reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

No dokladnie, za duzy wybor! ja dzisiaj caly dzien szukam po forach , juz zaczelam sie zastanawiac czy moze rzeczywiscie jakis ze skretnymi kolami.. No ale jednak ROAN MARITA wygrywa! mimo ze nie ma skretnych opinie ma bardzo dobre i dobrze sie go ponoc prowadzi. No a design od poczatku mnie oczarował wlasnie ten bialo granatowy jest taki.. klasyczny :) Tez patrzyłam na te nowsze Roan Kortina, ale nie ma juz tak fajnego koloru do wyboru.. jak dla mnie :)

Dzis tez sprawilam sobie poduche rogala Poduszka rogal dla kobiet w ciąży i do karmienia (1400315521) - Aukcje internetowe Allegro mam nadzieje ze bedzie mi przydatny i nie pojdzie w kat :) bo ostatnio tak mnie nawala kregoslup.. moze lepiej bedzie mi sie spalo badz lezalo :)

reklama
:confused::-)ypra chyba mialas na mysli misie, bo nie przypominam sobie zebym pokazywala zdjecie wozka mutsy, ale odkad misia go wkleila to musze powiedziec ze tez zwracam uwage na ta firme. Wogole to chyba musze zmienic plany i zrezygnowac z tych wozkow, ktore do trj pory mialam na oku, bo dostalam od szwagierki fotelik maxi cosi,dokladnie taki FOTELIK SAMOCHODOWY MAXI COSI CITI SUPER CENA (1402257558) - Aukcje internetowe Allegro i moze kupie jakis wozek do ktorego ten fotelik paasuje. Bo z tego co wiem do sporo wozkow ma mozliwosc zamontowania tego fotelika. Z firm, ktore znam to quinny, x-lander i mutsy. Znacie jeszcze jakies??

Tak, mój TUTEK
Tutek - wózki dziecięce, łóżeczka dziecięce, mebelki dziecięce, akcesoria dziecięce. Odwiedź nas...
twierdzą, że pasuje do ich wszystkich wielofunkcyjnych wózków.

gag a jeśli można wiedzieć ile dałaś za tego x-landera z fotelikiem i adapterem?

spacerówka ze śpiworkiem, gondola plus folia przeciwdeszczowa, saszetka do gondoli i chyba coś jeszcze (ale nie pamietam co jeszcze było w komplecie), fotelik maxi cosi citi plus adaptery do fotelika i jeszcze duża torba do wózka - za wszystko zapłacilismy 2100 - nigdzie nie znaleźlismy lepszej ceny za taki zestaw w kolorze carbon (a fotelik w kolorze stone), bo podobno mało jest sklepów w Polsce, które oferuja ten kolor, poniewaz był on robiony na potrzeby zagranicznych klientów.Z tego co nam mówiła babka w sklepie kolory voulcan i jungle sa w promocji i na pewno są jeszcze tańsze (na allegro tez widzielismy tańsze wózki w tych kolorach)

Nie chceilismy tego typowego fotelika do zestawu x-landera czyli x-car, bo go nie ma w testach ADAC. Chcielismy fotelik maxi cosi, który w testach ma 4 pkt. jeszcze zastanawialismy sie pomiedzy maxi cosi citi a maxi cosi cabrio, bo cabrio można uzywac z baza iso-fix, ale sama ta baza kosztuje 700 zł. Citi i cabrio na pasy maja po 4 pkt, a cabrio z baza ma 5 pkt w testach. Jednak 4 pkt. to już dobry wynik i rzadko który fotelik w tej kategorii uzyskuje 5 pkt, i babka w sklepie doradziła nam, żeby wziąć citi.

Tak samo zastanwiailismy sie pomiędzy wersją wózka XA a XQ - XQ ma mniejsze przednie koła, większy koszyk na zakupy i "dwustronną" spacerówkę. Wzielismy jednak XA, bo zalezało nam na wiekszych kołach, ktore lepiej sprawują się w terenie,a mieszkamy blisko lasu. Poza tym, prze to,ze tą spacerówkę w XQ można obracać przodem lub tyłem, jest węższa niż w XA (pomyślałam,ze spacerówkę bedziemy używac zimą, dziecko będzie wtedy wieksze, a jeszcze trzeba go władowac w ten śpiworek, więc przyda mu się więcej luzu w wózku). Jedyne czego żaluje to tego wiekszego i zapinanego na suwak koszyka na zakupy.

fakt, że te staniki sa drogie, ale u mnie w sklepach te zwykłe do karmienia kosztują 70 zł... może sie skusze na taki, tylko nie mam pojęcia do jakiego rozmiaru skoczę, gdy najdzie mi pokarm (bo teraz wzrost się zatrzymał)

Ja też nie wiem. Na chwilę obecną mam kupione 3 do karmienia i w 2 już chodzę. Skoro wyrosłam z moich normalnych to jak mam kupować większe, to kupuję już takie rozpinane - jak się przydadzą jak będę mleczna to fajnie, jak będą za małe to chociaż teraz się sprawują. Ale szukam okazji na allegro.

Z biustem to niestety u mnie było tak, że przez całą ciążę rośnie niekontrolowany i nie sposób za nim nadążyć, po porodzie następuje mega wzrost, jakiś czas jest ogromny a po kilku tygodniach maleje i to dość znacznie, w efekcie przez kilka miesięcy przechodzę od C do E od E do D po kolejne C i w sumie nijak nie mogę dobrać biustonosza. Jedyne sportowe do karmienia rozciągają się do tych wszystkich rozmiarów :dry:

reklama
marzena9...dzięki za ten link do aukcji z biustonoszami - ślicznusie są i chyba sobie sprawię ze dwa takie :-)

Do góry