reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

A ja pamiętam, że jak już karmiłam, to mi tak leciało, że na noc sobie pieluchy tetrowe wkładałam, bo wkładki nie wystarczały. Mati był taki śpioch jak my i nie budził się często na picie, to jak już się obudził, to czasem moje kamienie to sikały same. Ale śmiesznie się to teraz wspomina, ale pokarmu miałam tyle, że bliźniaki bym wykarmiła.

reklama
U mnie w 3-mieście, a dokładnie w Gdańsku w weekend odbyły się targi "brzuszek i maluszek". Świetna impreza dla rodziców. Efektem mojego 2 dniowego pobytu jest zakup wymarzonej torebki babymel - już w maju powinna się przydać...:happy: Oczywiście nabrałam trochę próbek nowych artykułów.

no ja nie moge miec cienkich wkladek, bo przeciekaja...w szpitalu raz nie zalozylam na noc stanika sportowego i tych wkladek bo juz mnie cycki bolaly to rano jak polozna obudzila mnie na tetno to smiala sie razem ze mna, bo zalana bylam po pas! Mnie przeraza wizja chodzenia w same lato w cienkich bluzeczkach i tych wszystkich pampuchach na cyckach, chyba bede musiala kupic stanik o rozmiar wiekszy zeby te wkladki tam pomiescic i zeby nic nie wylatywalo na boki.

Ja kupiłam monitor oddechu z Angelcare (tzn. odkupiłam od koleżanki, jeszcze na gwarancji do lipca 2012 ). Uważam, że sprzęt ma dobre przeznaczenie, zwłaszcza dla takich panikujących lasek jak ja :-D
I tak będę spała z małym w osobnym pokoiku, ale na pewno nie z Nim. Chcę Go mieć blisko siebie, widzieć Go a przy okazji samej się w miarę wyspać. W takiej sytuacji taki monitor wydaje mi się być niezbędny.
Pewnie nieraz wezmę Go do siebie, ale zależy mi by dziecko nauczyło się spać w swoim łóżeczku.

no właśnie, słyszałam o nich- nie wiem gdzie, ale jakieś pozytywy.Ale mam sklerozę, nie wiem gdzie o tym było, może w jakimś poradniku - mam tylko dwa albo zawitkowskiego albo kaz cooke.Hm i nie wiem.

To byłoby pięknie, bo i pokarm się nie marnuje?

reklama
Do góry