reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

hejos
z moim synkiem juz duzo lepiej, tylko do jutra jeszcze antybiotyk, potem wsio :-)
gorzej, ze mnie chyba chwycilo to samo, fak.. wczoraj mnie pediatra badala przy okazji ;-) badania Fiolka. i mam jakies rzezenia. znalazlam jakis wziewny lek, co mi go babka zapisala ostatnio przy zapaleniu oskrzeli i sie inhaluje, bo nie mam sil na antybiotyk raz jeszcze :-(

kathy
, ja na twoim miejscu mocno bylabym wkurzona na sprzedawce, ze nie odpowiada.. ale jesli chodzi o poczte to nikt nie da gwarancji, kiedy paczka dojdzie. wiem, bo sami z mezem mamy firme, sprzedajemy przez allegro zabawki. i juz nieraz przesylka priorytetowa, zamiast 48h, szla nawet 2 tygodnie!!! to normalnie skandal.. dlatego od tego sezonu bedziemy kurierem wysylac wiekszosc. nie usprawiedliwiam nikogo, ale to sie po prostu nagminnie zdarza, ze poczta nawala.
a co do komentarzy negatywnych.. zawsze lepiej przeczytac odpowiedz itp, bo nieraz klient naprawde jest swirem :rofl2: nam sie co prawda tylko jedna taka durna baba trafila, ale ile pretensji idiotycznych na mejla przychodzi, byscie nie uwierzyly, jaka ludzie maja wyobraznie :-D

a jesli chodzi o ZZO, to jasne, najfajniej, jak mozna przy porodzie decyzje podjac. ja musze wczesniej sie z anestezjologiem umowic, bo tak jak u Kathy, jest chyba tylko dwoch dyzurujacych na caly szpital i jak mu sie uda, to przyjdzie, a jak nie, to nie. ale ogolnie to cud miod, a skurcze czuc i tak. ja mialam tylko taka dziwna akcje, ze najpierw w ogole nie zadzialalo, potem po 2 dawkach, co je wymodlilam w koncu, kiedy bol niemal przeszedl calkiem, nagle mialam przec :sorry2: po 18h zwijania sie z bolu i wymeczenia totalnego juz nie mialam sil ;-) i jakos mi nie szlo. gdyby nie moj gin nie urodzilabym w zyciu :-)

reklama
ja się szczerze mówiąc dotąd nie zastanawiałam nad znieczuleniem może troszkę ze względu na dodatkowe koszty i pewnie głównie z tego powodu potrtaktuje to raczej jak luksus niż niezbędną część porodu :tak::tak:
Aleksandra to było nieładne z Twojej strony akurat może te majówki które pojawiły się z rana nie maja takich odczuć więc co miały Ci napisać mój ginek powiedział mi tylko że na tym etapie ciąży to nawet grawitacja jest przeciwko nam poza tym nie sądze że trzeba zaraz się jakoś unosić czasem pytanie pada rano a odpowiedź wieczorem i to dotąd nie był problem zatem na spokojnie

Wczoraj ordynator szpitala w Szkole Rodzenia zachwalał bardzo ZNIECZULENIE ZEWNĄTRZOPONOWE, powiedział ze nie ma takiego czegos ze zatrzymuje poród, wręcz przeciwnie skraca go bo mama jest spokojniejsza, mniej cierpi i ma wiecej sił. Zmniejsza ból o 80%, te 20% jest abyśmy czuły skurcze. W innych krajach tych bogatszych to kobiety tylko ze znieczuleniem rodzą. Ja bym chyba nie chciała stacic wszystkich sił na poród, aby potem móc opiekowac sie tą małą istotką. No i chyba zdecyduje sie na to znieczulenie...:-p

AHA i płaci sie dopiero po porodzie, nie wczesniej!!!

Anusia - ja juz jestem zdecydowana na ZZO od dluzszego czasu... Same pozytywne opinie slysze i od lekarzy i od poloznych i od znajomych, ktore porod maja za soba. Znajoma rodzila 2 tyg. temu i wziela znieczulenie dopiero przy 6 cm. rozwarcia... powiedziala, ze przy kolejnym porodzie wezmie duzo wczesniej... Nie miala zadnych komplikacji, skurcze czula, a bolu nie. A to, ze znieczulenie spowalnia akcje porodowa to mit... no chyba, ze jest zle wykonane, ale takiego przypadku nie bierzemy pod uwage...
Druga znajoma, ktora sama jest anastazjologiem w szpitalu, tez sama rodzila z ZZO i poleca... no a chyba jako anastazjolog zna ewentualne minusy, ktorych tak naprawde nie ma... no poza cena moze.;-)

