reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

jejku mi nawet do glowy nie przyszlo zeby cos takiego mojej niuni zakupic,kompletnie nie pomyslalam. Ale jutro chyba pobiegne do sklepu cos wybrac ,wydaje mi sie ze jest to bardzo przydatna rzecz

reklama
Ja uciekam pod prysznic , zagladne jeszcze za chwilke , chociaz znajac moje szczescie to wszyscy beda juz spac:-( Tylko ja nie :-( Ale taki juz urok, ze nie moge wogule w nocy spac

Ja też uciekam spać właśnie odebrałam rodziców z imprezki i przy okazji powiedzieli że mój A ma się zacząć wprowadzać:-) wiec mi humorek poprawili

A co do maty to ja dostałam i nawet nie mam pojęcia jakiej firmy jak na razie to mam ją schowaną ale myślę że dobra rzecz:happy:

DOBRANOC MIŁYCH SNÓW ŻYCZĘ:happy:

Cześć!
W końcu nadrobiłam wczorajsze posty, uff! Przy moim internecie przeczytanie ponad 10 stron zajmuje mi jakieś 40 min!!! Szlag może czlowieka trafić!

Odpiszę, tyle co pamiętam:

Biedna Zwolinka, czemu ją tak długo trzymają...

Dotkass, leż sobie i czekaj, to jeszcze trochę czasu...

Co do swędzenia, to tez jestem strasznie wysuszona, najbardziej skora na brzuchu i piersiach swędzi, nawilżam skórę ile się da, i piję wodę litrami

Iwonka, mój synek jest przygotowywany na dzidzię, i na to, ze pójdę do szpitala, ale nie wiem ile tak naprawdę do niego dociera w tym wieku. Ja będę tęsknić okropnie, on pewnie też.

Jeśli chodzi o auta, to tez zmieniliśmy w tamtym roku na kombi, VW passat z super ekonomicznym silnikiem diesla 1,9. Poprzednio mieliśmy astrę, też byliśmy zadowoleni, ale teraz jest po prostu super! Vany też nam się podobają, ale to dopiiero moze przy trzecim dziecku, hehehe

Szwarou, gratuluję ślubu! Mamy takie samo imię dla córeczki! Dopiero teraz zauważyłam

A z karuzelą i matą to chyba nie ma się co spieszyć... Przy Kubie używaliśmy obu rzeczy gdzieś tak od 3 m-ca, jeśli dobrze pamiętam. Noworodkowi raczej się takie zabawki nie przydadzą. A te ceny mat, które podajecie, są przerażające! My mieliśmy zwykłą polską matę za 70 zł chyba, miała lusterko, piszczałki i inne takie, zawieszalam na niej potem różne inne zabawki i Kubas bardzo ją lubił...

Szpitale w dużych miastach są przerażające, współczuję wam, że musicie tak się stresować. Już kiedyś pisałam, że u mnie jest super szpital z wypasem, przyjeżdża się z marszu i salę jednoosobową dostaje za darmo!!!

No nieżle z tymi szpitalami:szok:
Ja miejmy nadzieje nie bede miala takich problemów bo u nas na miejscu tez jest dużo porodów ale zawsze przyjmuja
Wtedy jak przyjechalam to nie bylo łozek na porodowce ale lekarz przyszedl i powiedzial ze jak naprawde mi sie zacznie to i tak mnie bierze do porodu łózko sie znajdzie
Boje sie tylko zeby byla wolna ta sala do porodu rodzinnego bo tylko jedna jest ale jak zauważylam to wcale nie az tak popularne jest jakby sie mogło wydawac

Miejmy nadzieje ze jak Dotkass juz na 100 % bedzie rodzic to ja przyjma no i was pozostale zreszta tez

A mój męzus do szkoly pojechal i sama zostala nie lubie jak ma w niedziele no ale tylko mu zostalo do czerwca i koniec

Wczoraj moja przyjaciólka nas odwiedzila i mała tak na nia reaguje ze szok zawsze chce brzuszek rozwalic i uczestniczyć w rozmowie moze czuje ze to jej chrzestna prawdopodobnie bedzie:happy:

I ja witam niedzielnie.Rosolek juz sie dawno gotuje a ja dzis chyba caly dzien w domku bede bo pogoda nie zachecajaca do wyjscie,zimno i kropi czasem.Nie mam co zalozyc ,a mialam isc na bazarek.

