CZYLI JEDNAK FALA PORODOWA ZNÓW SIĘ ZACZĘŁA, CIEKAWE KTÓRA NASTĘPNA?

Ach ja tez mam zła noc za soba.te spojenie łonowe mnie dobija.Bol nie samowity.Nie moge sie wogole przekrecac w nocy z boku na bok a musze bo szybko mi nogi dretwieje po całej dlugosci.I wstawac na siusiu 5 razy to tez katorga.Do tego bol brzucha jak na @ I kregoslupa..Kuzwa kiedy to sie skonczy?

Oj Iwonko bidulko, wiem co czujesz...ja kilka nocy mam nieprzespanych...kilka dni temu wyciągnęłam sobie puchową wielka poduchę, na której śpię, tzn. posladki i tułów, o wiele bardziej komfortowo, przynajmniej mniej boli napuchnięte ciało. Skurczy już chyba nie mam, albo tak się "zaprzyjaźniliśmy", że nie zwracam na nie uwagi :baffled:

Dobra jak co dam znać smskiem do Iwonki lub Dotkass.

Oczywiście Kochana dawaj znać!!!

Ja dziś z Wami nie popiszę, bo niedługo wychodzę, skorzystam z pogody, pojadę do Mamci, posiedzę troche u siostry z Maluchem :-), a później na 17:40 idziemy na USG, zobaczymy co nowego...może termin się przesunął na późniejszy...mam nadzieję, że nie :no:. Odezwę się jak wrócę wieczorkiem

I DZIEWCZYNY!!! ZACZĄĆ SIĘ ROZDWAJAĆ!!! MUSI BYC ZNÓW KILKUDNIOWA TURA!!! DIWE JUŻ ZACZĘŁY...CZEKAMY NA KOLEJNE!!! KTÓRA CHĘTNA??? ;-)

.Mnie kłuło wczoraj przerazliwie :szok:a jak nie mam to nie mam:-(A jak się juz pojawi ból -na całego!!!Czy to skurcze które powodują rozwarcie???Bo z brzucha to sobie mogę mieć bo juz się przyzwyczaiłam:-D:-D:-D

Kathy, kurcze mnie wczoraj też cholernie kłuło w szyjce i dziś z rana, jak szłam zamknąć drzwi za R to strasznie zakłuło, a tych z brzucha to właśnie też już nie czuję, bo się chyba przyzwyczaiłam, ale do bólu kręgosłupa, który promieniuje mi na boki i do góry chyba nigdy się nie przyzwyczaję, z dnia na dzień boli coraz bardziej :wściekła/y:

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :tak:
Wczoraj wystraszyłam się nie na żarty, bo spod pępuszka zaczęła wyciekać krew. Od razu pognaliśmy do przychodni, gdzie pani mnie uspokoiła, że to normalne, gdy pępek już ma prawie odpaść. A dziś znowu moje biedactwo było kłute w paluszek na bilirubinę. Tak strasznie płakała, że aż mi się serce krajało.
Poprosiłam wczoraj mamę, żeby przyjechała. Ugotowała mi garnek zupy i upiekła kurczaka :-)
Była u mnie też położna środowiskowa. Kazała kąpać małą w krochmalu przez kilka dni. Zobaczymy, co to da. Może jednak wszystko się ułoży? :sorry2:

Super ze mame poprosilas zeby przyjechala:tak::-) Wlasnie choc jak czasem cos ugotuje to juz dobrze:tak: a polozna pewnie jeszcze z raz przyjdzie,albo i nie.Warto sobie zrobic na kartce spis pytan do niej zeby pozniej nie zapomniec co sie chcialo spytac:tak: A niestety z tymi kluciami to tak jest ze i my cierpimy.Szczepienia zaraz sie zaczna i co 6 tygodni beda kuli nasze dzieci no ale coz trzeba to jakos zniesc bo to dla ich dobra:tak:ja plakalam na pierwszym szczepieniu:-(;-)Wszystko sie ulozy :)

reklama
Kathy ale mnie boli ta kosc łonowa,nie moge wtedy sie nawet rozkraczyc:szok: to tak jakby mi ktos cos wbijal w nia młotkiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:bol strszny a ile stekania przy tym jak sie przekrecam i zawsze slysze jakies PYK w kosciach:-(

No a ja mam te bóle w pochwie-szyjce ale pewnie cierpienie to samo mnie spojenie bolało ale w 8 mcu:wściekła/y:TOBIE WSPÓLCZUJE KOCHANIENKA!!!

OLESKA GRATULACJE!!! CZYLI JEDNAK FALA PORODOWA ZNÓW SIĘ ZACZĘŁA, CIEKAWE KTÓRA

I DZIEWCZYNY!!! ZACZĄĆ SIĘ ROZDWAJAĆ!!! MUSI BYC ZNÓW KILKUDNIOWA TURA!!! DIWE JUŻ ZACZĘŁY...CZEKAMY NA KOLEJNE!!! KTÓRA CHĘTNA??? ;-)

JA, JA NASTEPNA I WEZME WAS JAK CHCECIE TYLKO MNIE DOBRZE WYTYPUJCIE!!!!:-D:-D:-D:-D:-D

Tak druga tura w maju się zaczeła i nie ma na co czekać j ide dzis na noc hehe!!!
Kurcze coś małe chmurki się pokazują!!!Ale pogoda pikna!
A poza wszystkimi innymi rzeczami typu ....skurcze -boli mnie gardziołko i mam lekki katarek ale lecze (mężus podejrzewam ,że zaraził)myslę ,że przejdzie abym mogła przynajmniej swobodnie oddychać:tak::-)Przy skurczu....
No dobra bo się rozpisałam.......
Spadam!

Do góry