reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

noszę te do karmienia ale z fiszbinami i jest luz w normalny faktycznie wszystko uwiera i nie da się wytrzymać a w tych jest całkiem wygodnie i dobrze piersi się trzymają, wszystkie mam z Alles nie za drogie a całkiem ładne, a mam jeszcze do karmienia bez fiszbin ale to dopiero na czas po porodzie do spania

reklama
Ja na początku kupiłam 2 ciążowe staniki, wygodne to one i były (ale brzydkie jak noc mój P stwierdził że to są jakieś antysexy jeden kremowy w różowe róże drugi cały różowy i wybrałam te ładniejsze w sklepie) ale teraz od jakiegoś tygodnia czuję że mnie obcierają, i jakieś takie ciasne się zrobiły, chyba przyszedł czas poszukać jakiś do karmienia. A po domu najlepiej mi się biega bez stanika. Co do majciochów to już dawno musiałam zmienić na większe i teraz te większe znowu trzeba zmienić na jeszcze większe, bo inaczej strasznie piją.

Kupiłam jeden na początku ciążowy, bez fiszbin, na brytyjskim bravissimo, z początku nieco luźny w miseczkach, ale nie drażnił obwodem(ma 4 stopniowe zapięcie).Teraz jest ładnie wypełniony.Myślę jeszcze nad jasnym,bo nie mam pod jasne bluzki.Ale nie wiem ile mi jeszcze urosną(na razie 1 rozmiar, więc szaleństwa nie ma). Ten jasny bym kupiła już w wersji do karmienia.Ale na razie wrózę z fusów:D jaki rozmiar... sophie panache.jpg

Co do poduszki kojca do spania, to już go nieco oswoiłam i zawijam sobie na nim nóżkę tak że mi wygodnie.no i fajnie nadaje się jako podpórka pod plecy jak czytam

Ostatnia edycja:
ladny, ale nie dla mnie bo ja nie lubie takich mocno zabudowanych, no i tylko do polowy usztywnianych, wogole jestem bardzo wybredna jesli chdzki o biustonosze, ale i tak najwazniejsze zby byl wygodny

mandrzejczuk, on nie jest wogle usztywniany.Jest miękki jak welurek.
Usztywniane, koronkowe i z fiszbinami leżą w dwoch szufladach, czekają na normalne czasy:-D
bo teraz każdy by mnie uwierał(sprawdzałam te najwygodniejsze- po 15 min musiałam ściągać)

a jak miałam takie mega wrażliwe piersi, to najlepiej jest bez stanika i bulwersowałam otoczenie he he

hehe wiem o czym mowisz sama smigam w takim zwyklym sportowym ciut nie szmacianym :-D malo to seksowne ale przy bolesnych piersiach i cieknacym non stop mleku te sa najwygodniejsze, bo nawet wkladki laktacyjne delikatnie sie wklada i nie uwieraja...najgorzej to jest w nocy, bo nielubie spac w obcislych bluzkach tylko w luznych no i niestety wtedy to sie zalewam i to konkretnie :-(

a ja prawde mowiac caly czas chodze w normalnych stanikach, przedciazowych :-) piersi mi prawie wcale nie urosly - moze to dlatego ze i tak do najmniejszych nie naleza?, no moze troszke zmienily ksztalt, nic mnie nie uwiera, i wogle nie odczuwam zadnej zmiany, moze to jednak jakis niepokojacy znak? skoro chyba kazda z was odczuwa jakies zmiany w tym rejonie?

zamowilismy wozek :-) wiem ze wczesnie, no ale...
niech juz sobie czeka :-p
taki:
Quinny Freestyle, Barnvagnar, Trehjulingar

najgorzej to jest w nocy, bo nielubie spac w obcislych bluzkach tylko w luznych no i niestety wtedy to sie zalewam i to konkretnie :-(

współczuje tego zalewania, jak mnie trafi to chyba będzie parę nocy bezsennych bo mam spać w staniku? sama myśl powoduje u mnie bezsenność(no ale w dzień bezsenność się przyda:-D Spać najlepiej tylko pod kołderką, wszystko co na mnie uwiera:/

sylwia_ śliczny wózek bardzo w moim guście, ja bym tylko z kolorem sprawę przemyślała, bo taki jasny to będziesz często musiała prać szczególnie ja maleństwo będzie już większe. Mi siostra polecała biały ale wyobraź sobie roczne dziecko w białym wózku i kawałek czekoladki w rączkach. A co do terminu ja jakbym miała teraz kase też bym już kupiła, niech czeka a co.

reklama
Do góry