reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

a ja pomału zaczynam prać i prasowac...zwłaszcza, że ostatnio zrobiło mi sie dużo ciuszków... :-) włożę do komody i przykryje jakąś folia, żeby się nie kurzyło.

ypra...a ten biedronkowy spiworek to ciepły jest? ja dzis zakupiłam spiworek - zastanwiałam się czy wziac taki welurowy cieplejszy czy taki cieńszy....no i po moich głębokich przemyśleniach wzięłam ten cieńszy bo stwiedziłam,ze latem maluch sie w tamtym ugotuje.A jeśli bedzie za cienki to najwyżej pozniej kupimy grubszy. Zreszta nawet nie wiadomo czy Mały bedzie chciał spac w tym spiworku (????) Później albo jutro wkleje zdjęcie.

reklama
Dziewczyny, ale Wy jesteście przygotowane. Ja jakoś zwlekam z takimi zakupami, może z tego powodu że dużo rzeczy mam po synu i siostrzeńcu.
gag, ale Cię te prezenty szczęściem naładowały - super.
aaniaap, ja również ubranka mam na strychu u mamy w pudłach popakowane. Musimy je jednak przejrzeć wcześniej, bo nawet nie wiem w jakim są stanie leżąc przez tyle lat na strychu . Mamy podobną sytuację, bo mój synek też strasznie wyczekuje rodzeństwa, tylko jest starszy i w planach ma nawet czytanie książek, już nawet ma wybrane lektury od których zacznie Mu czytać. Poza tym mamy do siebie chyba bardzo blisko...
wisienka, superaśny ten bodziak. Mąż Ci wybaczy jak go zobaczy.
persefona, fajne te ciuszki
zanka, podoba mi się ta czerwień. tak jak mówi kamcia, przyciemniony lepszy niż żarówa
lepi, ypra - ja tak miesiąc przed porodem miałam wszystko poprasowane, ale oczywiście przekładałam z szuflady do szuflady i z kupki na kupkę przez ten miesiąc po kilka razy dziennie :) Lepiej mieć jednak dużo wcześniej przygotowaną torbę do szpitala, bo ja pojechałam z niekompletną, bo któż wiedział że 2 tygodnie przed terminem zostawią mnie w szpitalu po zwykłej wizycie, no i urodziłam w Sylwestra, a w Nowy Rok ciężko było dokupić niektóre rzeczy. Tata biegał po Poznaniu za smoczkiem i maścią do piersi. Lepiej mieć to już przygotowane, całą torbę, bo ja nawet ładowarki nie miałam, a potem po porodzie nie miałam z czego zadzwonić póki mi jej nie przywieźli.

futrzaczku znalazłam ale nie jestem do końca pewna który to jeswt , bo to było rok temu chyba w lutym go widziałam
no i widziałam tylko w wersji spacerowej , choć było napisane że ma też gondolkę (i chyba fotelik)
no ale jedna z tych spacerówek:-p
a z gondolą to ten pierwszy mi się nie za bardzo podoba... bo taki pusty pod spodem...:sorry2:
i to był jeden z tych kolorów albo takie bordo albo ciemny fiolet ..
ale mam ubytek na mózgu i nie pwoiem dokładnie:-p
Graco Symbio Pushchair Mars – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
Wózek Graco QUATTRO TOUR Gabi + gondola + GRATIS! (1428296155) - Aukcje internetowe Allegro

tu masz ze zdjęciami jak wygląda ten symbio z gondolką (dla mnie już nieciekawie)
WÓZEK SYMBIO GRACO-SPAC+GO+ŚPIW.+PARASOL Najtaniej (1395139060) - Aukcje internetowe Allegro

