reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

A mi ostatnio jeden lekarz mówił, że powinnam iść na USG jak wyczuje zmiany, bo USG jest badaniem diagnostycznym a nie zapobiegawczym. No i bądź tu człowieku mądry...
Poczytaj, jak powinna wygląda profilaktyka i częstotliwość robienia usg

reklama
Zwiewaj od tego lekarza, bo rak może być tak umiejscowiony, że nie da się go wymacać.
Usg piersi jest badaniem profilaktycznym….
No tu się zgadzam,bo ostatnio znajoma była na kontroli też w sumie pierwszy raz i znaleźli całkiem dużego guza,a mówi,że w ogóle go nie czuła nigdy nawet jak już o nim wiedziała to próbowała wymacać ale nic 🤷

Ja raz usłyszałam od lekarza "po co Pani przyszła, skoro nie wyczuła żadnych zmian?", a od drugiego, że po co robię cytologię co roku. Byłam u obu pierwszy i ostatni raz. Przeraża mnie to, że niektóre kobiety mogą posłuchać tych bzdur i zaniedbać profilaktykę.

Ja raz usłyszałam od lekarza "po co Pani przyszła, skoro nie wyczuła żadnych zmian?", a od drugiego, że po co robię cytologię co roku. Byłam u obu pierwszy i ostatni raz. Przeraża mnie to, że niektóre kobiety mogą posłuchać tych bzdur i zaniedbać profilaktykę.
Pilnujemy przeglądów samochodów, a nie dbamy o siebie. Przykre to :(

Ja miałam lepszy hit. Zrobiłam cytologię i powiedzieli mi, że jak wyjdzie dobra, to nie muszę jechać, bo przy złej zadzwonią.
Nie miałam jak podjechać i po roku się tam pojawiłam - nie zadzwonili.

Mam już trochę wyników. Mocz chyba ok ,natomiast mam trochę za dużo neutrofili jak dobrze to pisze 😂 trochę za mało leukocytów. Ale oceni lekarz. Cukier mam 4,84mmol jak przeliczyłam to 87mg

A miałaś złą?

Ja tak miałam w salve 4 lata temu. Jak będzie zła zadzwonią jak będzie okey moge podjechać pod drodze minimum za 3 tyg. Dzwonie dzwonię czy są wyniki nie ma . Czekałam 8 tyg dalej nie ma. Okazało się że są od 5 tyg w systemie i był CIN 1 I HPV.
Przeszłam leczenie u profesora ginekologa-onkologa. Teraz cytologię są ok. Ta sprzed 2 tyg też ok.

reklama
Do góry