reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Kupiłam sobie wreszcie przedwczoraj spodnie ciążówki:-), ale oczywiście musiałam zanieść do krawcowej, żeby skrócić (myślą, że wszystkie mamy 170 cm wzrostu...), no i dziś siedzę w pracy jeszcze w zwykłych jeansach, ale już mnie tak zaczęły cisnąć, że musiałam przeszukać wszystkie szuflady w poszukiwaniu recepturki:-D

U mnie w miasteczku takie spodnie to wydatek ok.110 zł, ale nie opłaca mi się jechać specjalnie do Poznania i szukać przecen. Dziewczyny z Poznania ;), napiszcie może gdzie można dostać ciążowe ciuszki, zależy mi szczególnie na ciepłej sukience, bo w grudniu jadę na Polną, więc przy okazji mogłabym coś sobie kupić;-)

reklama
Ja jestem z Poznania i z ciekawości zerknęłam ostatnio w takim sklepie - spodnie dżinsowe to 160 zł. W takim zwykłym ciążowym i w dziale dla ciężarówek w C&A w Kupcu. Masakra bo ze 2 pary bym potrzebowała. Na razie mieszczę się w swoje zwykłe dżinsy ale potem chyba zaryzykuję allegro bo tam poniżej stówy można dostać. Jak znajdę coś stacjonarnie tańszego to dam znać :)

ja się boje kupić spodnie na allegro, bez przymierzenia. Na razie kupiłam jedna parę spodni, bo w sumie to nie wiem jak będę tyć... na razie rośnie mi tylko brzuch, ale jeśli pójdzie w pupę i biodra, to kupię inny rozmiar... dlatego chciałabym jedną cieplejszą sukienkę, ale u mnie w mieście tylko spódniczki widziałam.

salsera - ładne. ja zawsze mam problem z za luźnymi nogawkami i pupą, bo jednak chudzina jestem, ale teraz byłam w szoku, bo wszystkie spodnie, które przymierzałam ładnie mi leżały - jak nigdy ;)

Ostatnia edycja:
ja mam to szczęście, że dostałam w spadku po szwagierce, która urodziła w październiku. Mam 4 pary spodni ciążowych. Myślałam za to, ze nie będę musiała kupować płaszcza na zimę i niestety się przeliczyłam.
Wczoraj wyciągnęłam mój zwykły zimowy, który wydawał mi się luźny, przymierzyłam a tu widać, ze do końca zimy to ja raczej w nim nie pochodzę. Jeszcze jak będzie taka zima jak w zeszłym roku to obowiązkowo jakiś sweter pod to i się nie dopniemy razem z moim słodkim bagażem. Na święta jedziemy do rodziców mojego M a tam zawsze jest sroga zima. Tak więc przed świętami muszę się w coś zaopatrzyć :D

słuchajcie a mam pytanie odnośnie mebli do pokoju dziecięcego czy może któraś z przyszłych mamuś bądź już mamuś miała z ikei serie mamut ??

reklama
Czadowy :) Citro i ocean , chociaż ta cytrynka bardziej uniwersalna. I do tego wazy ledwie 10 kg, a my szukamy lekkiego właśnie. Musze go sobie zapisać :)

Ostatnio na jakiejś stronie znalazłam wózek za bagatela 8 tysięcy złotych, ważący 36 kg. Chyba akurat po to żeby na balkon dziecko wystawić albo po tarasie pojeździć bo kto by to nosił po schodach.

Do góry