reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

zanka - ładny i funkcjonalny, ale dla mnie za drogi.
patrzyłaś na wózki: TAKO jumper x albo warrior?? - waga stelaża to 10 kg, gondola i spacerówka 6 kg,
Espiro Vector jest lżejszy - 8,5 kg stelaż (wagi całości nie znalazłam), ale przednie koła nie są pompowane, co wg mnie jest minusem
Bartatina Jedo - waga z gondolą to 14,8 kg, spacerówka to 13,1 kg, a sam stelaż 10,5 kg...

sama nie wiem na co się zdecydować, muszę i tak "na żywo" zobaczyć, ale ważna jest dla mnie waga, bo mieszkam na 3 piętrze i choćby na półpiętro a będę musiała wtargać ten wózek...

reklama
Kurde jak dobrze że ja was mam dziewczyny:-), patrząc na wózek pewnie nie zwracałabym uwagi na wagę. W sumie mieszkam na 6tym piętrze i mam windę,ale jak będzie niesprawna to co wtedy????:szok:

Lepidoptera - dlatego my rozważamy zakup wózka tylko głębokiego - max 10 kg, a potem porządnej spacerówki - też ok 8 kg. To o połowę mniej niż taki wózek wielofunkcyjne i podejrzewam że cenowo tez wyjdzie podobnie. Ewentualnie jakiś lekki wielofunkcyjny ale stelaż tu bardzo nabija niestety. Mieszkam na drugim piętrze i nie wyobrażam sobie tego nosić a niestety nie mam na dole wózkarni. A argumenty teściów ze jakaś tam sąsiadka nosi - no jak chce to niech nosi ale ja dziękuję bardzo.

Nic przyjemnego to noszenie. Moja siostra mieszka na pierwszym piętrze, jakieś 4miesiące po porodzie dostała zapalenia stawów. Wysiadały jej ręce i nogi w kolanach. Wracając ze spacerów na samą myśl o dźwiganiu wózka płakała i modliła się żeby wózek sam się wniósł:(

temat zakupów temat rzeka :-):-):-)

co do wiaderek do kąpania to wg mnie to porażka nie wyobrażam sobie jak w pojedynkę można umyć w nim takie maleństwo ok miesiąca a większe dziecko nie będzie już w tym chciało się kąpać bo będzie chciało się bawić w wodzie. my mamy najzwyklejszą w świecie wanienkę, początkowo kąpaliśmy małą w pokoju wanienka na stelażu i mogłam to robić nawet jak męża nie było bez żadnych gąbek tylko wyłożone pieluchą tetrową co prawda mała początkowo nie cierpiała kąpieli o darła się jak diabli ale nie wierzę że wiaderko by to zmieniło, przyszedł po prostu czas kiedy polubiła wodę i teraz kąpiele są boskie, obecnie mała ma 9,5 miesiące i kąpię ją nadal w wanience tyle że wstawionej w wannie (od kiedy siedzi), także moim zdaniem nie ma co wymyślać a najprostsze rozwiązania czasami są najlepsze

ja mam to szczęście, że dostałam w spadku po szwagierce, która urodziła w październiku. Mam 4 pary spodni ciążowych. Myślałam za to, ze nie będę musiała kupować płaszcza na zimę i niestety się przeliczyłam.
Wczoraj wyciągnęłam mój zwykły zimowy, który wydawał mi się luźny, przymierzyłam a tu widać, ze do końca zimy to ja raczej w nim nie pochodzę. Jeszcze jak będzie taka zima jak w zeszłym roku to obowiązkowo jakiś sweter pod to i się nie dopniemy razem z moim słodkim bagażem. Na święta jedziemy do rodziców mojego M a tam zawsze jest sroga zima. Tak więc przed świętami muszę się w coś zaopatrzyć :D

ja kupiłam w reserved płaszcz o takim kształcie dzwoneczka i na czas ciąży (a rodziłam w lutym więc zimę z duuużym brzuszkiem przechodziłam) po prostu przeszyłam dalej guziki i było bardzo dobrze i rozmiarowo i wyglądowo (chociaż niespodziewajcie się cudów że z takim brzuszkiem i w takim opatlunku będzie wyglądało się :dry: zgrabnie :baffled:), a po ciąży nadal był super nie ma co się pakować w coś typowo ciążowego bo to jednak duży wydatek

co do wózków to my mamy x-lander ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE - sklep internetowy i szczerze polecam
waga stelaża z gondolą to 14,5kg ale większość wózków jest podobnej wagi plus tego był taki że bardzo łatwo ściągało się gondolę ze stelaża i po spacerze brałam tylko gondolę z dzieckiem (2 piętro) a stelaż zostawiałam na dole na korytarzu, mąż wnosił go wracając z pracy (a rano przed pracą znosił) w ostateczności jak zostawałyśmy same to wnosiłam na raty, kolejny plus tego wózka jak dla mnie to adapter z fotelikiem maxi cosi - dużo używaliśmy, natomiast spacerówka jest ok na spacery ale z czasem wymieniłabym ją na coś lżejszego ale to jak już dziecko zacznie samo chodzić

co do ciuchów to ja mam 2 pary spodni kupionych przez allegro i jestem bardzo zadowolona, a najbardziej byłam zadowolona ze sztruksów bo w ostatnim miesiącu to już nawet ciążowe jeansy mnie uciskały i były niewygodne, a tak w ogóle to najwygodniejsze są sukienki nic cię nie uciska nic się się nie zwija, podwija, spada itd też mi się podobają te co pokazywała persefona

ale się powymądrzałam :-p

persefona- ta tuniczka jest BOSKA!!!:rofl2:
My się właśnie zastanawiamy nad wózkiem Tako jumper ale poczekamy spokojnie do nowego roku bo na pewno pojawią się jakieś nowe modele :tak:

Dziewczyny,
Ja tam nie muszę mieć lekkiego wózka, bardziej zależy mi na tym by nie złamał się, nie skrzypiał i był bardzo bardzo stabilny :tak:
A jak będzie trzeba go podnieść, to uśmiechnę się do jakiegoś Pana na ulicy:-)

Myślę że każdy producent wózków ma swoje wady i zalety.
Idealnego wózka nie ma !!!

Ostatnio widziałam na ulicy wózek INGLESINA, mega śmieszny i bardzo oryginalny, same zobaczcie:
Luksusowy wózek Inglesina Classica gwarancja 2 la (1318577332) - Aukcje internetowe Allegro

Co Wy na takie cudo??

Ostatnia edycja:
Jak byłam małą dziewczynką to zawsze podobały mi się wózki na takich kołach i powtarzałam sobie że jak będę mieć dziecko to właśnie taki wózek kupię. Teraz już mniej mi się podoba,w dodatku ta cena :-(ale gdyby ktoś mi go zasponsorował to bym nie pogardziła:-D

Dziewczyny,
Ja tam nie muszę mieć lekkiego wózka, bardziej zależy mi na tym by nie złamał się, nie skrzypiał i był bardzo bardzo stabilny :tak:
A jak będzie trzeba go podnieść, to uśmiechnę się do jakiegoś Pana na ulicy:-)

Myślę że każdy producent wózków ma swoje wady i zalety.
Idealnego wózka nie ma !!!

Ostatnio widziałam na ulicy wózek INGLESINA, mega śmieszny i bardzo oryginalny, same zobaczcie:
Luksusowy wózek Inglesina Classica gwarancja 2 la (1318577332) - Aukcje internetowe Allegro

Co Wy na takie cudo??

Mi się bardzo podoba, szczególnie ten beżowy, ale jak dla mnie niepraktyczny, no i drogi.

reklama
Do góry