reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Dobra dziewczyny ja też lece bo ide do lekarza bo mnie wczoraj nie przyjeła bo miała jakąś sprawe rodzinna i jej nie było i kazała dzisiaj przyjsc . Wiec ide sie wykompać i lece . jak wróce to napisze jak było na odpowiednim wątku:-)

Ja mam laktator elektryczny medeli.Kurcze myslalm,ze jak sie odciaga mleko laktatorem to nie boli.A brodawki bola bardziej niz jak mala ssie :( Ale tak jak chyab kiedys Iwonka pisala czasem lepiej reka odciagnac pod prysznicem i rozmasowac przy okazji dobrze cyca, zeby sie zastoje nie robily

MM, ja mam ręczny Aventu, i w nim możesz sobie w zasadzie sama regulować, czy mocniej czy lżej to robisz. A u Ciebie nie ma regulacji?

Ja mam laktator ręczny bodajże canpola, ale nie biorę do szpitala, w razie nawału mąz przywiezie.
Skoczyłam gotować zupkę, pieczarkowa dzisiaj, juz rozmroziłam truskawki także na deser koktail truskawkowy mniam mniam.:-p:-)

Cześć dziewczyny, że ja zawsze muszę nadrabiać ;-) ale cóż nie zawsze mogę regularnie tu zaglądać.
Gratyluję dzidziusiów, które już sobie tulicie :-).

Ja jeszcze poczekam, termin na 22 maja. Narazie zapowiada się że wcześniej nic się nie wydazy.

Przed pierwszym porodem kupiłam laktator (już nie pamikętam jaki), ale mało go używałam. Wygodniej było mi ściągać ręką, teraz też tak zamierzam robić.

Wczoraj wieczorem zauważyłam że okropnie spuchła mi prawa stopa. Kostka a nawet łydka spuchły mi ja balon. Potrzymałam nogi w górze przez 10 min i trochę zeszło. Wogóle zaczyna czuć się jak balon chyba trochę puchnę :crazy: choć mój mężuś uważa inaczej. Taki jest miły :-D.

A ja tylko raz ściągałam pokarm ręcznie - gdy Maks zaprzestał ssania cyca i wydawało mi się, że nic tam juz nie ma... przez pierwsze 2 dni było ok, a potem... koszmar (a że akurat byliśmy nad morzem....) i musiałam ściągnąć sobie ręką trochę bo nie dawało się wytrzymać z bólu - ale samo ściąganie ręką było akurat dla mnie duzo bardziej nieprzyjemne niż przy użyciu laktatora.

Ja mam laktator ręczny bodajże canpola, ale nie biorę do szpitala, w razie nawału mąz przywiezie.
Skoczyłam gotować zupkę, pieczarkowa dzisiaj, juz rozmroziłam truskawki także na deser koktail truskawkowy mniam mniam.:-p:-)

Madzia Ty to normalnie nas tutaj kusisz i kusisz... co pomyslę, że muszę ograniczyc jedzonko, to Ty wyskoczysz z jakimiś pychotkami :-D:-D:-D

:-p też pojadę zaraz po lody i zmiksuję sobie do nich jagódki :-D

reklama
Witam Was SŁONECZNIE!!!

Okropny sen dziś miałam, że nawet przytaczać nie warto i może dlatego brzusio bolał nad ranem?

Laktatora nie kupiłam jeszcze, a przy okazji mam pytanie czy można nie mieć pokarmu? Słyszałam gdzieś że każda kobieta ma, a jeżeli tak mówi tzn że nie chce jej się karmić. Pytam, bo jeżeli wierzyć w genetykę, to nie czeka mnie długie karmienie (mnie Mama karmiła tydz., a mojego brata 3 dni). Pytam, bo nie wiem czy jest sens kupować laktator. A piersi to mi chyba ze dwa rozm. urosły, więc teoretycznie przygotowane są:-), chociaż wiem, że to nie jest wyznacznik.

Ola K. Zobaczysz że wszystko będzie ok z badaniami. Nie martw się na zapas. W każdym razie trzymam kciuki.

Miłego dnia wszystkim życzę!

Do góry