Pani_Zabuch
Fanka BB :)
U mnie pod koniec był problem. Nie dość że nie mogłam zasnąć to jak już się udało miałam pobudkę przy każdej próbie zmiany pozycji. A za to po południu zasypiałam na siedząco na kanapie nawet nie wiedziałam kiedy. Kładłam się do łóżka i nie mogłam spać...Wrócił mój ulubiony objaw - bezsenność. Prawdopodobnie spada mi dość mocno tsh i dlatego przestaje w ciąży spać. Wszystko zaczyna się normować około 20 tygodnia. Do tej bezsenności dochodzi zespół niespokojnych nóg. na tym etapie w poprzedniej ciąży spałam po 2-3 godziny na dobę :/
Zapomniałam o tym
Myślę że nawet bez smażenia nic by się nie stało. Czytałam, że przy robieniu białego sera dobrze to mleko najpierw podgrzać bo się potem lepiej wytrąca, więc twaróg ogólnie jest bezpieczny w ciąży. A nawet z takiego surowego mleka prawdopodobieństwo listerii jest niewielkieDziewczyny mam pytanie, zjadłam na śniadanie ser smażony ten który robi się z zgliwiałego twarogu (przed zjedzeniem o tym nie wiedziałam), partner kupił go na ryneczku „taki swojski”. Teraz zaczęłam czytać w internecie i jestem trochę przerażona. Czy on jest bezpieczny w ciąży czy mogłam się zarazić listerioza? Oszaleje zaraz
My ten wydatek mamy już za sobą. Razem z synem męża mamy 4 dzieci więc i tak musieliśmy zmienić na 7osobowy. Śmiałam się, że jak będą bliźniaki to kupujemy busa ale pęcherzyk był jeden więc raczej szybka zmiana auta nam nie groziU nas praktycznie niczego nie wydamy w ramach wyprawki, oprócz 100 tys. na nowy samochód, bo nam się dzieci nie zmieszczą do obecnego
Z największych wydatków to czeka nas kupno nowej spacerówki, bo ta ledwo już się trzyma, za każdym razem zastanawiam się czy mi gdzieś po drodze kółko nie odpadnie