reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

adeczka oglądałam ten odcinek i bardzo fajna położna się wypowiadała :) posłucham jej i poczekam z laktatorem, najwyżej M pogna i kupi :) i tez avent :) jedyne , o czym mówią mi koleżanki to kupić koniecznie silikonowe nakładki na brodawki :) co by nie bolały :)

reklama
No mi mąz kupił laktator po porodzie jak zaszła potrzeba,a nakładki na sutki to mi chyba życie uratowały :tak:

A ja właśnie nakładek nie kupowałam wcale i teraz też nie chciałam ale może... W sumie to najmniejszy wydatek. Zobaczymy.

A jutro do mnie kurier przejedzie :D Z materacykiem, pieluszkami tetrowymi białymi i kilkoma kolorowymi, z flanelowymi kolorowymi i prześcieradełkiem. Będę jutro siedziała i przekładała pieluchy z kupki na kupkę :D:D:D I może mój materiał na pościelkę też jutro przyjdzie :) Ale do jutra taaaak daleko! Już mogłabym stać w oknie i czekać :D

agaf....a co z tą puchatkową posciela? to nie jest czysta bawełna????? bo ja taka chciałam kupic razem z wypełnieniem i ochraniaczami do łózeczka i teraz po twoim poście mam wątpliwosci... :confused::confused:

ja kupuje laktator przed porodem.....i chce kupic elektryczny, bo chce jak najdłużej odciągać jesli będzie taka konieczność- tylko zastanwiaam się pomiędzy aventem, medelą i tomme tippe......ale który jest najlepszy? :confused:
Mąż stwierdził,że on poźniej nie będzie biegał po aptekach i szukał laktatora ;-) więc musimy miec przed pojsciem do szpitala - a jesli go nie uzyje to go po prostu odstapię komuś z rodziny ;-)
Moja znajoma musiała trafić na tydzien do szpitala tydzien po porodzie bo sie okazało, że macica nie jest dobrze oczysczona i dostała krwotoku - ona w szpitalu a dziecko w domu - więc koniecznie trzeba było ściągać pokarm - mąż kupił pierwszy lepszy w aptece, ale ręcznym to sie tylko biedna namachała - no to za jakiś czas musiał kupic elektryczny - i był podwójny wydatek - dlatego mój maz jak sie tego nasłuchał to zadecydował, że kupujemy elekryczny i to przed pojsciem do szpitala ;-)

Co do prania to ja tez po mału przymierzam sie do tej robotki.....bede prała tylko w proszku (jelp) i nie zamierzam używac płynów do płukania bo wiem, że moga uczulać....a jesli chodzi o szorstkość ubranek to jest na to sposób - prasowanie! ;-)

Ja przy Dominiku mialam reczny laktator z aventa i bylam bardzo zadowolona.Teraz takze bede kupowala bo poprzedni dalam kolezance.Zastanawiam sie takze czy tym razem kupic elektruczny czy zwykly:sorry:Z recznym nie mialam problemow i zbytnio sie nie meczylam.W ciagu chwili mialam prawie pelna butelke bo tyle pokarmu bylo.Zastanawiam sie takze z jakiej firmy kupic czy ponownie z aventa czy z tommie:confused2:.
Napiszcie mi dziewczyny czy wy kupujecie jakies posciele do wozka? Ja jak na razie mam jedynie przescieradelko i nie wiem czy kupowac jakis komplet poduszke z kolderka czy tylko kocyk:confused2:

Co do silikonowych nakladek to musze wam powiedziec, ze dzieki nim karmilam Majunie. Kiedy sie urodzila byla wczensiakiem i nie mogla sobie poradzic ze zlapaniem piersi. Wtedy w szpitalu powiedziano mi o tych nakladkach a ja zaraz meza wyslalam po nie. Super sie karmilo choc oczywiscie wolalabym bez, ale lepsze to niz wogole nie karmic. Jedyne co teraz bym w takiej same sytuacji zrobila to kupilabym z firmy avent. Wtedy moj maz poszedl w niedziele do jedynej dyzurujacej apteki i kupil z innej firmy. Byly super, ale potem takich samych dokupic nie moglam i powstal problem. Dlatego jestem za kupowaniem wszystkiego z jednej firmy, bo dziecko sie przezwyczaja do ksztaltu smoczka, czy nawet rodzaju silkonu i nic innego czasem nie chce. No, przynajmniej tak u mnie bylo.

Napiszcie mi dziewczyny czy wy kupujecie jakies posciele do wozka? Ja jak na razie mam jedynie przescieradelko i nie wiem czy kupowac jakis komplet poduszke z kolderka czy tylko kocyk:confused2:
Ja myślę że sam kocyk wystarczy, bo poduszka dla takiego maleństwa nie wskazana a na zimę jak będzie starszy to już śpiworek. Choć nie wiem jak to jest bo mój Ryś w listopadzie to już był opatulony mocno w wózku a i tak się w nim gubił. A tu takie maleństwo cieniutko ubrane, boję się że będzie latać mi w wózku.

Ja pewnie będę musiała kupić takie nakładki, bo nie mam takich wystających brodawek tylko bardziej płaskie (wklęsłe). Mam zamiar iść do poradni laktacyjnej w najbliższym czasie i zapytać się czy można coś na to poradzić.

reklama
z wiekszoscia rzeczy, a zwłaszcza z laktatorem poczekam do porodu, wiele jest rzeczy, ktore sie pozniej wcale nie przydaja... przerobiłam to juz 4, 5 roku temu...:-)

Do góry