reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Ja to ostatnio taką ochotę miałam na galaretę hmm zrobiłam zjadłam jedną miseczkę a na resztę patrzeć nie mogę 🤣🤣tak na wymioty mnie zbiera sam widok jej 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Jutro wizyta doczekać się nie mogę jak zobaczę malucha ciekawe ile ma cm

reklama
No to zostaje Medicover i wypis raz dwa
Nie słyszałam wielu pochlebnych opinii ;) ale odrzuciłam głównie przez koszty ewentualnego ratowania życia i np. toczenia krwi - kiedyś były kolosalne.

Są na szczęście całkiem spoko szpitale na NFZ i można się wypisać po 12 godzinach, jak wszystko jest ok :)

a czy którejś z Was minęły już mdłości? u mnie z tym jakaś sinusoida, raz jest super i mam nadzieję, że przeszły, a czasami mam siłę tylko leżeć.. :oops: nie jestem przyzwyczajona do takiego leżącego trybu życia :D
W sumie chciałabym mieć zachcianki tak jak Wy, u mnie nic.. może przez mdłości właśnie, ale odrzuca mnie od większości jedzenia

a czy którejś z Was minęły już mdłości? u mnie z tym jakaś sinusoida, raz jest super i mam nadzieję, że przeszły, a czasami mam siłę tylko leżeć.. :oops: nie jestem przyzwyczajona do takiego leżącego trybu życia :D
W sumie chciałabym mieć zachcianki tak jak Wy, u mnie nic.. może przez mdłości właśnie, ale odrzuca mnie od większości jedzenia
Mi się jeszcze nie zaczęły :p

W poniedziałek za tydzień mam wizytę u gin we wtorek mam wizytę u kardiologa w środę mam USG piersi i czwartek mam prenetralne. Także dzień w dzień wyjazdy do Łodzi a w aucie jest mi okropnie nie dobrze :( ja miałam ochotę na domowe frytki i przedwczoraj zrobiłam. Objadlam się tak że płakałam z bolu żołądka. 🫣

Oo też mam za tydzień w poniedziałek wizytę i później od razu w sobotę prenatalne 🙈

Ja od 7/8 tc mam mdłości aktualnie jestem 11+5 tc i dalej mnie mdli 🥲 było tylko parę dni gdzie byłam w stanie wyjść z łóżka i coś porobić, a tak to praktycznie cały czas w łóżku 🫣 i mnie dodatkowo męczą migreny

reklama
Dziewczyny a na jakim etapie najwcześniej można sprawdzić płeć w USG z założeniem braku badań typu nifty, sanco?
W ciąży z córką na badaniach prenatalnych już potwierdziła mi ginekolog ciążę. Mój gin tydzień później też wskazał że dziewczynka. Wtedy jak pamiętam określali to na podstawie jakiegoś wypustka 🙈

Do góry