reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

ale jeszcze go nie kupiłam kochana, bo w sklepie jest droższy niż w necie o 200 zł:-D

Jeżeli chodzi o kolor to jest dokładnie taki sam jak na zdjęciu które kiedyś wklejałam :-)

reklama
Dziewczyny ciuszki śliczne, ja już nie potrzebuję więcej ciuszków teraz trzeba skupić się na reszcie butelki laktator sterylizator itd

Ja dziś pisałam z kumpelą co rodziła w grudniu i ma mi wypożyczyć ciuszki po synku. Część już mam część wezmę od niej więc mi zostają do kupienia pieluchy,łóżeczko, pościel,kosmetyki no i wózek.

hmm, a ja mam tylko ciuszki na razie. Cała reszta przede mną, ale teraz na L4 z przyjemnością zajmę się kompletowaniem wyprawki dla Zosieńki.
Aha, mam pytanko do doświadczonych - kiedy uszykować na gotowo (pranie, prasowanie) ciuszki dla maleństwa??? Bo trochę się wystraszyłam jednak, że wcześniak może być...

Rany, nie pomyślałam, że termin prasowania może mieć znaczenie.. Ja wszystko prałam i prasowałam w miarę na bieżąco i teraz czeka w kartonach. Zastanawiam się kiedy wyciągać bo już nie pamiętam czego mam ile w jakich rozmiarach a co brakuje.. ale nie chcę żeby się kurzyło..:confused:

Byliśmy wczoraj wieczorem w lidlu, no i rajstopki, skarpetki, ręcznik z rożkiem oraz śpiworek zakupione :-)

Pieluch niestety nie było:-(

Dołączam się do pytania lepi - kiedy najlepiej? Pomyślałam, że jak pójdę od nast. tyg. na L-4, to zajmę się sprzątaniem szafki oraz praniem i prasowaniem rzeczy. Nie wiem jak później z tak wielkim brzuchem dam radę? ;-)

Babeczki przepraszam ze ogólnikowo ale wszystkie wasze zakupy są świetne :tak:
Gag- super miła niespodzianka Cię spotkała :tak:
Jolek - też się cieszę że dostaniesz trochę ciuszków zawsze to lżej
Kamcia - a mogłabyś wkleić linka do wózeczka którego teraz byś chciała mieć jakbyś nie miała tego co masz? czy to jest może ta nowsza wersja Tako ? ;-)
Lepiodptera- nie mam pojęcia co Ci doradzić ja raczej pranie i prasowanie zostawiam na kwiecień i najwyżej jeszcze popakuję co gotowe w jakieś worki czy coś i dopiero do komody aby się nie kurzyło a jak dzidzia się urodzi to wszystko "pach" wyjmę i już

reklama
Do góry