reklama
Zawsze możesz pokazać komuś wynik. No i zrobić kolejne usg w ciąży (tylko weź wynik, żeby wiedzieli czego szukać).Ja robiłam USG piersi w maju i wyszła mi niegroźna torbiel do oceny w mammografii. Mammografia nic nie wykazała
Zostawiłam temat, ale nie wiem czy słusznie …
fckathy
Fanka BB :)
To ja nie wiem o co z tym chodzi, ale ja tez miałam podobna historie tylko z hpv. Zgubili mój wynik, a potem się okazało, ze miałam dodatnią 16 i 52 na szczęście już jestem wyleczona, ale pamietam, ze byłam bliska pozwania ich do sąduWynik nieprawidłowy. Wiedzieli, że jadę za granicę i nie będę mogła odebrać.
Niestety błąd ludzki. Koleżance dzwonili bardzo szybko po złym wynikuTo ja nie wiem o co z tym chodzi, ale ja tez miałam podobna historie tylko z hpv. Zgubili mój wynik, a potem się okazało, ze miałam dodatnią 16 i 52 na szczęście już jestem wyleczona, ale pamietam, ze byłam bliska pozwania ich do sądu
Moniaaa.a
Zaangażowana w BB
Ja może trochę o innej części ciała, ale w temacie. Mojej mamie ordynator oddziału w opisie badania napisał, ze ma guza mózgu. Przekazał jej tylko kopertę bez omówienia, bo jak to powiedział już i tak jest spóźniony, a potem poszedł na urlop. W aucie nie przypuszczając nic przeczytała diagnozę… była załamana, bo jego już nie było to był piątek wieczór, a w sobotę lekarzy tam nie było… musiała czekać na wizytę prywatną 4 dni… myślała, że się wykończy psychicznie. Po tym czasie poszła na wizytę do innej lekarki, która powiedziała UWAGA: „przeciez u Pani wszystko tu jest prawidłowo, nic tu nie ma niepokojącego”…
.30 torbieli? O matko... okropnie dużo! Nie pomyślałabym że samo ograniczenie noszenia biustonosza wpłynie na wchłonięcie się tych zmian
Ja chodzę na usg piersi raz w roku. W wieku 18 lat sama wymacałam sobie jakieś zgrubienie w lewej piersi, na szczęście biopsja wykazała jakaś niegroźna zmianę, ale od tego czasu wolę trzymać rękę na pulsie
Ostatnia edycja:
encepence95
Moderator
Cześć wam czekam na otwarcie prywatnego wątku pewnie jutro będzie
Powiem wam że tydzień temu nadwyrężyłam chyba prawą nogę i non stop utykam, ból w pośladku dziś ledwo chodzę, nie wspominając o wstawaniu. zobaczę co jutro i w niedzielę będzie jak nie minie idę do lekarza
Powiem wam że tydzień temu nadwyrężyłam chyba prawą nogę i non stop utykam, ból w pośladku dziś ledwo chodzę, nie wspominając o wstawaniu. zobaczę co jutro i w niedzielę będzie jak nie minie idę do lekarza
kalina.kalina
Dziewczyny, których to druga lub kolejna ciąża czy Wy też tak się męczycie? Ja nie wiem o co chodzi, ale w poprzedniej ciąży troszke bardziej męczyłam sie od 2 trymestru i po 23/25 tygodniu obwód pod biustem mi zwiększył sie z 71 do 76, ogólnie dusily mnie staniki i wysokie gumki od leginsów, ale teraz się męczę zwykłymi czynnościami jak w 3 trymestrze. Jestem jak jakis stary porawóz, ciagle dysze jak kilka razy sie schyle. Czy to normalne?
kalina.kalina
Potwierdzam, ja mam mały biust, ale nie raz na usg piersi slyszalam, że prawie w ogole tkanki tłuszczowej, dużo gruczołowej i też mam kilka drobniutkich torbieli. Mi też cdl mówiła o profilaktyce przy kp jak zapytala o budowe piersi. Na drugi dzień po wyjsciu ze szpitala dostalam wysokiej goraczki i zapalenia piersi, do czasu stabilizacji laktacji zalecila mi brac lecytyne, zeby kanaliki były bardziej natłuszczone i nie robiły sie zastoje, bo przy bardzo małej ilosci tkanki tluszczowej to mleko nie ma gdzie sie magazynowac aż tak bardzo jak wtedy kiedy jest jej sporo i robią sie zastoje i zapalenia.Do 30 miałam zdjęcia bo poniżej jakiejś wielkości nie robiła już zdjęć, bo dokumentacja miałaby kilometr Całe szczęście się wchłonęły, inaczej trzeba by je przebijać. Po prostu brak ucisku ma taki wpływ, a staniki miałam zawsze dobrze dobrane przez braffiterkę - 65E/F. Przy piersiach gruczołowych jest duże ryzyko torbieli, przy tłuszczowych nie ma prawie wcale.
reklama
Mercy89
Ja długo na coś takiego stosowałam mate do akupresury. Tylko teraz czytam że niby w ciąży nie można, a na bóle mięśni, zwłaszcza pleców wchodziła jak złotoCześć wam czekam na otwarcie prywatnego wątku pewnie jutro będzie