reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam Dziewczynki!!
Dowiedzialam sie o swoim szczesciu w poniedzialek i nei jest ono jeszcze potwierdzone przez lekarza bo jest baaardzo wczesnie. Wg moich obserwacji owulacja byla 31 sierpnia w 18 dniu cyklu, czyli termin bylby na 23 maja.
Powiedzcie jakiego uzywanie obliczania-wg dnia ostatniej miesiaczki czy poczecia??

reklama
Witam wszystkie przyszłe majowe mamusie :)
Chciałabym do was dołączyć- termin mam na 19 maja.
Mam 22 lata, starania trwały 3 miesiące- zaszłam w 3cim po odstawieniu tabletek anty.
A z objawów ? wrażliwe piersi, z dnia na dzień coraz bardziej, szczególnie sutki bolą.
Inne to ból brzucha czasami jak na okres, takie ciągnięcie. Ostatnio brzuch mnie pare razy baaardzo bolał, poszłam do lekarza i dał mi Duphaston, dał mi go bo go porosiłam bardzo i od wczoraj nic nie boli :).
Beta robiona 2 dni temu , wynik 1325 - co jest chyba dobrym wynikiem- 5 tydzien, jutro albo w poniedziałek przed wizyta u lekarza powtórze i modle się żeby bylo dobrze.
Mam nadzieje,że przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Carolline i Inatalial Witajcie kochane Majoweczki!!!! Gratuluje wam!!!
Jesli chodzi o wyliczanyb termin to ja akurat na podstawie ostatniej miesiaczki a inny termin tio okaze sie na badaniu USG pewnie.

No widze że nareszcie majówek przybywa :-):-):-):-) witajcie Carolline i lnatalial gratulacje wielkie ja jak dotąd jeszcze się nie otrząsnęłam z szoku że się udało:szok::szok: ale zobaczenie dwóch kreseczek to cudowne uczucie i życze go wszystkim starającym się kobietkom:tak::tak::tak:

Iwonka2006, wg tego kalkulatora ktory podalas, wychodzi wlasnie 23maja :-) czyli wg tego kalkulatora dzisiaj jest 5 tydzien, dzien 4. A ticker wylicza swoje :-)

Jak do tej pory objawy mam dosc subtelne, bo pobolewa mnie podbrzusze, mam wrazliwe, ale nie bolace piersi, tylko czasem mnie zemdli na jakis zapach. To chyba nie tak zle ? :-) Najgorsze jest siusianie w nocy i koszmary :dry: budze sie zmeczona.

reklama
Kacha, super masz termin - dzidzia będzie mogła dłuuuugo świętować urodziny.
Ja się urodziłam w podobnym terminie - 4 maja :tak:

Carolline, powiem Ci że przed 1. ciążą okropnie bałam się mdłości itd. A tymczasem nic takiego mnie nie nękało. Życzę i Tobie (zresztą nam wszystkim) spokojnej "bezobjawowej" ciąży, chociaż tak całkiem bezobjawowo to się nie da, niestety ;-)

Do góry