A tak w ogole to sie witam w ten pochmurny dzionek ze wszystkimi Majoweczkami.:-)

kathy
, ja na twoim miejscu mocno bylabym wkurzona na sprzedawce, ze nie odpowiada.. ale jesli chodzi o poczte to nikt nie da gwarancji, kiedy paczka dojdzie. wiem, bo sami z mezem mamy firme, sprzedajemy przez allegro zabawki. i juz nieraz przesylka priorytetowa, zamiast 48h, szla nawet 2 tygodnie!!! to normalnie skandal.. dlatego od tego sezonu bedziemy kurierem wysylac wiekszosc. nie usprawiedliwiam nikogo, ale to sie po prostu nagminnie zdarza, ze poczta nawala.
a co do komentarzy negatywnych.. zawsze lepiej przeczytac odpowiedz itp, bo nieraz klient naprawde jest swirem :rofl2: nam sie co prawda tylko jedna taka durna baba trafila, ale ile pretensji idiotycznych na mejla przychodzi, byscie nie uwierzyly, jaka ludzie maja wyobraznie :-D

Tu fakt masz rację, czasem jak czytam te negatywy tośmiac się chce...dlatego też ostatnio zaryzykowałam, ale dlatego, że sprzedawca miał o wiele więcej pozytywów niż negatywów, zamówiłam: NUBY - POJEMNICZEK NA SMOCZEK TOMMEE TIPPEE ZIELON (340632370) - Aukcje internetowe Allegro i dwa NUBY - ŁAŃCUSZEK TASIEMKA DO SMOCZKA __ PROMOCJA (341247247) - Aukcje internetowe Allegro, i powiem szczerze, że jestem zadowolona, szybko otrzymałam towar i naprawdę miły kontakt. Mój R się śmieje, że jak on coś zamówi to czeka i czeka i się doczekać nie może, a jak ja zamówię, to towar mam praktycznie od ręki :-) (odpukać żeby nie zapeszyć, bo jeszcze czekam na perfumy, które zamówiłam na imieniny mężusiowi)

Widze ze zdania na temat znieczulenia sa podzielone a to dobrze:tak:
Powiem Wam ze z tym znieczuleniem nie jest tak łatwo, aby nam go zaaplikowano podczas porodu to trzeba dwa tygodnie przed terminem sie juz na niego zdecydowac aby w razie potrzeby nam go podano, a to dlatego ze kobieta ma być swiadoma tego kroku i podpisuje dodatkowy papierek u swojego lekarza prowadzacego... bo to nie jest tak ze mamy go na zawołanie bo boli i juz biegnie do nas anestezjolog z cewnikiem, po drugie robimy jakies tam dodatkowe badanie, bo to jest dość powazny zabieg!
A ja zmykam robic obiadek, wpadne za jakis czas:-)
Buźka:*

Ja tez bez znieczulenia,pierwszy byl bardzo bolesny porod ale i tak jakos dalam rade,mysle ze dobrze jednak zainwestowac ewentualnie w opieke poloznej.

Dobra zmykam bo w koncu dopiero teraz jade po lozko,i przewijak i inne pierdolki.Dzis zrobulam ostatnie pranie dla malenstwa.Mam jeszcze ciuszki do przeprania od rozm 68 (6 miesiecy) wzwyz ale to jeszcze mam na to kupe czasu.Musze szybko wracac bo licytuje kolyske.

Dotkass jak nie czekasz to masz szybko a jak ci zależy to sie dłuży p przesyłka idzie szmat czasu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A ten facet miał tylko jakies 10% negatywnych a w tym pokreslonych ale ja mysle ,że do pn.dostane;-)Jak nie to mam przecież kopie przelewów i wogóle także sie nie wyprze.A teraz zjem sobie zupki pomidorowej bo zagrzałam i mi stygnie .Zajrzyj prosze na wózki tam cos dla ciebie:tak:;-)

reklama
Ja tez sie zastanawiam nad zzo.W szpitalu,w ktorym chce rodzic trzeba zapalcic przed podaniem znieczulenia 600zl.Wiec kase wezme ale wszystko uzalezniam od tego,jak to bedzie bolec i postepowac.Z jednej strony troche sie boje znieczulenia bo te co mialam dotychczas bardzo zle wspominam.Owszem to nie byly zzo.Sama tez nie lubie wykonywac znieczulen w pracy bo roznie zwierzaki na nie reaguja i jest to dla mnie troche stresujace.

Do góry