reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Kathy Dotkass sprawdzalyscie zamkniety? bo sie nic nie odzywacie....

Nie było czsu ale ja pamietam:tak:

We wtorek robiłam usg i też mam II stopień

U mnie też II st.ale nie wiem co to znaczy a wam co lekarze mówią ,mój jak pytałam to jakoś ,że to szcególnie znacenia nie ma oni jakoś miedzy sobą :dry:
Jak coś wiecie ,to napiszcie ,ja na poczatku ciązy miałam przodujące łożysko i się bałam ale się wkońcu przesunęło i jest oki -moge rodzić naturalnie:-)
Ale chmura naszła ciemno-samo się prosi aby sie położyć .........:sorry2:

reklama
Hej ja sie zglaszam dzis dalej 2w1:tak: i jak dla mnie to jeszcze niech jakis czas tak pozostanie
po pierwsze dlatego ze to jeszcze troche za wczesnie chociaz zeby jeszcze do tego 9 miesiaca dobić
po drugie musze miec przerwe od szpitala bo mimo jakis wiekszych zastrzezeń do opieki to jednak nic przyjemnego tam lezec zwlaszcza w pierwszy dzien mialam straszna depresje
W ogóle oni sa zdolni sami nie wiedzieli czy mi wstrzymywac poród czy nie na szczescie jak zbadali to okazalo sie ze tam nie zdazyło mi sie rozwarcie zrobic i jeszcze mozna W ogóle do mnie z takim tekstem czy ja mysle ze dzis urodze czy nie i czy nie wiem czy mi dobrze termin obliczyli na to ja tak ze nie wiem czy rodze bo to w koncu pierwszy raz a z terminem to moglo tak byc ale raczej nikt tego wczesniej nie chciał brac pod uwage Połozna na to ze i tak i tak zle bo jak przesuniety to powinnam rodzic i wstrzymywac zle a jak jeszcze w 35 tygodniu jednak to lepiej wstrzymac. Na szczescie wyszlo tak ze skurcze mnie opuszczały coraz bardziej i po 2 nastepnych kropłówkach to juz było w miare dobrze w poniedzialek mi odstawili i przez 24 godziny nic sie nie działo wiec wybadali mnie tam wewnetrznie jakas kamera widziałam swoja szyjke brrr i teraz zamierzam lezec w domu bo juz wole to niz znów szpital

Nigdy nie lubiłam prasowania, ale te maleńkie ciuszki są takie słodziutkie, że już żałuję, że wczoraj zrobiłam tylko jedną ture prania :-)

Pola to chodz do mnie ,ja mam 3 pralki do prasowania malych ciuszkow.Jakos i mnie tak zapal opadl jak i ktoras z majowek pisala.W pioerwszej ciazy juz dawno mialam wszystko dopiete na ostatni guzik a teraz jakos tak wszystko inaczej......ciekawe.

Z tego wszystkiego takie wnioski
Torba powinna juz stac dawno spakowana dobrze mówiłyscie a ja tylko w biegu zapakowalam koszule dobrze ze nowa lezała szlafrok i pantofle
Nastawic sie ze mozesz jednak wczesniej urodzic ja myslalam ze mnie zbadaja i wypuszcza a zebyscie widzialy mine mojego meza jak sie dowiedzial ze idziemy na porodowke rodzic na szczescie scenariusz sie zmienil
Nie ma co czekac z zakupami dla dzidzi dobrze ze my 2 dni wczesniej w miare wybralismy i zamowili to co najwazniejsze
przygotowac jakos pozostała rodzine ja dzwonie do nich o 10 rano ze w szpitalu i jestem i prawie urodzilam a oni ze przeciez ja spie jeszcze u góry :-D
I troche mniej smieszna wiadomosc zastanowic sie nad koniecznoscia badania ginekologicznego to w moim wypadku i brr poprosic o ostroznosc bo to zaczeło sie po badaniu bo baba mnie tak zmacala ze szok i w szpitalu powiedzieli mi ze moze od tego to sie zaczeło wiec w razie potrzeby na tym etapie ciazy
Uwazac w tych tygodniach bo jak sie 12 kobiet przewinelo przez sale 8-osobowa :szok:to 8 z nich bylo w 35-6 tygodniu ciazy ciekawe czy przypadek

Dobra koniec tematu moich przeżyc na razie w miare dobrze dzidzia szaleje a ja ide lezec zeby nie kusic losu na pewno bede tu zagladać bo teskniło mi sie za wami ;-)

reklama
Sylwia, współczuję sytuacji brrr. Ale zgadzam się z Tobą,co do spakowania torby i naszykowania rzeczy dla maluszka, sama się o tym przekonałam. Dobrze, że miałam wszystko naszykowane, bo mnie coś tknęło. A z tym badaniem ginekologicznym to prawda, koleżankę badali w szpitalu i na wzierniku im został czop śluzowy, i jeszcze jej go pokazali. Mówię Wam w tych szpitalach, to czasem akcje są niezłe.:tak:

Do góry