reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

u nas dzis bardzo zakupowo ;) kupiliśmy Lence pierwszy kubek niekapek
1923374609.jpeg swoją drogą na allegro jak widzę 38 zl z przesyłką, a w sklepie 28 :tak:

przyszedł wózek :-) images.jpeg jutro pierwszy spacerek więc sie wypowiem ;)))

nabyliśmy tez kombinezon na zimę, ale zdjęcia nie mam, kupraczek- śliniaczek ;) i butelkę z łyżeczką do kaszki, choc mam wątpliwości czy się przyda ;))) zabawka oczywiście też się znalazła w koszyku ;))))

reklama
Dziewczyny ja mialam takie krzesełko z miejscem na klocki itd. Fakt, że kupiliśmy 5 lat temu i może wiele się zmieniło od tego czasu ale po pierwsze to żadne klocki do tego nie pasowały a po drugie te plastikowe śruby którymi się montuje elementy do kupy to z czasem jak dziecko wagi dostawało to kiepsko trzymały. Tak jakby same się odkręcały i powiedzmy raz w tygodniu trzeba było je dokręcić nożem żeby się całość nie bujała. I ten blat w stoliczku już jest troszkę niepraktyczny dla dzieci, które lubią trochę porozrzucać jedzenie przy samodzielnej działalności bo jedzenie włazi w szparki i to zapięcie. Ale mój fotelik nie miał np. tej tacki do jedzenia a to dobry pomysł.

Ogólnie fotelik bardzo ładny! I to że się rozkłada na krzesełko i stół to praktyczna sprawa. Jak będę kupowała nowy to jeśli te śruby będą się znów bujały to je potraktuję superglue :D

Wszystkie krzesełka piękne, wszystkie mają wady i zalety, jak wózki, nie ma takiego co miałby wszystko ;-)

Bra wózek bardzo ładny, jak będziesz czyściła te białe elementy to pomyśl o mnie ciepło :-D:-p

Co do krzesełka, miałam takowe 11 lat temu i gdyby nie fakt, że miałam nie mieć więcej dzieci, dobry byłby i dziś, nie do zdarcia (wyniosłam cały na śmietnik). To co pokazałam jest przykładem podobnego, który miałam ale to nie ta sama dokładnie firma, jedynie krój się zgadza:tak:

To mi w oko wpadł ostatnio

NOWOŚĆ!!! KRZESEŁKO DO KARMIENIA EURO-CART MULTI (1898952993) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
hope zakładam, że... nie będą sie brudzić (?) :-D
powiem Wam, że trochę mnie przeraża "przesiąśćcie" sie do spacerowki :-( w gondolce dziecię jest okryte z każdej strony, nic nie wieje, łatwo ochronic je przed zimnem, a w takiej spacerówce na wszystko jest wystawione... planowałam jeszcze poczekać z eksploatacją nowego wózka, ale pech chciał, że przebiłam dzis na spacerze w starym oponę i chwilowo jest "dead".
nie wiem też jak będzie wyglądało spanie w nim, bo w gondolce układałam Lenkę na boczku, chwile pokiwałam wozkiem i dziecie odpływało, tu juz sie tak nie da :no:
jak to jest z tymi spacerowkami mamusie, ktore juz uzywają? przesadzam trochę?

hope bardzo fajne krzesełko, żałuje, że moje się tak nie rozkłada

Bra w spacerówce jest już trochę gorzej zwłaszcza jeśli jest kubełkowa bo maluszek może spac tylko na wznak, dlatego ja juszkłam bardzo wygodnej spacerówki która rozkłada się na płasko bo mój niunio też lubi usypiać na boczku zwłaszcza jak jest przemeczony i nie umie spać. Z resztą w spacerówce widać więcej świata i jest ciekawiej dlatego trudniej usnąć gdy tyle się dzieje dookoła

Wszystko zależy od spacerówki. Nasza jest bardzo wygodna, duża, szeroka, doskonale zabudowana, nie za wysoka i nie za niska, śpiwór dodatkowo dobrze osłania, rozkłada się do spania i ma miękki wkład zapobiegający zsuwaniu się dziecka. Do tego mam okienko w daszku i widzę dziecko cały czas.

Jedno o czym trzeba pamiętać to unikać ruchliwych ulic bo spaliny utrzymują się przy ziemi a spacerówka jest nisko.

Kamia, przez dwa lata nie wyjdą z mody, jak moje przez 8 :-)

bra, wózek się sprawdzi, zobaczysz. Kubeczek fajny, ale czy to Nuk bo nie poznaję?

paula, no ja mam kubełkową i jestem przerazona zimą! Albo wytnę dziury na pasy w śpiworku, który mam po Matim, albo bedę kładła koc na nogi, w tą oryginalną osłonkę. Spacerówkę mam taką 1916972926.jpeg, ale ma jeszcze pokrowiec na nogi jak tu 4120283_2_644x461.jpgJakoś mnie przeraża trochę to siedzisko płytkie.

Hope, nie chwal się, bo wiesz że Ci jej zazdroszczę. Jak sobie nie dam rady z moją w zimie, to kupię taką samą :-p.

reklama
Do góry