reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
JAipur właśnie na klocuszek to jest teraz do kupienia w ofercie. Nasz nie był na klocki tylko na kulki ładowane od góry dla mniejszych dzieci. Ten z separatorem jest dla dzieci które już kształty rozróżniają. Chyba, że można ładować te klocki od góry i też działa :D

Polecam też takie cudo do nauki wstawania http://allegro.pl/fisher-price-k8844-interaktywna-pileczkowa-zyrafa-i1885851877.html My mieliśmy w takiej starszej wersji ale długo służyło :http://allegro.pl/pileczkowa-zjezdzalnia-i-piramidka-fisher-price-i1918995289.html

Ostatnia edycja:
jeśli chodzi o foteliki tak was czytam... i uważam e po to sia przedziały fotelików aby się ich trzymać..
czyli jak dziecko jest za duże już na ten mały fotelik ale jeszcze nie siedzi to sa przedziały do 18 kg czyli fotelik 2 który jest w pozycji półleżącej ,
a jesli dziecko samo siedzi to można pchać je do tego od 9 kg , ale nie wiem czy będzie wygodnie siedzieć tyle czasu dziecku w aucie tak małemu

ja owszem miałam dla Viki po tym 1 foteliku dla niemowląt ten siedzący od 9 kg(ważyła 9,300 i nie mieściła się w ten mały fotelik) , z tym że ona siedziała od dawna już a fotelik mogłam rozłożyć nawet na płasko (choć w aucie na tylnym siedzieniu to nie możliwe:-p ) ale zawsze miałam możliwość rozłożenia:tak:
rozkładałam ją do takiej pozycji jak widać na zdjęciu , jesli jednak nie znalazłabym fotelika z takim rozkładaniem , nie wcisnęłabym 6 miesięcznego dziecka do sztywnego fotela w którym może tylko siedzieć :/
kupiłabym ten do 18 kg :tak: ale że znalazłam taki fajny to uznałam iż ten jej dłużej posłuży i jest dla niej wygodny
także przy wyborze radzę sie zastanowić :-)
edit co do pasów to zdjęcie miałam robione przy samym kupnie i później je ustawiłam prawidłowo , na zdjęciu są za wysoko (żeby nie było że tak jexdziła ;-)

DSC05144.jpg
czarna a dla chłopca czy dla dziewczynki ten prezent??

Ostatnia edycja:
my przymierzamy sie do zmiany fotelika, ponieważ mimo, że jest w przedziale wagowym 0-12 kg to pasy wychodzą juz spod plecków Lenusi i nóżki minimalnie wychodzą poza niego.
Zastanawiamy sie nad fotelikiem recaro, ale najpierw trzeba spojrzeć jak wypadają w testach. teraz mamy maxi-cosi.

a teraz wiadomośc dla mnie ważna: otóż od dzis mamy już ... uwaga... 3 wózki w wózkowni :-D kupiliśmy navingtona cadeta , don kichot- miałas rację, że nie czuć tej wagi. trzymajcie kciuki, abysmy tym razem byli zadowoleni, bo pierwszy spacerek jeszcze przed nami :tak:

Ostatnia edycja:
Bra szalejecie :-D Oby się sprawdził.

Kamcia ja właśnie myślę tak jak Ty, że teraz ładować dziecko do pozycji jedynie siedzącej lub lekko leżącej to kiepski pomysł. Mamy ten fotelik po Pauli ale obejrzałam go przed chwilą i rozkłada się niewystarczająco jak dla maluszka pokroju Matiego. Chyba faktycznie pomyślimy nad takim 0-18 :tak: Tym bardziej że czasem jeszcze Paula jeździ na krótkie odcinki w swoim starym bo nie ma 18 kilo i mieści się. W grudniu chrzciny to może kaska wpadnie jakaś i będzie na fotelik :-p Tylko wiecie czego mi szkoda? Że już nie będzie można wpiąć go w stelaż wózka i bryknąć na zakupki :-(

na szczęście niektóre bazy do tych fotelików mają regulacje ułożenia, ja tez obawiałam się posadzenia Lenki w taki "dorosły" fotelik.

tak, to że są niewypinane te foteliki, nawet z isofixa to porażka..

bra to trzymam kciuki oby się sprawdził, bo sklepu z wozkami chyba nie chcecie zakładac ani lokować kapitału w wózki;-)

Ostatnia edycja:
krótki spacerek zaliczony... i jest... ok :-) szkoda, że buda nie jest obszerniejsza, ale generalnie wozek spoko loko :tak: teraz trzymajcie kciuki, aby chociaz jeden z pozostałych dwóch sie sprzedał :sorry:

reklama
dzięki Kamcia za podpowiedz, chyba rzeczywiscie zdecyduje się na ten do 18, bo tez nie chce tylko "siedzącego" fotelika

Do góry