reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
W poniedziałek za tydzień mam wizytę u gin we wtorek mam wizytę u kardiologa w środę mam USG piersi i czwartek mam prenetralne. Także dzień w dzień wyjazdy do Łodzi a w aucie jest mi okropnie nie dobrze :( ja miałam ochotę na domowe frytki i przedwczoraj zrobiłam. Objadlam się tak że płakałam z bolu żołądka. 🫣

No dziś znalazłam pierwszy raz. Ostatnio jak 2 tyg temu szukałam to nie znalazlam. Tak zalecają od 12 tc.
No właśnie zobaczyłam w opisie na Allegro to w ogóle od 16 tc piszą, ale laski w komentarzach piszą, ze 12/13 tc już łapały. Dlatego się zaczęłam zastanawiać który Ty tc jesteś. Ja obecnie 7+5, wiec mocno w tyle 😜

To może chociaż dom narodzin?
Dom narodzin ma podobnie chore kwalifikacje, jak poród domowy 🙃 trzeba mieć w 100% fizjologiczną ciążę. A to wiesz - dom narodzin jest z reguły obok szpitala, to jest kwestia przepchnięcia pacjentki z jednej jego części do drugiej.
Czasami można znaleźć położną, która poprowadzi poród domowy mimo obciążeń, ale jest to trochę szara strefa.

reklama
Dom narodzin ma podobnie chore kwalifikacje, jak poród domowy 🙃 trzeba mieć w 100% fizjologiczną ciążę. A to wiesz - dom narodzin jest z reguły obok szpitala, to jest kwestia przepchnięcia pacjentki z jednej jego części do drugiej.
Czasami można znaleźć położną, która poprowadzi poród domowy mimo obciążeń, ale jest to trochę szara strefa.
No to zostaje Medicover i wypis raz dwa

Do góry