reklama
Zawsze możesz pokazać komuś wynik. No i zrobić kolejne usg w ciąży (tylko weź wynik, żeby wiedzieli czego szukać).Ja robiłam USG piersi w maju i wyszła mi niegroźna torbiel do oceny w mammografii. Mammografia nic nie wykazała
Zostawiłam temat, ale nie wiem czy słusznie …
fckathy
Fanka BB :)
To ja nie wiem o co z tym chodzi, ale ja tez miałam podobna historie tylko z hpv. Zgubili mój wynik, a potem się okazało, ze miałam dodatnią 16 i 52 na szczęście już jestem wyleczona, ale pamietam, ze byłam bliska pozwania ich do sąduWynik nieprawidłowy. Wiedzieli, że jadę za granicę i nie będę mogła odebrać.
Niestety błąd ludzki. Koleżance dzwonili bardzo szybko po złym wynikuTo ja nie wiem o co z tym chodzi, ale ja tez miałam podobna historie tylko z hpv. Zgubili mój wynik, a potem się okazało, ze miałam dodatnią 16 i 52 na szczęście już jestem wyleczona, ale pamietam, ze byłam bliska pozwania ich do sądu
Ja może trochę o innej części ciała, ale w temacie. Mojej mamie ordynator oddziału w opisie badania napisał, ze ma guza mózgu. Przekazał jej tylko kopertę bez omówienia, bo jak to powiedział już i tak jest spóźniony, a potem poszedł na urlop. W aucie nie przypuszczając nic przeczytała diagnozę… była załamana, bo jego już nie było to był piątek wieczór, a w sobotę lekarzy tam nie było… musiała czekać na wizytę prywatną 4 dni… myślała, że się wykończy psychicznie. Po tym czasie poszła na wizytę do innej lekarki, która powiedziała UWAGA: „przeciez u Pani wszystko tu jest prawidłowo, nic tu nie ma niepokojącego”…
Do 30 miałam zdjęcia bo poniżej jakiejś wielkości nie robiła już zdjęć, bo dokumentacja miałaby kilometr Całe szczęście się wchłonęły, inaczej trzeba by je przebijać. Po prostu brak ucisku ma taki wpływ, a staniki miałam zawsze dobrze dobrane przez braffiterkę - 65E/F. Przy piersiach gruczołowych jest duże ryzyko torbieli, przy tłuszczowych nie ma prawie wcale.30 torbieli? O matko... okropnie dużo! Nie pomyślałabym że samo ograniczenie noszenia biustonosza wpłynie na wchłonięcie się tych zmian
Ja chodzę na usg piersi raz w roku. W wieku 18 lat sama wymacałam sobie jakieś zgrubienie w lewej piersi, na szczęście biopsja wykazała jakaś niegroźna zmianę, ale od tego czasu wolę trzymać rękę na pulsie
encepence95
Moderator
Cześć wam czekam na otwarcie prywatnego wątku pewnie jutro będzie
Powiem wam że tydzień temu nadwyrężyłam chyba prawą nogę i non stop utykam, ból w pośladku dziś ledwo chodzę, nie wspominając o wstawaniu. zobaczę co jutro i w niedzielę będzie jak nie minie idę do lekarza
Powiem wam że tydzień temu nadwyrężyłam chyba prawą nogę i non stop utykam, ból w pośladku dziś ledwo chodzę, nie wspominając o wstawaniu. zobaczę co jutro i w niedzielę będzie jak nie minie idę do lekarza
kalina.kalina
Dziewczyny, których to druga lub kolejna ciąża czy Wy też tak się męczycie? Ja nie wiem o co chodzi, ale w poprzedniej ciąży troszke bardziej męczyłam sie od 2 trymestru i po 23/25 tygodniu obwód pod biustem mi zwiększył sie z 71 do 76, ogólnie dusily mnie staniki i wysokie gumki od leginsów, ale teraz się męczę zwykłymi czynnościami jak w 3 trymestrze. Jestem jak jakis stary porawóz, ciagle dysze jak kilka razy sie schyle. Czy to normalne?
kalina.kalina
Potwierdzam, ja mam mały biust, ale nie raz na usg piersi slyszalam, że prawie w ogole tkanki tłuszczowej, dużo gruczołowej i też mam kilka drobniutkich torbieli. Mi też cdl mówiła o profilaktyce przy kp jak zapytala o budowe piersi. Na drugi dzień po wyjsciu ze szpitala dostalam wysokiej goraczki i zapalenia piersi, do czasu stabilizacji laktacji zalecila mi brac lecytyne, zeby kanaliki były bardziej natłuszczone i nie robiły sie zastoje, bo przy bardzo małej ilosci tkanki tluszczowej to mleko nie ma gdzie sie magazynowac aż tak bardzo jak wtedy kiedy jest jej sporo i robią sie zastoje i zapalenia.Do 30 miałam zdjęcia bo poniżej jakiejś wielkości nie robiła już zdjęć, bo dokumentacja miałaby kilometr Całe szczęście się wchłonęły, inaczej trzeba by je przebijać. Po prostu brak ucisku ma taki wpływ, a staniki miałam zawsze dobrze dobrane przez braffiterkę - 65E/F. Przy piersiach gruczołowych jest duże ryzyko torbieli, przy tłuszczowych nie ma prawie wcale.
reklama
Mercy89
Ja długo na coś takiego stosowałam mate do akupresury. Tylko teraz czytam że niby w ciąży nie można, a na bóle mięśni, zwłaszcza pleców wchodziła jak złotoCześć wam czekam na otwarcie prywatnego wątku pewnie jutro będzie