reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

myślę że nie panikuj .♥️ Tym bardziej że w 100% nie możesz wiedzieć kiedy była owulacja . Sto procent pewności daje tylko monitoring a jego pewnie nie było . Rozbieżności na tym etapie to nic strasznego tym bardziej przy takich długich cyklach . Poczekaj spokojnie na następne usg lub idź na następne za kilka dni sprawdzić jak tam sytuacja wygląda
No też myślałam czy by nie iść za tydzień żeby zobaczyć czy coś tam w ogóle urosło... Bo 2 tygodnie, wydaje mi się, że to wieczność. Ale z drugiej strony jeśli nadal nie będzie widać zarodka to się znów zestresuje. Spróbuję poczekać...

reklama
Ja w 1 ciąży przy plamieniach (miałam krwiaki) brałam duphaston i nospę przez jakiś czas. Jak byłam w szpitalu to tylko nospę podawali przeciwbólowo/przeciwskurczowo, nie dostawałam paracetamolu. Jeśli nie plamisz to się nie przejmuj, cała macica się rozciąga, ja na początku w tej ciazy tez mialam takie bole, na tym etapie juz odpuscily i czuje tylko takie uklucia lub ciagniecia po obydwu stronach. ✊🏼
Tez byłam w pierwszej ciąży na dupku z powodu krwiaka. Polezalam cały dzień, wzięłam konska dawkę magnezu i się ładnie uspokoiło także jestem dobrej myśli :)

Cześć Majowe kobietki. Podczytuje Was od początku 😁 W końcu i ja mogę dołączyć 😁 dziś jestem 11 dpo . Termin wg Om wychodzi 18.05, ale owulację miałam 24dc i cykl 37 dni więc wg moich wyliczeń to ciąża będzie młodsza i termin na 27.05 wyjdzie jakoś, także może prezent na dzień mamy będę miała 🥰🥰🥰 Dołączam mój test z dziś 🥰

Załączniki

• 20240914_090653.jpg
    20240914_090653.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
Hej, nieśmiało dołączam. Wizyta za 6 dni , beta ładnie przyrasta wczoraj 15dpt wynosiła 3009,13.
Hej witamy😊 jak się czujesz?
Hej, nieśmiało dołączam. Wizyta za 6 dni , beta ładnie przyrasta wczoraj 15dpt wynosiła 3009,13.
Hej, gratulacje😊 jak Twoje samopoczucie?
Tez byłam w pierwszej ciąży na dupku z powodu krwiaka. Polezalam cały dzień, wzięłam konska dawkę magnezu i się ładnie uspokoiło także jestem dobrej myśli :)
Super, że Ci lepiej. Ja chyba też uzupełnię magnez bo brzuch mnie dziś ciągnie z każdej strony😵‍💫
Cześć Majowe kobietki. Podczytuje Was od początku 😁 W końcu i ja mogę dołączyć 😁 dziś jestem 12 dpo . Termin wg Om wychodzi 18.05, ale owulację miałam 24dc i cykl 37 dni więc wg moich wyliczeń to ciąża będzie młodsza i termin na 27.05 wyjdzie jakoś, także może prezent na dzień mamy będę miała 🥰🥰🥰 Dołączam mój test z dziś 🥰
Cześć, gratulacje☺️ w takim razie świeżutka sprawa. Jak się czujesz? To Twoja pierwsza ciąża?

Hej witamy😊 jak się czujesz?

Hej, gratulacje😊 jak Twoje samopoczucie?

Super, że Ci lepiej. Ja chyba też uzupełnię magnez bo brzuch mnie dziś ciągnie z każdej strony😵‍💫

Cześć, gratulacje☺️ w takim razie świeżutka sprawa. Jak się czujesz? To Twoja pierwsza ciąża?
Ciaza 4, mam córkę z końca września, 3 latka zaraz skończy. Od wczoraj odcyckowana! 🥰 Pierwsza ciąża puste jajo i łyżeczkowanie, druga ciąża córka, trzecia ciąża-serduszko się zatrzymało, łyżeczkowanie 8lipca. Po 1 cyklu zielone światło I się udalo. 😇

reklama
Ja miałam w pierwszej ciąży krwiaka - ostatecznie niczego nie brałam i żyłam normalnie :) ta „ciąża” ma już prawie 3 lata 😍
W drugiej ciąży poszłam do lekarza w 11 tygodniu 😆
Ale ja jestem dziwna ;)

Do góry