reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Wiecie co, brzuszek dalej mam wysoko,a pod piersiami zaraz w zgięciu odczuwam lekkie pieczenie, nie wiem czy to stanik czy jaka cho..ra:baffled: Może lepiej by było jak by opadł, bo zgiąć się w pół to ciężko:baffled:

Mi na szczęście już trochę brzuch opadł , ale wcześniej miałam taki defekt. Męczyłam sie jak diabli. Zaczęłam smarować sudocremem - pomagało.

MM Ania jest boska!Gratulacje
!

reklama
Iwonka zdjecie jak najbardziej moze byc, a jak bede miec lepsze to poprosze o zmiane.

No wlasnie tak cos czulam,ze jako pierwsza majowka rodzaca sn bede musiala cos napisaac o moim porodzie.Na razie zbierma mysli w glowie,zeby cos sensownego napisac nie tylko straszac ale cos doradzajac.Postaram sie jutro przelac mysli na kompa.

Ok to czekamy na relacje,a opisem sie nie martw.Pisz jak czulas i juz.Wiadomo ze porod to nie jest nic przyjemnego i nie ma co liczyc na cud :) Jedynie co to modlic sie o jak najkrótszy ......

Tyle naskrobałyscie ,że ledwo przeczytalam ......:baffled:
Ale :baffled:mi mała maltretuje zebra-od wczoraj jakby nie miała gdzie siedzieć ,rozpycha się az boli:szok:
mm81-zdjęcia cudne!!!!:-)Mała śliczna dziewczynka
Zapomniałam juz co miałam pisać bo zani:wściekła/y:m wasze posty przeczytałam,to połowa mi umkła:sorry2:
Aleście smaka na truskawki zrobiły i wogóle na świeże owoce -ja wczoraj pojechałam jakieś kupić ale nic ciekawego i świeżego nie było także skończyło się na bananach-których juz nie ma.....................:no:
W szkole rodzenia tak mi było jakoś błogo jak opowiadała o bólu porodowym ,że myslałam ,że zasne...:baffled::-D:tak:Byłam z Oliwierkiem na hulanodze i nie dawno wróciłam .Moja koleżanka ze szkoły rodzenia (ma termin na 20 maj) trafiła na patologię bo jaak była u ginki okazało sie ,że ma rozwarcie na 3 cm i skurcze na ktg,których nie czuła.....
Lece chłopaki sie moje kąpia i ide im piżamki zanieść ;-)
Pojawie się wieczporkiem jak się obrobie ,a zważając na dzisiejsza produkcję -bede miała co czytac :-D
Pewnie nikt z was nie zauważył ale jakby nigdy nic pojawiła sie Pszyszła Mama..................................

Mi na szczęście już trochę brzuch opadł , ale wcześniej miałam taki defekt. Męczyłam sie jak diabli. Zaczęłam smarować sudocremem - pomagało.

MM Ania jest boska!Gratulacje !
Właśnie się dziś zastanawiałam Szopek co z Tobą;-), bo od paru dni ani widu ani słychu. A tu tyle się dzieje, że hej:tak: Dobrze, że mam sudocrem to zaraz zacznę smarować to może ulży:sorry2:
Iwonka, nic tylko czekać na odpowiedni moment, do stosowania tych mikstur:happy:
Aurelko, dobrze, że Jesteś znów z nami, szkoda że masz ten nerw uciskany:sorry2:, wobec tego leż leż i czytaj nasze wypociny:-)

mm81- dzięki za info na priv :-), trochę mnie przeraziłaś, ale dam radę, w sumie to tylko kilka dni pobytu, a potem tylko szczęśliwe chwile z Maleństwem w domciu :-)

Dziewczynki kochane, jestem jestem. Jeszcze się nie rozdwoiłam, chociaż chodzić nie mogę, bo mi dziecko na nerw w nodze uciska... Nadrobię zaraz co naskrobałyście i się odezwę.:-)
Dziękuję Wam wszystkim za troskę, bardzo mi miło, jak czytałam wiadomości na gg.;-)

Aurelko, dobrze, że dałaś nam jakiś znak, że jeszcze jesteś 2 w 1, uważaj na siebie i odpoczywaj Kochana

Naturalne metody wywolania porodu

Przed odwolaniem sie do tego typu metod nalezy pamietac o kilku rzeczach. Przede
wszystkim nalezy je zastosowac idealnie w okolicy terminu porodu, gdy to
istnieje duze prawdopodobienstwo, ze wydarzenia potocza sie zgodnie z planem i
dziecko nie urodzi sie przedwczesnie.
W sytuacji gdy istnieje zagrozenie zastosowania sztucznych metod indukcji (z
pewnoscia nie bez negatywnego wplywu na zdrowie matki i dziecka jak tez na
przebieg porodu) tego typu metody moga sie okazac zbawienne i zadzialac zanim
zostanie podana oksytocyna. Warto z pewnoscia rozpatrzec wszystkie za i przeciw
naturalnego i sztucznego wywolywania porodu i zapoznac sie ze szczegolami.

