reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

myślę, że nie warto kupować specjalnej pościeli do wózeczka (no chyba, że ktos bardzo chce). Pewnie jak zaczniemy wychodzić na spacery to bedzie juz ciepło i wystarczy jedynie jakis cienki kocyk lub cieniutka kołderka, a na lato to pewnie juz nic albo tylko pieluszka. A na zime to nasze dzieci beda juz pewnie w spacerówkach, więc wtedy potrzebny bedzie spiworek.

reklama
Ja pewnie będę musiała kupić takie nakładki, bo nie mam takich wystających brodawek tylko bardziej płaskie (wklęsłe). Mam zamiar iść do poradni laktacyjnej w najbliższym czasie i zapytać się czy można coś na to poradzić.

to cię pociesze bo ja też mam płaskie , no ale mała mi wyciągła i bez nakładek jej się dobrze piło..
po karmieniu znów wróciły do normalności i sa takie płaściutkie..

i nic nie potrzebowałam dodatkowego do karmienia;-)

A ja się pochwalę, a co :-D przyszła mi dzis paczka z allegro z lampką o taką
Disney Tomy Projektor Kubuś Puchatek DELUXE 2015 (1454787536) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
i kosmetyczne rzeczy i pieluszki tetrowe, a w poniedziałek zamawiamy zestaw z łóżeczkiem o taki :
ARUŚ 16EL.ŁÓŻECZKO SZUFLADA 5KOLORÓW GRYKA POŚCIEL (1463525342) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
kolor łóżeczka kasztan, wzór pościeli najprawdopodobniej 14, a na zmianę chcemy kupić pościel puchatkową :-)

Ostatnia edycja:
Ja przy Dominiku mialam reczny laktator z aventa i bylam bardzo zadowolona.Teraz takze bede kupowala bo poprzedni dalam kolezance.Zastanawiam sie takze czy tym razem kupic elektruczny czy zwykly:sorry:Z recznym nie mialam problemow i zbytnio sie nie meczylam.W ciagu chwili mialam prawie pelna butelke bo tyle pokarmu bylo.Zastanawiam sie takze z jakiej firmy kupic czy ponownie z aventa czy z tommie:confused2:.
Napiszcie mi dziewczyny czy wy kupujecie jakies posciele do wozka? Ja jak na razie mam jedynie przescieradelko i nie wiem czy kupowac jakis komplet poduszke z kolderka czy tylko kocyk:confused2:

Ja kupuję Avent ale elektryczny. Wcześniej miałam też avent tylko ręczny i czasem łapa bolała. A firmy nie zmieniam bo skoro się wcześniej super sprawdził to po co kombinować :)

Pościeli do wózka nie kupuję. Na meteracyk w wózku kładłam kocyk cienki albo pieluchę flanelową kolorową. I do przykrycia też kocyk albo flanela. Z kocyków to kupiłam polarkowy cieniutki z ikei i pocięłam tak jak potrzebowałam.

Alex - avent ma takie coś do wyciągania brodawek ale stosuje się do 6 miesiąca jedynie albo przed ciążą. Potem chyba po porodzie. Mogę sprawdzić bo mam katalog :)

Ja pewnie będę musiała kupić takie nakładki, bo nie mam takich wystających brodawek tylko bardziej płaskie (wklęsłe). Mam zamiar iść do poradni laktacyjnej w najbliższym czasie i zapytać się czy można coś na to poradzić.

wczoraj czekając w, jak zwykle, mega długiej kolejce do mojej ginki, przeglądałam broszurkę aventu i widziałam, że jest coś takiego:

niplette - Szukaj w Google

teraz patrzę, że nietania to rzecz, ale może być pomocna. Sama nie wiem, jak to będzie z moim karmieniem, nie mam płaskich brodawek, ale jakieś takie małe...

lepi widziałam takie cudo na szkole rodzenia, faktycznie położna mówiła cos o ćwiczeniach na wklęsłe brodawki i takich akcesoriach.Nie skupiałam się na tym, bo moje to w ciąży się zrobiły murzyńskie wręcz:szok: fuj;)

milla, fajne zakupy:)

Ostatnia edycja:
to cię pociesze bo ja też mam płaskie , no ale mała mi wyciągła i bez nakładek jej się dobrze piło..
po karmieniu znów wróciły do normalności i sa takie płaściutkie..

i nic nie potrzebowałam dodatkowego do karmienia;-)

Kamcia mam nadzieje, że w moim przypadku będzie tak samo jak u Ciebie i maluszek mi je wyciągnie, bo bym nie chciała stosować tych nakładek, ale jak będzie trzeba to trudno.

Ja kupuję Avent ale elektryczny. Wcześniej miałam też avent tylko ręczny i czasem łapa bolała. A firmy nie zmieniam bo skoro się wcześniej super sprawdził to po co kombinować :)

Pościeli do wózka nie kupuję. Na meteracyk w wózku kładłam kocyk cienki albo pieluchę flanelową kolorową. I do przykrycia też kocyk albo flanela. Z kocyków to kupiłam polarkowy cieniutki z ikei i pocięłam tak jak potrzebowałam.

Alex - avent ma takie coś do wyciągania brodawek ale stosuje się do 6 miesiąca jedynie albo przed ciążą. Potem chyba po porodzie. Mogę sprawdzić bo mam katalog :)

Marzenka
to proszę sprawdź ok i mi napisz. Z góry dziękuję.

reklama
Do góry