reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

ja wogóle bym sie na ten pas nie zdecyddowała , tylko dlatego że nie lubię opiętych bluzek:-p
teraz jak mam taka akurat na styk , to czuję się jakbym się dusiła w niej:eek:
poza ciążą jest ok .. ale właśnie w ciązy to nic mi nie pasi takiego , musze mieć luźne.. :tak:

reklama
fajne te pasy...może sie skuszę...ja też lubię eksponowac brzuszek :-)

salsera....ja myslę o zakupie materaca kokosowo-gryczanego....np. taki:
Materac dwustronny kokosowo-gryczany 120x60 RADIR (1398213220) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
słyszałam od koleżanki, że jest bardzo zdrowy na kręgosłup dziecka

co do przewijaka to tez zastanwiałam się jaki wybrać. Wpierw myslałam o dorobieniu przwijaka na komodę, ale teraz może jednak skusze się na taki zestaw z wanienką. Moi znajomi maja taki, ale jeszcze nie pytałam czy polecają. Wanienka napewno po jakimś czasie robi się za mała, ale to można dokupić zwykłą wiekszą za 20 zł i stawiac oddzielnie

WANIENKA -KOMODA -PRZEWIJAK 3W1 +GRATIS CEBA (1388349180) - Aukcje internetowe Allegro

jak przeszukacie allegro to znajdziecie równiez takie zestawy z węzykiem przy wanience do odprowadzania wody...

a ja stwierdzam, ze lubię pokazać jak brzuszek zgrabnie rośnie ;-)
poza tym niektóre bluzeczki zaczynają mi się unosić i widać pas od spodni...

lubić pokazać , a czuć się dobrze w obcisłym to co innego;-)
ja jak będe miała brzuszek tez będę pokazywać ... tyle że będę i tak nosić coś luźniejszego bo ja po prostu nie umiem chodzić w takich uciskowych ciuchach bo mi niewygodnie:sorry:

gag - no właśnie z drugiej strony mówią że te gryczano-kokosowe łatwo pleśnieją, i są strasznie twarde a najlepsze lateksowe (także zreszta najdroższe). Ja chyba pójde na kompromis i kupię piankowy z cienką warstwą gryki i kokosa.

styna, dopiero mi uświadomiłaś ,że mam kominek do zakrycia przed maluchem! ale taka osłona zajmuje mi 1/3 salonu, może lepiej odpuścić sobie używanie kominka kiedy maluch jest w domu.Poza tym maluch będzie miał pokój na piętrze, chyba nie ma sensu zakrywać kominka na parterze, skoro i tak mamy zamiar nie puszczać malucha na dół(zasłoniete i zamknięte zejście na schody barierką anty-dzieciową)

Jaipur nie chce mi się wierzyć że choć na chwilę mały nie będzie z wami na dole na przykład jak przyjdą goście, ja mam już nauczkę z tym kominkiem jak moich znajomych syn w niego głową uderzył i wszyscy siedzieliśmy w pokoju, a tu był moment coś zobaczył na dworze chciał podbiec do okna i się potknął, my nie zdążyliśmy zareagować to były sekundy, a tak jak mówię mój kominek ma ostre wystające krawędzie, więc nie tylko o grzanie chodzi.

reklama
No właśnie kominek też spędza nam sen z powiek. Boję się nawet, że moje 5 letnie szczęście coś głupiego wymyśli, albo się potknie i poparzy. No ale ja w życiu w domu nie mieszkałam a zawsze w mieszkaniu więc mnie wszystko przeraża jeszcze :D

Do góry