reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
Alex, skoro nie ma męża to mam nadzieję, że ktoś Ci te wielgachne zakupy nosił.
Tak mama mi pomogła to wszystko nosić, najgorzej było z łóżeczkiem ale jakoś we dwie dałyśmy radę:)

Alex,gratuluje i fajnie ,że już masz większość z głowy.
a jak mąż wróci, to wiesz spokojnie , żebyście nie poszaleli za bardzo ;-)
No mam nadzieję, że będzie spokojnie, ale owocnie i często hihi:)

Laseczki kupujecie juz ubranka na wyjscie ze szpitala? Bo ja kompletnie nie mam pojecia jakie te ubranko kupic? Termin mam na 7-21 maj...chce kupic dresiki ale czy welurowe czy bawelniane? Rozpinane czy przez glowe? Na dlugi rekaw? Kurde myslalam o takim kompleciku mieciutkim welurowym-misiowym: spodenki, do tego bodziak i bluze rozpinana, jak bedzie za zimno to doloze kocyk, ale nie bedzie w tym za goraco? Ciezko stwierdzic jaka bedzie pogoda w maju, a ze ja pierworodka to zielona jestem kompletnie

mandrzejczuk ja kupię wyprawkę-komplecik : pajacyk, body, kaftanik, czapeczka, rękawiczki niedrapki, jak będzie zimno to coś cieplejszego na górę włożę - takie rozwiązanie na maj wydaje mi się być dobre ;-)

Laseczki kupujecie juz ubranka na wyjscie ze szpitala? Bo ja kompletnie nie mam pojecia jakie te ubranko kupic? Termin mam na 7-21 maj...chce kupic dresiki ale czy welurowe czy bawelniane? Rozpinane czy przez glowe? Na dlugi rekaw? Kurde myslalam o takim kompleciku mieciutkim welurowym-misiowym: spodenki, do tego bodziak i bluze rozpinana, jak bedzie za zimno to doloze kocyk, ale nie bedzie w tym za goraco? Ciezko stwierdzic jaka bedzie pogoda w maju, a ze ja pierworodka to zielona jestem kompletnie

Ja kupiłam body na długi rękaw + śpioszki + skarpetki + dresik rozpinany z polarku + czapeczka jakaś. Jakby był duży wiatr,to jakiś cienki kocyk,żeby przykryć dziecko w nosidełku. Same spodenki na gołe nóżki to według mnie za zimno,to w końcu noworodek

Alex super duże zakupy
Ja na wyjście mam kupione body z długim rękawkiem, bawełniane półśpioszki i albo welurowy pajacyk z kapturkiem + czapeczka(albo bawełniana alboteż welurkowa) albo bawełnany swterek i oczywiście kocyk do przykrycia

mandrzejczuk, ja myślę jak persefona, że tak samo ubiorę dziecko. Dresiki obczajam na allegro jeszcze, ale z H&M są świetne. Pewnie nie chcesz używanych, ale dla chłopców widziałam świetne, mogę podać link lub użytkownika.

reklama
jaipur ja się nie zdecydowałam, bo w rozmowie z lekarzem okazalo się, że w szpitalu , w którym mam rodzic nie znają takich urządzeń i nie zgodzą sie na jego zastosowanie. także tematu już nie drążyłam

Do góry