reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2025

Ja już za 9 dni prenetralne. Mam cichą nadzieję że poznamy płeć. Jeszcze nikt o ciąży nie wie.. i w sumie może na wigilię powiemy rodzinie.
Ja do wigilii pewnie dostanę takiego bebzola że na kapustę raczej nie zawalę🤣 pewnie wygadamy się dużo wczesniej

U mnie z lekarzem stanęło na razie na tym, że do 15 tygodnia prowadzę prywatnie a potem w miarę możliwości będę również na NFZ.

Tylko na tym lekarzu z NFZ mi bardzo zależy, jest ordynatorem w szpitalu gdzie będę rodzić. Jak rodziłam córkę to mega wspominam jego pomoc i zaangażowanie;)

reklama
Ja to ostatnio taką ochotę miałam na galaretę hmm zrobiłam zjadłam jedną miseczkę a na resztę patrzeć nie mogę 🤣🤣tak na wymioty mnie zbiera sam widok jej 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Jutro wizyta doczekać się nie mogę jak zobaczę malucha ciekawe ile ma cm
ja miałam to samo z rosolem 😆 chodził za mną, aż przybrałam się, gotowałam 3h trochę zjadlam, a później nie dałam rady na niego patrzeć 😆

ja miałam to samo z rosolem 😆 chodził za mną, aż przybrałam się, gotowałam 3h trochę zjadlam, a później nie dałam rady na niego patrzeć 😆
Te smaki to ja nie wiem skąd się biorą 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️dzisiaj np zjadłam kfc 🤦‍♀️potem placka z sosem węgierskim pyszne było a na koniec jabłko 🤦‍♀️🤦‍♀️tak dalej pójdzie to do porodu to ja 100 będę ciągnęła 🤣🤣Z córką było inaczej bo jadłam wymiotowałam i nie tyłam a teraz jem nie wymiotuję tylko bardziej ulewam 🤣🤣🤣a tyje

Nie słyszałam wielu pochlebnych opinii ;) ale odrzuciłam głównie przez koszty ewentualnego ratowania życia i np. toczenia krwi - kiedyś były kolosalne.

Są na szczęście całkiem spoko szpitale na NFZ i można się wypisać po 12 godzinach, jak wszystko jest ok :)
Właściwie z każdego szpitala innego niż psychiatryczny (a tu też muszą zajść odpowiednie przesłanki) możesz się w dowolnym momencie wypisać

Te smaki to ja nie wiem skąd się biorą 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️dzisiaj np zjadłam kfc 🤦‍♀️potem placka z sosem węgierskim pyszne było a na koniec jabłko 🤦‍♀️🤦‍♀️tak dalej pójdzie to do porodu to ja 100 będę ciągnęła 🤣🤣Z córką było inaczej bo jadłam wymiotowałam i nie tyłam a teraz jem nie wymiotuję tylko bardziej ulewam 🤣🤣🤣a tyje
Ja w poprzedniej przytyłam 20kg... bardzo boję się że bede miała powtórkę z rozrywki.... ale narazie waga się trzyma bez zmian (nie wiem jakim cudem).

Ja bardzo minimalne mdłości dzięki tabletkom. Jak miałam mdłości, to fast foodów mnie ratował. Muszę wrócić do lepszego odżywiania. Zaczynam ciążę o 3 kilo lżejsza niż poprzednio i nie chcę się rozpędzić. Chociaż wokół słyszę, że mi się te kilogramy ciążowe przydadzą.

reklama
Tak a propos kilogramów i zachcianek to u mnie taka sytuacja. A normalnie nie jem po 19:00 🤣

Załączniki

• FD906666-2702-4349-AF7C-D4408B09475D.jpeg
    FD906666-2702-4349-AF7C-D4408B09475D.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 57
Do góry