reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
A

A mi wogole nic nie jest. Lekko mnie mdli rano raz na kilka dni, od kawy odrzuca i ot tyle objawów. Czasem mi się wydaje, że nie jestem w ciąży.
Dobrze, że już niedaleko do wizyty.
mnie nawet nie mdli 😃 początek jedynie lekko z rana z głodu, ale ani razu wymiotów, ani większych mdłości nie miałam, prócz bolacych piersi, braku okresu i wilczego apetytu wgl nie czuje, że jestem w ciąży 🤷🏼‍♀️. Wizyta dopiero za 2 tyg, juz się nie mogę doczekać !

Hej dziewczyny - Dziś ostatni dzień żeby dopisać się do listy :)

• Lea2022
  • Meluzynaa
  • Nath096
  • Stelle
  • Moniaaa.a
  • fckathy
  • racetigerka
  • Fifonka
  • 1188
  • Julka92
  • martini8
  • cmaria
  • PaulinkaP
  • Aaa1922
  • kalina.kalina
  • Scarlette
  • Natka8901
  • Ataraksja
  • Matuszka
  • Roksiemi
  • Justynam90
  • Dzka
  • Misiulek__
  • Lilayne
  • Patka_97
  • Sandera
  • Nieboniebieskie
  • Gustaweczka
  • Mercy89
  • Vaniliaal
  • Kasias89
  • Malgow
  • Roseny
  • Klaud091
  • Vabien40

mam tak samo, u mnie 10+2d i też bolą juz mniej, najbardziej były tkliwe chyba w 7-8 tyg, tez się trochę zaniepokoiłam, ale naczytalam się, że to normalne, że z czasem przestają boleć i się trochę uspokoiłam
U mnie 10+4.

Kolo 8 tygodnia przestały mnie Bolec piersi - gdzie wcześniej nie miałam jak się położyć.

Zmęczenie tez mi znikło - gdzie jeszcze tydzień temu potrafiłam po 2 godzinach od wstania iść na drzemkę.

I minely mi mdłości - jeszcze nadal czuje ze mi nie dobrze ale nie tak jak kolo 8 tygodnia.

Nadal nie mam na nic ochoty do jedzenia ale u mnie przed ciąża to było normalne. jest kilka rzeczy które bym zjadła np taka wątróbkę z jabłkiem cebulka, ziemniaczkami i tarta marchewka <3 ale wiem ze nie można wątróbki :( chyba ze mi powiece inaczej.

I burgera z jednego miejsca w Polsce ale dopiero w grudniu lece :( moja ciocia tam pracuje wiec mam możliwość załatwienia sobie go na wynos i przywiezienia za kilka dni przez rodziców xD

Hejka, wybaczcie że się wcinam, ale 8tc macie już za sobą, czy którejś z Was bol piersi w 8tc ustąił trochę, np w dzień słabiej bolały a w nocy mocniej I wszystko było dobrze?
Ja tak mam obecnie 🙂 w ciągu dnia nie są już tak tkliwe, ale w nocy jak wstaje do WC to ból jest odczuwalny. Tak samo wieczorem jak zdejmuje biustonosz.
Ale czy wszystko okej to okaże się w piątek. Pamiętam ze w udanej ciąży z synkiem miałam podobnie 😊

Dziewczyny, a ja tak z innej beczki - czy ktoras z Was moze mi polecic jakas fajna pizame z dlugim rekawem? 😅
Tak jak w pierwszej ciazy ciagle mi zimno 🥶

Dziewczyny, a ja tak z innej beczki - czy ktoras z Was moze mi polecic jakas fajna pizame z dlugim rekawem? 😅
Tak jak w pierwszej ciazy ciagle mi zimno 🥶
Przerobiłam bardzo dużo piżam i jak zależy Ci, aby była ciepła, z dobrych materiałów i się nie skutkowała po dwóch miesiącach to MUJI. Najlepsze piżamki ever ♥️♥️

Hej
Ja też już po wizycie :-)
Dzidzia ma około 2,5cm , serduszko ładnie bije więc jestem spokojna ❤️
A ja wizyta o 18:00, lekki stresik jest. Dziś po artykule wczorajszym odstawiłam kawę. Czuje się tragicznie, musiałam wyjść z pracy po trzech godzinach, bo głowa mi pęka i zasypiam na siedząco, a jak stoję to hardkorowe zawroty głowy. Podobno objawy odstawienia 7-12 dni trwają, nie wiem jak to przetrwam.

reklama
Co do pajacyków, to ja jestem wielką fanką. Rampersy latem to najlepsza rzecz na świecie. U nas synek zawsze się odkrywa, na pewno nie ma tego po matce, która nocą wygląda jak burrito 🙂
Haha u nas to samo. Mój mąż w wielkiej rozpaczy dopiero dziś po moich błaganiach włączył ogrzewanie. Od narodzin staramy sie nie przegrzewać małej bo ja jestem strasznym zmarźlakiem i chciałabym, żeby taka nie była. W domu chodzi tak jak tata tzn prawie, mąż na krótkim rękawku moja 2latka na cieniutkim długim dlatego, że nie bylo grzane. W nicy strasznie sie rozkopuje, spróbuj ją przykryć. Niestety teraz ciągle chora i chce zasypiać na mnie... najpierw musi mnie odkryć, wiec marzne.
Jak wychodziłysmy jeszcze niedawno na dwór to patrzyli na moją córke jak na dziwaka bez czapki (przy tem pow. 15 st) i jak.mijam każde dziecko w czapce to zawsze mam wtedy rozkmine czy nie przeginam.

Do góry