reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

A tak pozatym poprasowałam wszystko i wstawiłam pranie na nowo :-DNajwyżej w łazience bedzie się kisiło - bo juz nawet palić za bardzo nie chca i grzejniki zimne .Cóż a kosz pełen brudów a nie lubie magazynowac wiec właczyłam pralnice i sie pierze....
Teraz sie nudze i nie wiem co zrobić ....

Wkurzam sie na sprzedawce z allegro bo zamówiłam 3 kwietnia nawilżacz powietrza i nie mam do tej porym dodam ,że od "super sprzedawcy" i wysyłka miał byc priorytetem i w 24 H !!!I jak tu sie nie denerwować???:angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Wysłałam 2 maile i nie odpisuje cham jeden!!!:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak do wieczora nie dostane to dzwonie do niego!!!Szkoda mi moich nerwów:crazy::wściekła/y:.

reklama
Witam majóweczki.
Miałam męczącą noc. Dopiero ok 6 udało mi się usnąć tak, że nie śniły mi się jakieś dziwne rzeczy, ale to tylko do 8, bo M wychodził do pracy- dzisiaj sobie zastrajkował i póżniej wstał.
Po jego wyjści stwierdziłam, że czas się umyć i do sklepu po śniadanko się przejść.
Siedze sobie z mokrą głową i dzwonek :szok: Kurier przywiózł mi wózek :rofl2::rofl2::rofl2:
Zdjęcia na odpowiednim wątku:-).

widze ze nie uzyskam odpowiedzi od was czy tez tak macie widze ze wcale nie widzicie tego co ja pisze wiec ide sobie stad :wściekła/y: zegnam nie myslałam ze jestescie takie inym pomagacie a ja jestem niezauwarzalna :wściekła/y:

Dotkass no troche to jeszcze zostało dobre 4 tygodnie a potem niech sie dzieje co chce:-D

Oj tam cztery tygodnie...tak naprawdę to już mogłabyś rodzić i byłoby wszystko w jak najlepszym porządeczku :-), moja koleżanka rodziła w 36 tygodniu i Mała dostała 10 punktów i nikt nie traktował jej jako wcześniaka, bo to podobno już jest terminowo :-)

Czesc Dziewczynki:-)
I ja sie witam, niestety dopadło mnie przeziebienie ale juz aplikuje sobie syropki z cebuli i takie tam domowe sposoby.
Wczoraj po szkole rodzenia dowiedziałam sie, tak jak juz niektora z Was, ze za poród rodzinny nie moze byc pobierana żadna opłata, to jest nie zgodne z prawem i z normami unijnymi. U mnie za znieczulenie płaci sie 500 zł,położna przy porodzie 450 zł, za sale osobna do porodu ZERO zł :-)bo tylko takie sa w tym szpitalu, natomiast po porodzie za sale rodzinna, tzn ja mąż i dzidzi sami przez 24h płace tylko 25 zł za dobę:-) Mysle ze to grosze w porównaniu z Waszymi cenami, czasami sa plusy tego ze mieszkam na Śląsku, tu tak nie zdzieraja na kazdym kroku nawet w Prywatnym Szpitalu.
Natala słodziutka ta Twoja malutka pociecha, oby powrót do domu był dla Was za jakis czas jednym z najmilszych wspomnień!
Katja ja równiez zycze Ci aby juz niedługo pod Twoim sercem zabiło maleńkie serduszko i biło przez 9 miesięcy!
Aleksandra mnie brzusio boli tylko rano jak wstaje z łozeczka, to tak jak by mi miesnie zastygły, ale potem jak rozchodze to juz jest ok:-)
Ale sie rozgadałam...:szok:

Wkurzam sie na sprzedawce z allegro bo zamówiłam 3 kwietnia nawilżacz powietrza i nie mam do tej porym dodam ,że od "super sprzedawcy" i wysyłka miał byc priorytetem i w 24 H !!!I jak tu sie nie denerwować???:angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Wysłałam 2 maile i nie odpisuje cham jeden!!!:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak do wieczora nie dostane to dzwonie do niego!!!Szkoda mi moich nerwów:crazy::wściekła/y:.

