reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Mi kolezanka w pierwszej ciazy mowila zeby przed prenatalnymi czy usg wypic pol litra slodkiego soku albo zjesc cos slodkiego to dziecko sie obudzi, ale czy to dziala to nie wiem, moje nie spalo i krecilo sie.
Ja piłam w poprzedniej ciąży. Jeszcze chyba batonika przed usg zjadłam. Ogólnie ładnie współpracowała, obracała się, ale płci zdradzić nie chciała. 🫠
A co do staran, to my zaczęliśmy 4 -5 miesięcy po porodzie, ale wyszedł ponad rok starań...😒

reklama
Ja chcialam mieć drugie dziecko jak najszybciej, zaczelismy się starać 8 miesiecy po porodzie, ale nie miałam wtedy jeszcze okresu, dopiero 2 mce później dostałam i z regularnością bywało różnie. Ostatecznie bedzie między dziećmi 2 i pół roku różnicy. Córka z listopada, drugie bobo z maja. Kupowałam duzo ubranek neutralnych zwłaszcza na początek z nadzieją na synka w drugiej ciąży, ale i tak średnio rozmiarowo to sìe zgra. Bo mam ubranka jesienno zimowe, pajace, body wszystko na długi rekaw. Czapki, kombinezony, śpiworek do gondoli wszystko bedzie za małe na jesien i zime.
Ja mam dwoje jesiennych dzieci i teraz będzie wiosenne. Ubranka spokojnie wykorzystamy, bo ja kupowałam sporo z krótkim rękawem, a pajacyków z całego serca nienawidzę 😆

Dziewczyny, czy któraś z was borykała się kiedyś z neuralgią międzyżebrową? To takie kłucie, jak kolka w okolicy żeber. Początkowo myślałam, że to żołądek, ale to boli wyżej.. już z 2 tygodnie się z tym męczę😵‍💫

My o poprzednią ciążę staraliśmy się chyba koło 4. miesięcy, teraz nieplanowana🙂 Synek jest z 11.maja, teraz termin na 20.maja, więc wychodzi równo 3 lata różnicy. Nie planowaliśmy więcej dzieci, więc wszystkich małych rozmiarów się pozbyłam. Dobrze, że nie sprzedaliśmy wózka, bo bardzo nam się ta gondola z Cybexa sprawdziła🙂

reklama
W czekoladzie też jest kofeina ;)

WHO podaje 300 mg. Masz jakiś link do najnowszych zaleceń?
W białej nie ma właściwie ;)

To jest bardzo dobrze przeprowadzony przegląd gromadzący dostępne badania i metaanalizy, opublikowany z resztą w renomowanym czasopiśmie.

Zalecenia WHO często nie są niestety na bieżąco uaktualniane...

Do góry