reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Cześć Moje Kochane Majóweczki,

Na chwilkę weszłam, żeby napisać do ze mną...jak dam radę to przeczytam co napisałyście...
Skórcze nadal nie przechodzą, więc pojechałam na izbę przyjęć, zbadali i...szyjka na 2 cm, a rozwarcie na 1 palec, czy jakoś tak, nie mogę się doczytać co "nabazgrał" lekarz...kazał łykać nospę i powiedział, że jak przejdzie to są to przepowiadające (okazuje się, że trwające ok minuty i powtarzające się co ok 5 minut, też mogą tylko przepowiadać), jak nie przejdzie to mam znów do nich przyjechać...no nic zobaczymy, ogólnie bardzo miło zostałam przyjęta :tak:

Buźka

reklama
czesc dziewczyny i chlopaki. zaraz nadrobie czytanie. Julek ma czkawke wiec brzuszek mi drga :-D

dziewczyny nie karmcie trola :)

od tylu - mniam ;)

nasz dzisiejszy zakup - szort.pl - forzapoland

Pozdrawiamy serdecznie

gdzie to kupiliscie? my z mezem jestesmy fanami siatkowki, 3tyg temu bylismy u nas w Lodzi na meczu jak bylo Final Four. chcemy synkowi kupic body kibica(wasze ma falbanki, ale moze sa dla chlopcow?).

Doczytałam, że Zwolinka też nadal 2 w 1, biedna tak męczyc dziewczynę...Iwonka pozdrów ja od nas, ja narazie w domciu męczę się z bólami, ale cóż jak odesłali to pewnie wiedzieli co robią, zresztą wolę w domu siedzieć i się "męczyć" niz na patologii :no:, zaraz wyślę R do apteki po nospę i zobaczymy, czy bóle po łyknięciu przejdą, jak nie to znów go zaciągnę wieczorem, albo rano na izbę...i tak jak pisałam do kilku z Was mam telefony, więc jeżeli się nie odezwę ani na BB ani na kom to znaczy że wyleguję się w łóżeczku, obiecuję, że napewno dam znać na kom jak coś :tak:

Trzymajcie się

Dotkass i Zwolinka, jestescie bardzo dzielne!!

ja zaczynam sie zastanawiac jak to bedzie gdzy na mnie przyjdzie pora. czy bede sie bala, wpadne w panike, czy bede wiedziala co sie dzieje? co bede czula psychicznie i fizycznie. w ogole nie umiem sobie tego wyobrazic, szok.
wczoraj poszlam na dyzur mojej lekarki obejrzec szpital. bylam bardzo milo zaskoczona. jesli w szpitalu moze byc milo to tam bylo. pieknie wyremontowane, malenki w sumie oddzial. 6 lozek. polozna byla przemila, oprowadzila mnie po sali porodowej, przedporodowej i poporodowej. wszystko wytlumaczyla, powiedziala co brac, czego nie, uspokajala, zeby sie nie denerwowac. ogolnie bardzo milo. oby bylo dla mnie miejsce jak zaczne rodzic. a teraz spadam, to wujostwa na obiadek :)

Dotkass - dobrze, ze sie odezwalas, bo chyba wszystkie zastanawialysmy sie co u Ciebie.:tak: To jestem zaskoczona, ze skurcze przepowiadajace moga tyle trwac.. no i myslalam, ze juz jak sie robi rozwarcie przy skurczach, to ze sie zaczyna akcja porodowa i biora na porodowke.. No ale grunt, ze wszystko dobrze i, ze w szpitalu zostalas przyjeta dobrze... trzymaj sie i odpoczywaj duzo.:-)

Ja zmykam z psem na godzinny spacerek, bo w koncu przestalo padac.

Cześć Moje Kochane Majóweczki,

Na chwilkę weszłam, żeby napisać do ze mną...jak dam radę to przeczytam co napisałyście...
Skórcze nadal nie przechodzą, więc pojechałam na izbę przyjęć, zbadali i...szyjka na 2 cm, a rozwarcie na 1 palec, czy jakoś tak, nie mogę się doczytać co "nabazgrał" lekarz...kazał łykać nospę i powiedział, że jak przejdzie to są to przepowiadające (okazuje się, że trwające ok minuty i powtarzające się co ok 5 minut, też mogą tylko przepowiadać), jak nie przejdzie to mam znów do nich przyjechać...no nic zobaczymy, ogólnie bardzo miło zostałam przyjęta :tak:

Buźka

U nas byla ta sama sytuacja. Nospa podzialala, skurcze przeszly (choc nie byly takie hardcore'owe jak twoje)

Tego bodziaka kupilismy w hurtowni Akpol w Poznaniu. Niestety nie widze takiej w Łodzi. Ale na pewno gdzies znajdziecie. Jak nie to moge nastepnym razem kupic jak bedzie "męska" dla was i wam przesłac. Z tym ze to jest rozmiar 74 :) troszke duzy ;]

Tutaj adresy: Akpol

hej dziewczyny
i ja dzisiaj jestem dopiero teraz bo wiadomo po 18tce brata... zmeczona jestem bardzo... rozeszlismy sie o 23 byla padnieta spalismy u dziadkow tzn maz spal a ja prawie ryczlalam cala noc.. skurcz mi wszedl w noge... zaczely bolec mnie plecy a od 3 w nocy do 6 rano mialam skurcze co jakies 20-15 min:baffled::baffled::baffled: ale cholernie bolalo... pozniej maz zawiozl mame do pracu i dopiero jak wrocil o 5.30 i sie wtulil do mnie to usnelam na godzinke i wrocilismy do domu...

wykapalam sie i polozylam spac i dopiero wstalam..:-:)-:)-(

Witam sie weekendowo ;-)
u nas w końcu piękna pogoda słoneczko super świeci...

moje kochanie to prawie "umiera" tzn. dorwało go jakieś zatrucie lub grypa jelitowa:baffled: w nocy nie spał wcale za to teraz nadrabia ;-) a wiecie jak to jest jak mężczyzna chory hihi:sorry2:
Szwarou super zdjęcia i fajnie że sie teraz więcej udzielasz na wąteczku ;-) my w Gdyni też czasami robimy zakupy w tym sklepie "Akpol" :tak:
Zwolinko trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie;-)
Kamilko pojawiają sie u ciebie skurcze przepowiadające :-D wiec jeszcze troszke musicie poczekać :-)
L4dY-bIrd ja maty też nie kupuje licze na prezencik hihi chyba że sie przeliczę, jak Wiktor był mały to takowej nie miałam ale to były inne czasy :happy:

Pozostałe Majóweczki pozdrawiam bardzo gorąco i słonecznie ;-)

My bylismy na dlugim spacerku,ale ubralam sie w kurtke zimowa i wcale nie bylo mi za cieplo.
Pisalam do Zwolinki ale jeszcze mi nie odpisala,moze juz rodzi.Miejmy nadzieje :)

A i kupilam sobie kapustek mloda,taka prawdziwa.....,jutro bede gotowac !
\
Ja tez nie kupuje maty,jak pislalam wczesniej zostawie ta przyjemnosc ciocia czy babcia.......

Magali u nas takie body sa tez w sklepach Dziecko i jeszcze w jakis .Jak znajde to dam znac.Moze w Lodzi takowe istnieja :)

reklama
Do góry