reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Wiecie co, brzuszek dalej mam wysoko,a pod piersiami zaraz w zgięciu odczuwam lekkie pieczenie, nie wiem czy to stanik czy jaka cho..ra:baffled: Może lepiej by było jak by opadł, bo zgiąć się w pół to ciężko:baffled:

Mi na szczęście już trochę brzuch opadł , ale wcześniej miałam taki defekt. Męczyłam sie jak diabli. Zaczęłam smarować sudocremem - pomagało.

MM Ania jest boska!Gratulacje
!

reklama
Iwonka zdjecie jak najbardziej moze byc, a jak bede miec lepsze to poprosze o zmiane.

No wlasnie tak cos czulam,ze jako pierwsza majowka rodzaca sn bede musiala cos napisaac o moim porodzie.Na razie zbierma mysli w glowie,zeby cos sensownego napisac nie tylko straszac ale cos doradzajac.Postaram sie jutro przelac mysli na kompa.

Ok to czekamy na relacje,a opisem sie nie martw.Pisz jak czulas i juz.Wiadomo ze porod to nie jest nic przyjemnego i nie ma co liczyc na cud :) Jedynie co to modlic sie o jak najkrótszy ......

Tyle naskrobałyscie ,że ledwo przeczytalam ......:baffled:
Ale :baffled:mi mała maltretuje zebra-od wczoraj jakby nie miała gdzie siedzieć ,rozpycha się az boli:szok:
mm81-zdjęcia cudne!!!!:-)Mała śliczna dziewczynka
Zapomniałam juz co miałam pisać bo zani:wściekła/y:m wasze posty przeczytałam,to połowa mi umkła:sorry2:
Aleście smaka na truskawki zrobiły i wogóle na świeże owoce -ja wczoraj pojechałam jakieś kupić ale nic ciekawego i świeżego nie było także skończyło się na bananach-których juz nie ma.....................:no:
W szkole rodzenia tak mi było jakoś błogo jak opowiadała o bólu porodowym ,że myslałam ,że zasne...:baffled::-D:tak:Byłam z Oliwierkiem na hulanodze i nie dawno wróciłam .Moja koleżanka ze szkoły rodzenia (ma termin na 20 maj) trafiła na patologię bo jaak była u ginki okazało sie ,że ma rozwarcie na 3 cm i skurcze na ktg,których nie czuła.....
Lece chłopaki sie moje kąpia i ide im piżamki zanieść ;-)
Pojawie się wieczporkiem jak się obrobie ,a zważając na dzisiejsza produkcję -bede miała co czytac :-D
Pewnie nikt z was nie zauważył ale jakby nigdy nic pojawiła sie Pszyszła Mama..................................

Mi na szczęście już trochę brzuch opadł , ale wcześniej miałam taki defekt. Męczyłam sie jak diabli. Zaczęłam smarować sudocremem - pomagało.

MM Ania jest boska!Gratulacje !
Właśnie się dziś zastanawiałam Szopek co z Tobą;-), bo od paru dni ani widu ani słychu. A tu tyle się dzieje, że hej:tak: Dobrze, że mam sudocrem to zaraz zacznę smarować to może ulży:sorry2:
Iwonka, nic tylko czekać na odpowiedni moment, do stosowania tych mikstur:happy:
Aurelko, dobrze, że Jesteś znów z nami, szkoda że masz ten nerw uciskany:sorry2:, wobec tego leż leż i czytaj nasze wypociny:-)

mm81- dzięki za info na priv :-), trochę mnie przeraziłaś, ale dam radę, w sumie to tylko kilka dni pobytu, a potem tylko szczęśliwe chwile z Maleństwem w domciu :-)

Dziewczynki kochane, jestem jestem. Jeszcze się nie rozdwoiłam, chociaż chodzić nie mogę, bo mi dziecko na nerw w nodze uciska... Nadrobię zaraz co naskrobałyście i się odezwę.:-)
Dziękuję Wam wszystkim za troskę, bardzo mi miło, jak czytałam wiadomości na gg.;-)

Aurelko, dobrze, że dałaś nam jakiś znak, że jeszcze jesteś 2 w 1, uważaj na siebie i odpoczywaj Kochana

Naturalne metody wywolania porodu

Przed odwolaniem sie do tego typu metod nalezy pamietac o kilku rzeczach. Przede
wszystkim nalezy je zastosowac idealnie w okolicy terminu porodu, gdy to
istnieje duze prawdopodobienstwo, ze wydarzenia potocza sie zgodnie z planem i
dziecko nie urodzi sie przedwczesnie.
W sytuacji gdy istnieje zagrozenie zastosowania sztucznych metod indukcji (z
pewnoscia nie bez negatywnego wplywu na zdrowie matki i dziecka jak tez na
przebieg porodu) tego typu metody moga sie okazac zbawienne i zadzialac zanim
zostanie podana oksytocyna. Warto z pewnoscia rozpatrzec wszystkie za i przeciw
naturalnego i sztucznego wywolywania porodu i zapoznac sie ze szczegolami.

