reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Ola jest w tym laktatorze regulacja sily ssania ale nawet jak ustawie na minimum to mnie brodawki bola.A jak sama reka odciagam to tak to robie, ze brodawek nawet nie dotykam.

Ola a czemu jednak Starynkiewicza??Jak czytalam zaleglosci to doczytalam ,ze ta polozna z Madalinskiego bardzo dobre wrazenie na Tobie zrobila.
Jak trafilam na porodowke to sie okazalo,ze polozna z ktora sie umawialam akurat ma dyzur.Tylko,ze konczy go o 8 rano (byla 5.15) i wyjezdza z Wawy wiec nie moze zostac.Na szczescie sciagnela ta kolezanke,ktora w razie czego miala ja na poczatku maja zastapic przy moim porodzie.Zadna z nas nie sadzila,ze urodze w pierwszej polowie kwietnia.Polozna okazala sie super..Byla ze mna caly czas od 8 az do 18.30.Nie zaluje zainwestowanych w to pieniedzy.Jesli chcecie (Ola,Dotkass ) moge Wam wyslac namiary na nia na priva.

reklama
MM, kochana baaaaardzo proszę o namiary na położne na priva - dzięki!!
Starynkiewicza będzie prawdopodobnie ze względu na moje problemy z rytmem pracy serca w ciąży. Ale decyzja chyba zostanie podjęta dziś po wizycie u kardiologa.

MM, ile płaciłaś położnej?

No własnie, idę zjeść obiadek i zmykam!

Ale bym sie napila koktajlu owocowego.Przed porodem codziennie robilam.Bananowy,banan z kiwi,banan z cynamonem,truskawkowy.A teraz moge tylko popatrzec na te owoce.Neonatolog mowila,ze w pierwszym miesiacu tylko jablka mozna :-:)-(

Czy wam tez dziewczyny leje sie z piersi?? ja teraz nie zakladam czasem biustonosza bo bardzo mnie pnie a musze kupic juz wiekszy... to jak chodze w koszulce to poprostu jak sie piersi ocieraja to mam ogromne mokre plamy...:baffled::baffled::baffled: wiem ze to siara ale az tyle??

Ja tez tak mam to norma najlepiej wkładki nosić :tak:

niop trzymajcie kciuki... ja tez majoweczka mam najlepszy dzien urodzin jaki mozna miec ale bardzo sie ciesze bo wiem zew moje dzieciatko bedzie byczkiem hahahaha tak jak mamusia... wiec bedziemy sie dogadywali...

moje tez bedzie byczkiem bo termin na 6 maja!

nati- mnie tez boli gardlo od wczoraj bo oczywiscie madra od trzech dni jem tylko lody:crazy::crazy::crazy::crazy: ale dam ci rade jedz duzo miody a wcale nie jedz cytryny nie dodawaj jej do herbaty w zadnej postaci... a zamiast wit C w owocach lyknij tabletke z wit C dlatego ze nie przejdzie ci nigdy to gardlo miod zalagodzi i wyleczy za to cytyna dziala odwrotnie bo jest zraca i wypala zarazki...zobaczysz przejdzie ja tak zawsze robie wtedy unikam cytryny soku pozeczkowego itp a za to lykam tabletke wit C

Ja też jadłam tylko lody normalnie na chłopaka tak mi się chciało -litrami!!!:-D:-D:-D

macie dziewczyny juz laktatory?? ja kupilam sobie z baby ono za 55zl identyczny jak Aventa...

Ja już dawno kupiłam z aventu w zestawie dla mnie najlepszy laktator zresztą z Olim też używałam :tak::-)

A ja tylko raz ściągałam pokarm ręcznie - gdy Maks zaprzestał ssania cyca i wydawało mi się, że nic tam juz nie ma... przez pierwsze 2 dni było ok, a potem... koszmar (a że akurat byliśmy nad morzem....) i musiałam ściągnąć sobie ręką trochę bo nie dawało się wytrzymać z bólu - ale samo ściąganie ręką było akurat dla mnie duzo bardziej nieprzyjemne niż przy użyciu laktatora.

Recznie nie lubię bo cycki bolą i czerwone się robia ,zreszta ja mam w jednej piersi takie kanaliki jakby krzywe czy jakoś tak ,żę obojętnie czym bym nie ściągała a juz broń boże reka -boli ja cholera!!!

Kurcze wogóle to padam na twarz -prasowanie zajęło mi ponad 3h!!:szok::szok::szok:A gdzie jeszcze pościel i pieluchy?
Teraz robię obiadek i na 16:30 szkoła rodzenia .
miałam dziś w ta piękną pogode l=iśc na spacerek ,zabardzo sie samej nie chciało i wzięłam się za te ciuszki kurcze i trochę żałuje bo pięknie grzeje jak nigdy ...
Ale przynajmniej mam juz jedno z głowy uff
Wogóle prasowałam na stojąco i kregosłup mnie boli!!!
Sama nie wiem czemu nie siedziałam ,myslałam ,żepódzie szybko a tu tyle zajęło:crazy::angry::angry:

reklama
Dziubek
tak mam zamiar zrobić, powiedziec kategorycznie NIE, ale co mnie wkurza to to że na ostatniej imprezie był poruszany temat z kim zostawiac dziecko, w razie jakiegoś wypadu rodziców, a ona do mnie "no jak wy mi będziecie zostawać z dzieckiem to ja waszym też się zaopiekuję", czyli wychodzi na to że przez te 2,5 roku kiedy podrzucała mi i męzowi dziecko to się nie liczy. Liczy się od momentu kiedy mi się urodzi dzidziuś.:wściekła/y::wściekła/y:
Druga sprawa jest taka że teściowa wyjedzie na wakacje, a ja nie dosyć że będę miała maleństwo będę musiała wziąść pod opiekę jej synka. :no: O nie:angry: Niech sobie poukłada stosunki ze swoją teściową która nie pracuje więc może się nim zaopiekować.

Szczyt wredoty. Nie daj się Madziu!!!!!!!!!:-)

Nie mam pojęcia, jak ja to przeżyję :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
KOCHAM TRUSKAWKI

I ja uwielbiam truskawki. Nie wyobrażam sobie jak ja dam sobie radę bez nich.

Do góry