Kamcia ja widziałam ten graco symbio i powiem Wam szczerze, że z wyglądu wózeczek bardzo mi się podobał, taki zgrabny, lekki. Ale gondolka jest bardzo mała, spacerówka z reszta też, nam sprzedawca powiedział, że ten wózek sprawdza się przede wszystkim w krajach gdzie jest bardzo ciepło. Bo nie wiem jak w zimę taki opatulony dzieciaczek miałby się zmieścić w ta spacerówkę. Ale to tylko koja opina po obejrzeniu tego wózeczka.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, powiedzcie proszę co sądzicie o tych wózkach:
NOWY WOZEK 3w1 KONSTRUKCJA MUTSY ZOBACZ OKAZJA!!! (1427618260) - Aukcje internetowe Allegro
3w1 Wózki GTX ESPIRO wózek+12 ELEMENTÓW wys. zł (1425632934) - Aukcje internetowe Allegro
PROMOCJA Baby Design ESPIRO GTX + fotel Multi W-wa (1422935022) - Aukcje internetowe Allegro
JEDO FYN 4DS SPAC.+GOND.+FOTELIK +PARASOL GRATIS! (1420738715) - Aukcje internetowe Allegro
Proszę o szczere krytyczne uwagi:) Jeśli któraś z Was ma jakieś doświadczenia z tymi wózkami albo coś o nich słyszała, to chętnie się czegoś dowiem:)
Tak swoją drogą, taki wybór wózka jest strasznie obciążający psychicznie:) Człowiek to robi pierwszy raz w życiu (i może ostatni), chce żeby wszystko było funkcjonalne, sprawne, a skąd to wiedzieć?:)

Dziewczyny, powiedzcie proszę co sądzicie o tych wózkach:
NOWY WOZEK 3w1 KONSTRUKCJA MUTSY ZOBACZ OKAZJA!!! (1427618260) - Aukcje internetowe Allegro
3w1 Wózki GTX ESPIRO wózek+12 ELEMENTÓW wys. zł (1425632934) - Aukcje internetowe Allegro
PROMOCJA Baby Design ESPIRO GTX + fotel Multi W-wa (1422935022) - Aukcje internetowe Allegro
JEDO FYN 4DS SPAC.+GOND.+FOTELIK +PARASOL GRATIS! (1420738715) - Aukcje internetowe Allegro
Proszę o szczere krytyczne uwagi:) Jeśli któraś z Was ma jakieś doświadczenia z tymi wózkami albo coś o nich słyszała, to chętnie się czegoś dowiem:)
Tak swoją drogą, taki wybór wózka jest strasznie obciążający psychicznie:) Człowiek to robi pierwszy raz w życiu (i może ostatni), chce żeby wszystko było funkcjonalne, sprawne, a skąd to wiedzieć?:)
jak dla mnie to ten ostatnio odpada , ze względu na koła , a i spacerówka jakas taka nijaka:-p

2 i 3 to ten sam wózio:tak:
1 też jest ok
nie wyczytałam czy w 1 można prowadzić diecko twarzą do mamy i od bo w tym 2 można..

ale wg mnie najładniejszy ten właśnie z baby espiro czyli 2 i 3
tylko dlatego że w 1 nie podoba mi się stelaż:-p
a waga zblizona więc się nie odczuje róznicy

Ja mam zamiar ubranka przygotować w kwietniu, tak, żeby były pachnące i świeże i raczej w drugiej połowie kwietnia. Prasować można na siedząco.

Za to od marca radzę mieć skompletowaną torbę do szpitala tak jak pisała koleżanka wcześniej ;-) Nigdy nie wiadomo kiedy się kto rozsypie a wszystkie mamy potrzebują dokładnie to samo.

A ubrankami się nie przejmujcie, przecież oczywistym jest, że wcześniak nie wychodzi ze szpitala jak dziecko donoszone w 3 dobie, bardzo często spędza w inkubatorze długie tygodnie. To po pierwsze. Po drugie ubranka które teraz kupujemy na wcześniaczka się nie nadają, są za duże, więc i tak trzeba będzie zaopatrzyć się w specjalne ciuszki. I niestety będzie na to wiele tygodni.

Lepiej jednak donosić do 36/37 tygodnia ;-) Wcześniak to nie jest tylko dziecko urodzone za wcześnie, to groźne powikłania, wylewy do mózgu, niedojrzałość układów, operacje i rehabilitacja.

Zabraniam rozpakowywać się wcześniej!

reklama
Ja też mam zamiar przygotować ciuszki w kwietniu. Na razie muszę jakąś komodę skołować na ubranka. A zanim do tego dojdzie muszę pomalować i przemeblować pokoik w którym śpimy,żeby można było łóżeczko i komodę wstawić. Ale z tym czekamy aż trochę cieplej będzie.

Madzik ja nie jestem za żadnym, ale ja już się wcześniej wypowiadałam,że mi się takie koła nie podobają .

Do góry