szalwia- jest to olejek, ktory moze spowodowac bardzo silne skurcze. Mozna go
stosowac do masazu :
Olejek do masazu
- 10-15 kropel olejku szalwii
- 1 kieliszek olejku migdalowego
Dokladnie wymieszac. Masowac tak dlugo jak wygodnie.

wiesiolek - najczesciej dostepny w kapsulkach. Pomaga w osiagnieciu rozwarcia
szyjki macicy co sprawi, ze porod bedzie postepowal szybciej. Nalepiej brac max.
5 kapsulek dziennie od 38-go tygodnia ciazy. Czasem polozne zalecaja stosowanie
wiesiolka dopochwowo.

liscie malin -herbatka z lisci malin dziala stymulujaco i sprawia, ze sam porod
postepuje szybciej

olej rycynowy - moze nie najprzyjemniejszy ale skuteczny (przynajmniej w moim
przypadku) sposob wywolania porodu . Oto kilka sposobow na `przelkniecie` tego
specyfiku:

1) 3/4 szkl soku pomaranczowego lub napoju imbirowego
1/4 szkl oleju rycynowego
Wymieszac dobrze i wypic natychmiast

2) 1/4 szklanki oleju rycynowego.
mieta lub sok do popicia

spacery -jak rowniez wchodzenie po schodach. Pomaga w osiagnieciu rozwarcia
(jesli porod sie nie zaczal) Jesli juz przyszly skurcze, wowczas przyspiesza
cala akcje

akupresura- punkty znajduja sie w kilku miejscach.

***na czubkach kciuka i palca wskazujacego-powinno zabolec przy ucisku. Uciskaj
do momentu uzyskania skurczu. Przerwij na chwile. Gdy skurcz ustapi zacznij ponownie

***w okolicy wewnetrznej kostki- 4 szerokosci palcow w gore od kostki-punkt przy
ucisku powinien zabolec. Postepuj jak z punktami na dloni.

stymulacja sutkow - bardzo efektywny sposob wywolywania skurczow. 15 minut po
kazdej stronie przez godzine. Ogolem 3 godz/dziennie.Ufff, troche pracochlonne ;)

Seks- jeszcze bardziej efektywny sposob. Obecnosc spermy powoduje rozwarcie,
natomiast orgazm wywola skurcze.

Ostre curry - rowniez wywoluje skurcze-najlepiej dziala w okolicy terminu porodu

Wertepy - przejazdzka po wertepach rowniez moze sie przyczynic do wywolania
porodu -w wyniku wibracjichlodna kapiel - zimna woda moze spowodowac dosc silne
skurcze

Olejek rozany -kapiel z dodatkiem paru kropel olejku rozanego

Iwonka, super, napewno się przyda...podejrzewam, że nie jedna skorzysta...a jak moge coś dodać to jeszcze ostre papryczki chili pomagają podobno- siostra stosowała, efekt murowany i prawie natychmiastowy :-):tak:

Pewnie nikt z was nie zauważył ale jakby nigdy nic pojawiła sie Pszyszła Mama..................................

No coś Ty naprawdę jest??? Odezwała się??? Jakoś nie zauważyłam :-D:-D:-D;-);-);-)

MM - cudna ta Twoja corcia!:-)

Zwolinka - wspolczuje... nie bede komentowac tego co sie dzieje w szpitalach, bo cenzura obowiazuje... a moze warto jechac do innego szpitala, a nie do bielanskiego??

Co do laktatora, to ja tak jak Iwonka i Puchatka zakupilam Tommee Tippee.

Jesli chodzi o truskawki - UWIELBIAM i ciesze sie, ze zdaze pojesc, bo juz sa w sprzedazy calkiem niezle.:tak:

Olu - jak tam u lekarza??

Aurelia - odezwij sie do nas!

A ja umowilam sie na piatek z polozna w szpitalu na inflanckiej, zobaczymy co z tego wyjdzie...

o przepraszam, widze, ze Aurelia sie odezwala... gdzies to przeoczylam, pomimo, ze czytalam Wasze posty od rana...:baffled: Dzis produkcja znow duza i musialam sie gdzies pogubic... Dobrze, ze wszystko ok!

reklama
Do góry