iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Kliknij na gorze w SZYBKIE MENU a potem w EDYTUJ PODPIS i tam wklej ten kod z suwaczka i zatwierdz.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tylko bnajbardziej pamietam z pierwszej ciazy ze pod koniec bolaly mnie wewnetrzne strony ud.Teraz jeszcze tego nie mam......Tez nie mile uczucie.No ale kazda ciaza jest inna.....
Hej majóweczki.
Dziewczyny, a Wasi lekarze mówili Wam, że dadzą Wam tylko L4 do 38 tc, bo potem, jak się wystawia L4 ginekologiczne to podobno zabierają już macierzyński. Kurde, będę musiała iść po L4 na 39 tc do internisty. Jesteście zorientowane w tym temacie?
Kodeks pracy mówi o tym, że tak można
Art. 180 § 3. Co najmniej 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego mogą przypadać przed przewidywaną datą porodu.
jednak trzeba rozmawiać z lekarzem, żeby wypisał zwolnienie lekarskie do terminu rozwiązania, a najlepiej jeszcze dłużej.
Od internisty nie będziesz miała 100% płatnego.
Podejrzewam, że tez jesteś na zasiłku rehabilitacyjnym... więc zobacz, co masz napisane na decyzji. Tzn. chodzi o to, czy napisali Ci, że po porodzie będziesz mieć maciezyński a nie świadczenie rehabilitacyjne. Na tej podstawie możesz rozmawiać ze swoim lekarzem, żeby jednak dał Ci w dalszym ciągu L4
Dziewczyny a orientujecie się jak to jest ?Czy z chwilą porodu przechodze na macieżyński i czy mnie odrazu zus przejmuje i on mi ten macierzyński przyznaje bo ja sama juz nie wiem
My dzis bylismy na usg i wszystko w porzadku z dzieckiem :-):-) Wazy ok 2930g.Ale tuz przed wyjsciem z domu przezylam szok bo chyab mi odszedl juz czop sluzowy.Na papierze toaletowym pojawil sie taki glut
Zaraz chyaba wyjme torbe i dopakuje sie do konca.