reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Ja to ostatnio taką ochotę miałam na galaretę hmm zrobiłam zjadłam jedną miseczkę a na resztę patrzeć nie mogę 🤣🤣tak na wymioty mnie zbiera sam widok jej 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Jutro wizyta doczekać się nie mogę jak zobaczę malucha ciekawe ile ma cm

reklama
No to zostaje Medicover i wypis raz dwa
Nie słyszałam wielu pochlebnych opinii ;) ale odrzuciłam głównie przez koszty ewentualnego ratowania życia i np. toczenia krwi - kiedyś były kolosalne.

Są na szczęście całkiem spoko szpitale na NFZ i można się wypisać po 12 godzinach, jak wszystko jest ok :)

a czy którejś z Was minęły już mdłości? u mnie z tym jakaś sinusoida, raz jest super i mam nadzieję, że przeszły, a czasami mam siłę tylko leżeć.. :oops: nie jestem przyzwyczajona do takiego leżącego trybu życia :D
W sumie chciałabym mieć zachcianki tak jak Wy, u mnie nic.. może przez mdłości właśnie, ale odrzuca mnie od większości jedzenia

a czy którejś z Was minęły już mdłości? u mnie z tym jakaś sinusoida, raz jest super i mam nadzieję, że przeszły, a czasami mam siłę tylko leżeć.. :oops: nie jestem przyzwyczajona do takiego leżącego trybu życia :D
W sumie chciałabym mieć zachcianki tak jak Wy, u mnie nic.. może przez mdłości właśnie, ale odrzuca mnie od większości jedzenia
Mi się jeszcze nie zaczęły :p

W poniedziałek za tydzień mam wizytę u gin we wtorek mam wizytę u kardiologa w środę mam USG piersi i czwartek mam prenetralne. Także dzień w dzień wyjazdy do Łodzi a w aucie jest mi okropnie nie dobrze :( ja miałam ochotę na domowe frytki i przedwczoraj zrobiłam. Objadlam się tak że płakałam z bolu żołądka. 🫣

Oo też mam za tydzień w poniedziałek wizytę i później od razu w sobotę prenatalne 🙈

Ja od 7/8 tc mam mdłości aktualnie jestem 11+5 tc i dalej mnie mdli 🥲 było tylko parę dni gdzie byłam w stanie wyjść z łóżka i coś porobić, a tak to praktycznie cały czas w łóżku 🫣 i mnie dodatkowo męczą migreny

reklama
Dziewczyny a na jakim etapie najwcześniej można sprawdzić płeć w USG z założeniem braku badań typu nifty, sanco?
W ciąży z córką na badaniach prenatalnych już potwierdziła mi ginekolog ciążę. Mój gin tydzień później też wskazał że dziewczynka. Wtedy jak pamiętam określali to na podstawie jakiegoś wypustka 🙈

Do góry