reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Alex - na x-landera strasznie namawia mnie kolezanka, ktora pracuje w sklepie dziecinnym, ponoc sa bardzo trwale, stabilne i wrecz nie zdarzaja sie na nie reklamacje. Mi ciezko jednak przekonac mojego P. bo uwaza, że X-lander to jakas chinska firma a on chinszczyzny nie lubi. Jakos moj P. jest zwolennikiem markowych rzeczy (sam prowadzi firme, ktora ma solidna marke). Dla niego wozki dobre, markowe to chicco, graco lub maxi cosi. O innych firmach to ciezko wogole sie z nim dyskutuje:dry: Mimo ze podsuwam mu rozne artykuly i rankingi, w ktorych np. chicco ma slabe wyniki... A inne mniej znane firmy sa wysoko....

reklama
jeśli chodzi o wózek, to wybor pozostawiam mojemu M. Wybiera je na podstawie tego, jak przechodzą testy bezpieczeństwa, druga kolejność to oczywiście cena , bo nie chcemy wydać więcej niż 2500 zł,waga i wiele innych ;) na oku mamy wózki chicco, maxi-cosi, x-lanser, ale nie byliśmy jeszcze w sklepie zobaczyć ich na żywo. ten zakup zostawiamy na wiosnę, pewnie kupimy go w maju.teraz póki co "rozglądamy się" tylko i orientujemy co do parametrów :)

Wisienka to powiedz swojemu M., że x-lander to polska firma, a nie chińska i w rankingach jest właśnie na wysokim miejscu.

A nam podoba się concord neo. Wizualnie, wydawał się łatwy w użytkowaniu, dobre wykonanie.Estetycznie bardzo, bardzo odpowiada.Tylko opinii w necie niewiele.
X-landery też są niezłe, ale zbyt wiele osób się na nie decyduje.Wiem, że głupie kryterium..ale ma się te fisie:-D

heh jaipur jeżeli dużo osób się na nie decyduje, to chyba dobrze :) nie kupilabym wózka nieznanego, o ktorym nikt by nie slyszał bo nie wiedziałabym czego się po nim spodziewać.

Wisienko - śliczna pościel!!! uwielbiam Kubusia;-).
Powiedzcie, doświadczone mamusie, bo się nie zastanawiałam wcześniej nad tym - rozmiar pościeli taki jak łóżeczka, czy większy???

Zanka spoko pomysł, ja musze przejżeć najpierw wyprawkę którą kumpela ma mi oddać bo jej pożyczałam dla synka, i wtedy bedę wiedzieć co dokupić. No ale przecież nie tylko ciuszki nam trzeba ;).No a wczoraj w tesco nie wytrzymałam i kupiłam dwa bodziaki a co jak była okazja :-)

Tesco w SCC ma super wybór i bardzo często są tam promocje:-)
jak coś to ja się piszę na wspólną wysyłkę:-)
zaoszczędzimy na waciki :p:p

reklama
alex - tak x-lander niby polska firma ale wozki skladene sa w chinach:/ Moj P jak ogladalismy x-landera dostrzegl "made in china" i stad jego przekonanie. Ja wiem ze w tych czasach to nawet znane i cenione marki przenosza swoje fabryki do chin bo tam tansza sila robocza, ale jednak taki troche niesmak do made in china i ja mam... Nie mowie ze napewno na x landera sie nie zdecydujemy, bo jeszce ostatecznej decyzji nie podjelismy:D
lepi - dziekuje:) ja tez uwielbiam kubusia, zreszta wiekszosc produktow disneya nalezy do moich faworytow:D

Do góry