Nie denerwuj się, poprostu zadzwoń do niego? a zamawiałaś towar kurierem? zapłaciłaś już za nawilżacz czy za pobraniem? czytałaś opinię o sprzedawcy? ja zawsze czytam i nawet jak jest jedna negatywna, lub neutralna staram, się nie zamawiać u takiego sprzedawcy, szukam innego, bo coś w takiej opinii musi być

widze ze nie uzyskam odpowiedzi od was czy tez tak macie widze ze wcale nie widzicie tego co ja pisze wiec ide sobie stad :wściekła/y: zegnam nie myslałam ze jestescie takie inym pomagacie a ja jestem niezauwarzalna :wściekła/y:

Oooooo...widzę, że ktoś tu focha zarzucił ;-), Aleksandra myślę, że żadna nie odpowidziała na Twojego posta, bo nie ma takich objawów...albo i to wiem po sobie, jak jest dużo do przeczytania, nie czytam wszystkiego, zachaczam wzrok tylko, gdy widzę, że coś skierowane jest bezpośrednio do mnie...a wracam do nieprzeczytanych postów jak mam siłę i czas, więc nie fo**** się :-)

Wczoraj ordynator szpitala w Szkole Rodzenia zachwalał bardzo ZNIECZULENIE ZEWNĄTRZOPONOWE, powiedział ze nie ma takiego czegos ze zatrzymuje poród, wręcz przeciwnie skraca go bo mama jest spokojniejsza, mniej cierpi i ma wiecej sił. Zmniejsza ból o 80%, te 20% jest abyśmy czuły skurcze. W innych krajach tych bogatszych to kobiety tylko ze znieczuleniem rodzą. Ja bym chyba nie chciała stacic wszystkich sił na poród, aby potem móc opiekowac sie tą małą istotką. No i chyba zdecyduje sie na to znieczulenie...:-p

AHA i płaci sie dopiero po porodzie, nie wczesniej!!!

U mnie za znieczulenie płaci sie 500 zł,położna przy porodzie 450 zł, za sale osobna do porodu ZERO zł :-)bo tylko takie sa w tym szpitalu, natomiast po porodzie za sale rodzinna, tzn ja mąż i dzidzi sami przez 24h płace tylko 25 zł za dobę:-) Mysle ze to grosze w porównaniu z Waszymi cenami, czasami sa plusy tego ze mieszkam na Śląsku, tu tak nie zdzieraja na kazdym kroku nawet w Prywatnym Szpitalu.

No to rzeczywiście ceny świetne, wychodzi na to, że Warszawa najdroższa, a ja te ceny co podawałam to dotyczyły tylko państwowych szpitali, nie będę wspominała o prywatnych szpitalach czy klinikach, bo tam żeby rodzić to trzeba mieć przygotowane pare ładnych tysiączków :wściekła/y:, a i tak jak coś się nie uda, będą jakieś komplikacje (mowa o klinikach) to wiozą Cię do normalnego państwowego szpitala, a płacić i tak musisz :szok:

Witam Majóweczki.
Nie nadrobię chyba zaległości...trudno.
mm81, maja28 te koszule są beznadziejne!!! Ja mam dwie i jak byłam w szpitalu (miałam podejrzenie o tą cukrzycę), to sobie wzięłam, bo w domu to raczej w koszulce śpię i czułam się mówiąc krótko jak idiotka jak mi dwa dydy wylazły przez te dziury (kupiłam już zatrzaski i będę szyła).

Dotkas, Kathy Mój mąż też notorycznie zasypia w ciuchach, bo "kładzie się tylko na chwilę", a jak go budzę to mówi że mu mędzę i że jestem upierdliwa:wściekła/y:
Aż jakiś czas temu tak sie wkurzyłam, że wyciągnęłam materac, nadmuchałam i zostawiłam go bez jakiegokolwiek przykrycia-rano głupio mu było....

Dziewczyny fajny przepis mam na "piątkowy" (bezmięsny) obiadek (kotleciki ryżowe-na prawdę dobre).
Miłego dnia!

reklama
Nie denerwuj się, poprostu zadzwoń do niego? a zamawiałaś towar kurierem? zapłaciłaś już za nawilżacz czy za pobraniem? czytałaś opinię o sprzedawcy? ja zawsze czytam i nawet jak jest jedna negatywna, lub neutralna staram, się nie zamawiać u takiego sprzedawcy, szukam innego, bo coś w takiej opinii musi być

No własnie miał negatywne i tez u takich nie zamawiam ale on jedyny miał taki ,który mi odpowiadał i kurde kurierem to na pewno nie ale wczoraj miała kuriera ze stelażem do wanienki to mi w 1 dzień przyszło od wysłania a temu baranowi na konto wpłaciłam i co teraz nic niemam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:

Do góry