Bo Fisher price jak dla mnie robi najlkepsze zabwaki edukacyjne ktore sie jak na razie zadna nam nie zepsula a mamy ich troche i dziecko naprawde z nich sie duzo uczy.Jesli chodzi o karuzele takie to proponuje kupic jak sie nie ma akumulatorki i ladowarke do tych baterie bo w nich szybko baterie siadaja zwykle :)

Mój Oli też miał kilka zabawek z tej firmy i uważam za najbardziej trwałe i dobre zabawki edukacyjne bo maja juz 5 lat a baterie działają do tej pory!!!
Rzucane były z dużych wysokości i nic im nie jest -lepiej zainwestować w dobra zabawkę ja polecam :tak::tak::tak:A ta mata z żyrafka najbardziej mi się podoba jak oglądałam na allegro kosztowała 219 zł (jeszcze tak przystępnie )ale za 300 to juz troche sporo:no::tak:-wózek można za to kupić no cóż......

Dziś to pochrapalismy do 9:30:szok::szok::szok::szok:A przed chwilą skończyliśmy jeść sniadanko!No była okazja to trzeba korzystać .
Zastanawiam się jak tam nasze dziewczyny -Zwolinka i Dotkass???

U nas nie pada ale rewekacji nie ma -raczej pochmurno:-:)no::angry:Nie muszę mówić co to dla mnie oznacza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Ja tez miałam wczorj wizyte koleżanki z córą 11 miesięczną -co za łobuziara ,mówię wam ,pół chaty mi rozniosła :laugh2::laugh2::laugh2:Ale ogólnie super dziewczynka -dostałam kilka ciuszków po niej i już naprawde w komodzie nie ma miejsca:szok::szok::szok:
Żebym ja zdążyła wszystko założć:dry:..................................

Czesc Dziewczyny!

I ja sie witam niedzielnie... widze, ze dalej nie wiadomo co u Dotkass...

Ja dzis mialam fatalna noc, wszystko mnie bolalo i slabo spalam... a jak juz spalam, to snily mi sie polozne i szpitale... Moj Malzon tez dzis w szkole, wiec zostalam u Rodzicow na dzis. Myslalam, ze pojde nad rzeke z psem na spacer, ale w ta pogode to niebardzo mi sie chce... No ale bedzie trzeba sie dotlenic.

Wracajac do tych mat edukacyjnych, to mi sie wlasnie wydawalo, ze to gdzies od 3go miesiaca dziecko skorzysta, tak jak Juana pisala.

Milej niedzieli!

reklama
wtrace sie w temat mat edukacyjnych ;)

Przy Jasiu kupilismy mate zaraz po porodzie...wydawało nam sie że to niezbędny gadzet do rozwoju malucha.....tym czasem ...nasz syn olewał to raczej :/ Leżał na niej góra 15 minut dziennie i ciekawiło go wszystko inne tylko nie mata....wolał bawic sie innymi zabawkami , klockami itp.

Wiec nie zawsze sprawa mat sie sprawdza. A wydaliśmy na nią tez kupe kasy bo była z fiszera i poszło koło 300 zł na nią :/ ...wiec jeśli mają maluchy dostać w prezencie to super :)

ale jesli mamy wywalić te 300 zł z własnej kieszeni ...to nie zawsze jest to konieczne ...
Teraz nie będziemy szaleć za matą ;) ....no chyba że ktoś z rodziny kupi ;)

Do góry