reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Cześć wam ;) czekam na otwarcie prywatnego wątku :) pewnie jutro będzie :)

Powiem wam że tydzień temu nadwyrężyłam chyba prawą nogę i non stop utykam, ból w pośladku :( dziś ledwo chodzę, nie wspominając o wstawaniu. zobaczę co jutro i w niedzielę będzie jak nie minie idę do lekarza :)
Najlepiej umow się od razu do fizjoterapeuty.
W pierwszej ciąży walczyłam przez kilka tygodni z rwą kulszową- lekarz mnie wysyłał do osteopaty.

reklama
Dziewczyny, których to druga lub kolejna ciąża czy Wy też tak się męczycie? Ja nie wiem o co chodzi, ale w poprzedniej ciąży troszke bardziej męczyłam sie od 2 trymestru i po 23/25 tygodniu obwód pod biustem mi zwiększył sie z 71 do 76, ogólnie dusily mnie staniki i wysokie gumki od leginsów, ale teraz się męczę zwykłymi czynnościami jak w 3 trymestrze. Jestem jak jakis stary porawóz, ciagle dysze jak kilka razy sie schyle. Czy to normalne?
Mnie też męczą czynności, które wcześniej nie sprawiały problemu, mam zadyszkę na spacerze itd ale nie wiem czy tak samo było na początku pierwszej ciąży, już nie pamiętam 😅

Ja długo na coś takiego stosowałam mate do akupresury. Tylko teraz czytam że niby w ciąży nie można, a na bóle mięśni, zwłaszcza pleców wchodziła jak złoto
Mi tez pomaga bardzo, bo od pierwszej ciazy mam ataki rwy kulszowej i bolą mnie często lędźwia. Moja ginekolog powiedziala ze do konca 2 trymestru moge używac.

Dziewczyny, których to druga lub kolejna ciąża czy Wy też tak się męczycie? Ja nie wiem o co chodzi, ale w poprzedniej ciąży troszke bardziej męczyłam sie od 2 trymestru i po 23/25 tygodniu obwód pod biustem mi zwiększył sie z 71 do 76, ogólnie dusily mnie staniki i wysokie gumki od leginsów, ale teraz się męczę zwykłymi czynnościami jak w 3 trymestrze. Jestem jak jakis stary porawóz, ciagle dysze jak kilka razy sie schyle. Czy to normalne?
Mam to samo, na spacerze z dzieckiem lapie juz zadyszke 🙈
Na szczescie dzis ide ostatni raz do pracy, bo tam tez ledwo zipie.

Dziewczyny, a czy spotkałyście się w tej, lub poprzedniej ciąży ze sztywnością stawow dłoni? Oczywiście będę rozmawiała z lekarzem, ale zastanawiam się, czy to, że rano mam strasznie zastane i bolące kciuki w stawach (głównie u lewej ręki) może być spowodowane ciążą, czy to jednak coś zupełnie oddzielnego :)

Dziewczyny, a czy spotkałyście się w tej, lub poprzedniej ciąży ze sztywnością stawow dłoni? Oczywiście będę rozmawiała z lekarzem, ale zastanawiam się, czy to, że rano mam strasznie zastane i bolące kciuki w stawach (głównie u lewej ręki) może być spowodowane ciążą, czy to jednak coś zupełnie oddzielnego :)
Ja miałam pod koniec ciązy lekkie dretwienie nadgarstków, a od 2 doby po porodzie dretwiały mi tak bardzo, że nie mogłam córki utrzmać i jeszcze okropny ból. Miało mi minąć najpierw do konca pologu, pozniej do 6 mcy po porodzie. Zelżało, ale nie minęło. Teraz w tej ciązy juz mam pogorszenie. I dretwiaja głownie wlasnie kciuk, palec skazujacy i srodkowy

Ja już wczoraj mówiłam koleżankom że w ciąży z synkiem byłam flakiem totalnym jeśli chodzi o poziom energii, ale w tej to mam wrażenie że nieboszczyk ma w sobie więcej życia 🙉 w mieszkaniu wygląda strasznie, próbuje się dzisiaj zmotywować żeby coś posprzątać ale nawet wstawienie prania skończyło się zadyszką i zmęczeniem 🫣 liczę na to że to minie, bo tak się nie da funkcjonować na dłuższą metę

reklama
Ja miałam pod koniec ciązy lekkie dretwienie nadgarstków, a od 2 doby po porodzie dretwiały mi tak bardzo, że nie mogłam córki utrzmać i jeszcze okropny ból. Miało mi minąć najpierw do konca pologu, pozniej do 6 mcy po porodzie. Zelżało, ale nie minęło. Teraz w tej ciązy juz mam pogorszenie. I dretwiaja głownie wlasnie kciuk, palec skazujacy i srodkowy
czyli jednak u mnie też może być przez ciążę.. a leczyłaś to jakoś czy „tylko czas nas uratuje”?
Mam nadzieję, że Ci się nie pogorszy

Do góry