szalwia- jest to olejek, ktory moze spowodowac bardzo silne skurcze. Mozna go
stosowac do masazu :
Olejek do masazu
- 10-15 kropel olejku szalwii
- 1 kieliszek olejku migdalowego
Dokladnie wymieszac. Masowac tak dlugo jak wygodnie.

wiesiolek - najczesciej dostepny w kapsulkach. Pomaga w osiagnieciu rozwarcia
szyjki macicy co sprawi, ze porod bedzie postepowal szybciej. Nalepiej brac max.
5 kapsulek dziennie od 38-go tygodnia ciazy. Czasem polozne zalecaja stosowanie
wiesiolka dopochwowo.

liscie malin -herbatka z lisci malin dziala stymulujaco i sprawia, ze sam porod
postepuje szybciej

olej rycynowy - moze nie najprzyjemniejszy ale skuteczny (przynajmniej w moim
przypadku) sposob wywolania porodu . Oto kilka sposobow na `przelkniecie` tego
specyfiku:

1) 3/4 szkl soku pomaranczowego lub napoju imbirowego
1/4 szkl oleju rycynowego
Wymieszac dobrze i wypic natychmiast

2) 1/4 szklanki oleju rycynowego.
mieta lub sok do popicia

spacery -jak rowniez wchodzenie po schodach. Pomaga w osiagnieciu rozwarcia
(jesli porod sie nie zaczal) Jesli juz przyszly skurcze, wowczas przyspiesza
cala akcje

akupresura- punkty znajduja sie w kilku miejscach.

***na czubkach kciuka i palca wskazujacego-powinno zabolec przy ucisku. Uciskaj
do momentu uzyskania skurczu. Przerwij na chwile. Gdy skurcz ustapi zacznij ponownie

***w okolicy wewnetrznej kostki- 4 szerokosci palcow w gore od kostki-punkt przy
ucisku powinien zabolec. Postepuj jak z punktami na dloni.

stymulacja sutkow - bardzo efektywny sposob wywolywania skurczow. 15 minut po
kazdej stronie przez godzine. Ogolem 3 godz/dziennie.Ufff, troche pracochlonne ;)

Seks- jeszcze bardziej efektywny sposob. Obecnosc spermy powoduje rozwarcie,
natomiast orgazm wywola skurcze.

Ostre curry - rowniez wywoluje skurcze-najlepiej dziala w okolicy terminu porodu

Wertepy - przejazdzka po wertepach rowniez moze sie przyczynic do wywolania
porodu -w wyniku wibracjichlodna kapiel - zimna woda moze spowodowac dosc silne
skurcze

Olejek rozany -kapiel z dodatkiem paru kropel olejku rozanego

Iwonka, super, napewno się przyda...podejrzewam, że nie jedna skorzysta...a jak moge coś dodać to jeszcze ostre papryczki chili pomagają podobno- siostra stosowała, efekt murowany i prawie natychmiastowy :-):tak:

Pewnie nikt z was nie zauważył ale jakby nigdy nic pojawiła sie Pszyszła Mama..................................

No coś Ty naprawdę jest??? Odezwała się??? Jakoś nie zauważyłam :-D:-D:-D;-);-);-)

MM - cudna ta Twoja corcia!:-)

Zwolinka - wspolczuje... nie bede komentowac tego co sie dzieje w szpitalach, bo cenzura obowiazuje... a moze warto jechac do innego szpitala, a nie do bielanskiego??

Co do laktatora, to ja tak jak Iwonka i Puchatka zakupilam Tommee Tippee.

Jesli chodzi o truskawki - UWIELBIAM i ciesze sie, ze zdaze pojesc, bo juz sa w sprzedazy calkiem niezle.:tak:

Olu - jak tam u lekarza??

Aurelia - odezwij sie do nas!

A ja umowilam sie na piatek z polozna w szpitalu na inflanckiej, zobaczymy co z tego wyjdzie...

o przepraszam, widze, ze Aurelia sie odezwala... gdzies to przeoczylam, pomimo, ze czytalam Wasze posty od rana...:baffled: Dzis produkcja znow duza i musialam sie gdzies pogubic... Dobrze, ze wszystko ok!

reklama
Do góry