reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Witam dziewczynki
Tak lodówkę trzeba by zamknąć na kluczyk to prawda, mój małzon się śmieje że lepiej mnie ubierać niż zywić teraz dowcipniś jeden. Widziałam nowe brzuszki w galerii, sliczniutkie :-) Mi siadł aparat cyfrowy i na razie obędzie sie bez foteczek :-(

Iwonko - Brzusio śliczniusi a córeczka ehhh to musi być wzruszające usłyszeć kocham od dziecka, moja mała na razie mówi mimi ( mamusia ) albo mama, może za pół roku też usłyszę to magiczne słowo :tak:

nati - mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, nie martw się na zapas kochana . Wysokie ciśnienie faktycznie nie jest dobre dla maluszka, lekarz na pewno cosik na to poradzi :-)

Wiecie, że od przyszłego tygodnia temperatura nam do zera spada i zaczyna się śnieżno robić ? Normalnie nie lubię zimy i zimna brrrr Mam nadzieję że tylko straszą z tą zima stulecia :-)

reklama
anulaaa to ze ma byc pogorszenie pogody i snieg za pare dni slyszalam zle o zimie stulecia??????Mam nadzieje ze bedzie choc taka jak rok temu:tak::-)

hej marlene sprobuj zrobic tak jak juz pisalam zmieszac rumianek z mieta i to wypic podobno poaga u mnie jest juz oki ja biore duphaston na podtrzymanie ciazy i bardzo dobrze sie z nim czuje nie boli mnie brzuch bo do tego jeszcze dostalam nospe i tez biore go dwa razy dziennie ale ze pracuje i czasem takze zapomne to wtedy biore go raz dziennie napisz cos o sobie jak mozesz i co ty robisz az w angli?? i szczerze mowiac mam kolezanke w irlandii rodzila tam i sama mowila ze pozniej leki dostaje sie od normalnego lekarza tj antykoncepcyjne itp ktore powinno sie dostac od ginekologa i od porodu nie byla u lekarza bo tam nie ma ginekologow wiec chyba cie rozumiem ale zapytaj tam o ten lek co ja mam moze dadza ci bez recepty tylko bedzie p[ewnie drozszy

a co tam dziewczyny u was nie wiem jak wy ale ja ciezko reaguje na pogode boli mnie glowa i spac mi sie ciage chce a dopiero wrocilam z racy i tak sie zastanawiam czy odejsc na zwolnienie lekarski bo z jednej strony biore ten lek na podtrzymanie ciazy i tezjuz mi sie nie chce pracowac z drugiej podswiadomosc mi mowi zeby pracowac sama juz nie wiem w dodatku ten slub cywilny bede musiala mamie pomoc jeszcze szkoa sama juz nie wiem co robic??

kamilka87, nie wiem czy jestem w stanie przelknac miete,czarno to widze:-) Ja przestalam brac ta luteine na podtrzymanie bo mialam jakies skutki uboczne :zawstydzona/y: tez mialam problem z braniem 2 razy dziennie, jakos caly czas ucieka mi z glowy, a przeciez to takie wazne. A jesli chodzi o Mnie to mieszkam w anglii juz 3 lata i jakos to leci. Ale co do opieki medycznej to tragedia. Mialam plamienia w 8 tyg. a oni mi laskawie usg zrobili 2 tyg.pozniej,przeciez moglo byc juz za pozno..... :-(To prawda tutaj nie ma tak jak w polsce ze od wszystkiego masz specjalistow,jest jeden lekarz albo i nawet pielegniarka ktora cie przyjmuje wstukuje wszystko w komputer i niby juz wiadomo co ci dolega. Kobieta w ciazy zajmuja sie dopiero po 3 miesiacu. A moja kolezanka jak poszla po porodzie sprawdzic czy wszystko jest wporzadku, to lekarz zapytal ja : " dobrze sie pani czuje ??" na co ona ze raczej wszystko w porzadku, wiec on stwierdzil tak jest ok, nie badajac jej!!!! Tragedia.....

A ja lubie rumianek i miete i wlasnie sobie kupilam cherbatke mietowo cytrynowa mniam a na odpowiednim watku wkleilam zdjecia brzuszka

No to widze że nasz wąteczek żyje :-):-) ja dzisiaj byłam na wizycie u lekarza i ogólnie wszystko oki potwierdzi się we wtorek po USG jedyny problem to moje ciśnienie:-( całe życie było 130/90 ale to jednak za wysoko i szczególnie w ciąży mam nadzieje że się nie podniesie w drugiej połowie ciąży w każdym razie dostałam miesiąc na pozałatwianie wszystkich swoich spraw a od połowy grudnia na zwolnienie bo jednak w domku zawsze moge poleżec a powinnam kilka razy w ciągu dnia z nogami wyżej myślę że będzie dobrze i skoro tak musi byc to będzie :tak::tak:i już nie wiem tylko jak mój szef na to zareaguje ale to chyba ostatecznie najmniejszy problem najważniejsze jest puchaciątko:-) na odpowiednim wąteczku wrzucam zdjęcie brzusia:-)
Iwonko czy Ty jestes pewna że to dopiero 13 tydzień ;-):-):-)

Puchatka no jak mus to mus,Puchaciatko najwazniejsze.Ciekawe jakie ja mam cisnienie.W zeszlej ciazy codziennie sobie mierzylam ale teraz nie mam cisnieniomierza bo dalam w prezencie sasiadce i musze sobie kuic nowy.Wlasnie te cisnienie jest wazne w czasie ciazy i trzeba go pilnowac.A Usg tez mam we wtorek:)

WITAM MAMUSKI:-)JA JUZ PO WIZYCIE Z FASOLKA WSZYSTKO JEST OK :tak:NO I U MNIE ROWNIEZ DOBRZE;-)23 IDZIEMY NA KOLEJNA WIZYTE :happy:A NO I SPADLAM Z WAGI WAZYLAM 64KG A TERAZ 62KG DZIWNE:eek:

Hej, a ja mam wizytę w poniedziałek, zobaczymy co i jak. Podejrzewam, że usg nie będę miała tylko takie rutynowe badanie. W poprzedniej ciąży miałam robione tylko 3 razy usg.
Ja zawsze miałam bardzo niskie ciśnienie, czy to w ciąży czy nie.
I jeszcze jedno, dziewczyny, czy widzicie już jak rusza się Wam brzuszek,? Bo ja mam takie wrażenie od 2 dni, wieczorkiem. Sama nie wiem, czy mi się to przypadkiem nie wydaje :-p:happy::happy:

reklama
Witam weekendowo:-)
Niesia ja mam wrazenie ze nawet czuje czasami ruchy dziecka choc niby ksiazkowo mam na to jeszcze czas:sorry2:a od panstwa sa 3 darmowe badania usg i sa to zreszta 3 wazne badania a piewrsze wlasnie kolo12 tygodnia,pozniej polowkowe i po 30tyg zdaje sie
Karola to super wiesci:-)a mialas usg?

Do góry